Сонито бил един от малцината останали ярки индивидуалисти, който е посмял да пожелае да промени системата. Това определение за младия мъж бе написано от „Анонимното дружество за защита на личността" (АДСЛ). „Анонимниците" се обърнаха с писмо до редакцията, заявявайки, че тепърва обществото ще разбира за тях.

Припомняме, че 22-годишният младеж Сони Д. бе арестуван в понеделник миналата седмица след като стреля с газов пистолет срещу ученик в кърджалийския квартал „Възрожденци". Липса на интернет извадила от равновесие кърджалиеца, разказаха тогава съседи. Младият мъж бил бесен на свои комшии, които изключили рутера си и той останал без достъп до глобалната мрежа. Вечерта преди инцидента той крещял от терасата си, че ще се качи и ще ги избие всички, коментираха съседи от блока. Още в понеделник сутринта пък се канил да се саморазправя с тях. По-късно излязъл пред кварталния магазин, където видял ученик от съседния блок. Казал му да дойде при него, за да го почерпи кафе, след което извадил пистолета и гръмнал. Момчето пък заявило пред полицаите, че преди да стреля срещу него Сони му казал „Прочети книгата и умри!".

„Стрелях, но във въздуха! Не съм гърмял срещу хлапето. Просто съм искал да го избавя от ръцете на пласьор на дрога. Казах му да мисли за ученето и за бъдещето си, а не да се оставя в ръцете на пласьора. Исках да го спася от дрогата". Това заяви самият Сони след като излезе след 24-часов престой в ареста.

Седмица преди екшъна негов комшия успял да го обезоръжи, отнемайки му друг пищов, отново газов. Тогава младежът позвънил на телефон 112 с думите „Откраднаха ми оръжието!". Изпратен на мястото патрул установил, че пистолетът е незаконно притежаван от собственика му и полицаите го иззели.

„Сонито не е наред, как изобщо са му продали оръжие? Вее пистолета наляво-надясно и натиска спусъка. Сега обаче е имал и патрони. Извади патлака срещу ученик от съседния блок и гръмна след него. Момчето започна да бяга, а комшии позвъниха на полицията", разказаха хора от квартала, станали свидетели на екшъна.

22-годишният никога не е проявявал агресивност, бил е странен, но са го приемали просто като особняк, коментират съседи на момчето. След завършването на училище, той заминава на гурбет в Холандия. Месеци по-късно се прибира и веднага е настанен за лечение в Психиатрията, като версиите за разстройството на психичното му здраве са различни, казват комшии. След изписването момчето почти не говори с никого. Виждали са го да ходи само до магазина, да поздравява познати и да се прибира веднага. „Сега обаче нещата са съвсем по-различни. Движи се с пистолет в гащите и лаптоп в ръката. Изглежда превъзбуден. Пуска от компютъра рап музика, а преди дни твърдеше, че е бил на концерта на Снуп Дог в София, дори се запознал с рапъра, имал му скайпа, пишели си, но никой не му вярва. Мислехме, че си живее в свой собствен свят. Предупредихме го за това оръжие, а той ръкомаха и вика: „Аз съм над закона и не ми пука от нищо", разказаха негови познати от квартала.

В полицията се оказва, че това е пети пореден пистолет, отнет от него.

„Отдавна следим споменатия във вашите статии субект - Сонито. Забележими са доста посегателства, подигравки и дори физически атаки срещу един от най-ярките индивидуалисти, въпросният Сони, наричан още "лудия на селото" е едно много добро, миролюбиво момче, търсещо своето място под слънцето, влюбено в „забранения плод", не защото е най-сладък, а защото се иска смелост, за да опиташ от него", пишат от анонимната организация за защита на личността до редакцията.

„Според информация, получена от стари познати на младия мъж, той отдавна търси своята личност. Оприличавал се е на „Хари Потър", „Антихриста", „Граф Дракула", а сега го намираме оплетен в мрежите на „Спайдърмен". Въпросът ни е: Когато Сонито спаси света, кой ще спаси Сонито? От описаното във вашите статии ясно изпъква лутащата се, сама противоречаща си личност на Сонито. Първо виждаме Сони в образа на нарушител на обществения ред и потенциална заплаха за обществото, полудял поради липсата на интернет, стрелящ напосоки и сякаш по чудо няма последствия. След няколко дни истината излиза на бял свят, Сони не е нарушител, а защитник и пазител на реда, следящ развитието на пубертетите в квартала, които са заобиколени от примамливите капанчетата на „Дилърите". И естествено си получил боя.

Парадоксалното е, че Сонито действително има потенциал и интелект. Но няма поле за изява, объркан и изгубен, неразбран, но добре разбиращ, той излиза на кръстопътя. „За" или „Против", как да променим „Системата", да се борим заедно с нея, против самата нея, да я променим отвътре-навън или да се борим с нея срещу нея, да я променим отвън-навътре. И в двата случая ще работи за нея, но в първия ще го защитава, ще бъде вътре, тя ще стане негов дом, негова майка, а във втория - негова мащеха.

Желаем на Сонито да реализира себе си, независимо от избора си и да покаже на обществото, че заслужава неговото уважение и почетно място в него", завършват писмото си анонимниците.

На снимките: Сони позира с пистолета, с който дни по-късно гърмя срещу ученик

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/7/13 17:14

    анонимниците са хората от сектата на майка му но това момче трябва да се ликува ,човек който стреля да не стане като случия от 35 бл.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/7/13 17:37

    На пича с патлака му скърца дюшемето...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/7/13 18:41

    А дали този 22 годишен келеш , няма да яде шамари ако на мен ми е съсед има избора да проявява подобно своеволие спрямо децата в квартала. Не пишете за него , а го приберете там където му е мястото , защото това не е адекватно поведение в среда с незащитен човешки фактор. Не виждам кому е нужно този човек да получава медийно присъствие заради глупостта си. На тези анонимните с писмото , мога да им пожелая само да си гледат работата , явно те са също толкова лабилни , а на подобни хора трябва да им бъде забранен достъпа до деца. Все пак децата на улицата са нашите деца и докато има родители идиоти невъзпитали отрочетата си , ще има и калпав материал сред народа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/7/13 18:45

    Сега този ненормалник трябва да го съжаляваме ли.Да ходи да се лекува,ако не може да се излекува да го настаняват в Ловеч за цял живот и да го махат от града ни.А тази анонимна наркоманска организация да се осветли,за да и обясним,кой кум кой сват,кой на булката брат.Ай сиктир от борци за права и свободи в тази държава.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/7/13 21:43

    Браво на анонимниците! Подкрепям всяко написано нещо за Сонито, които познавам от дете. На вестника мога да дам препоръка да спрат да правят новини с момчето и да не играят с бъдещето му. Относно майка му и тази глупост със сектата ... колко сте жалки! Майка му е една болна жена, а Сони е наистина това, както са го описали анонимниците. Всички сте минали през пубертета, едни по-рано други по-късно... едни са ви вълнували едни неща, а останалите -съвсем различни... И как може да пишете за вярно това , което е преразказано от оня малък дришльо по който е "стреляно" та него го знае цял квартал. И какво, пак проговори "правосъдието" на България, а именно който ПРЪВ е посочен за виновен ТОЙ Е ВИНОВЕН... Оставете момчето намира. Не пиша толкова дълго от кеф, а пиша защото знам всичко за този младеж, знам че е странен, но най-важното знам ,че е безвреден, знам ,че страда... както всички вие, знам че това го кара да се прави на това каквото не е , за да скрие страданието си, проблемите си. И сега ме плюйте колкото си искате, но знам че ще има и такива сред вас, които ще подкрепят мнението ми за това момче. И Сони ако четеш всичко това, не обръщай внимание пич, те не знаят за какво става въпрос и напълно са слепи и вярват на глупостите на вестника и да знаеш , че има хора който те уважават и обичат, такъв какъвто си!

    ОтговорИзтриване
  6. soni moni Garmql po lapeta imal problemi vseki ima problemi tva li e re6enieto

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/7/13 22:27

    Покажи им бе Гала! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/8/13 00:28

    Da vi eba maikite!

    .

    Sonny!

    ОтговорИзтриване
  9. Ще ви съдя всичките!!! Защо сте такива малоумници?!? Аз ИМАМ интернет, даже 3 карти. Имам само 2 газови пистолета, онзи тъпанар на 5тия етаж е един пияница, Иван Костев Тренев - по прякор Пожарната. Той е наркоман, виждал съм го стотици пъти да смърка амфетамини и да пуши канабис или хашиш. Пресата на вестниците, която е публикувала тази глупава статия, могат само да ми духат!!! Не съм луд или психически болен, в Холандия се надрусах само веднъж (за разлика от Иван Тренев - собственикът на рутера, който между другото е насочвал зареден пистолет в главата ми - ДА - така е и даже има свидетели). В Холандия хората са на светлинни години от вас!!! ПРОСТА НАЦИЯ, ДАЖЕ ПОЛИЦИЯТА ВИ Е КОРУМПИРАНА!!! ЯЖТЕ МИ ПАТЛАКА И НА МАЙКА ВИ ФОСТАТААААА!!!! Един велик ум бе казал, че има по- големи престъпления от изгарянето на дадена книга, примерно - тяхното непрочитане. Ами заживейте като европейци, бе мухлъовци такива!!! Научете се да пишете истината! Да познаван Снуп Лайън / Дог! Келвин Кордозар Бродъс джуниър, иначе Tech N9ne и Twisted Insane са ми сред любимите рапъри
    Друго какво да коментирам... няма какво, само факта, че сте абсолютни тъпандури и цървули!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимни страхливци, скапани утрепки, ще ви разсека ръцете и краката, ще ви смеля главата, ще ви е8@ майката в устата и ще ви заровя под земята!

    ОтговорИзтриване
  11. Евала на аноимното дружество, че се опитват да ми изчистят името! А онези анонимните коментаторчета, които се правят на голяма работа, много ми се иска да ми дойдат, да се опитат да ми направят нещо. Виждали ли сте как се коли овен или козел? Ще ви смотам направо! Не ми пука от каквото и да било, вие сте просто утрепки, които завиждат на чуждия успех, алчни и прости глупави тъпанари, хора, които се гневят за няма нищо, лакоми за власт, пари, жени и подобни материални глупости. Вие сте всички смъртни грехове в едно, гръмнете се направо! Майка ми изучава религия с други хора, които са много по-добри и възпитани от вас, те са чужденци и за разлика от вас са цивилизовани. Аз не изучавам, защото знам, но нямам време, защото работя. Както и да е, л@йН@ като вас правят от добрия човек - звяр! Сега аз съм Дивият Звяр, 666 ми е числото (въглерод 6) Аз съм Антихристът и наистина ще променя системата. И НЕ, вие и да искате НЕ може да ме спрете!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.