Министърът на екологията Искра Михайлова подкрепя златодобива в Родопите, чрез който ще бъдат открити стотици работни места. Тя анонсира, че действията й ще бъдат базирани върху „златната среда" – спасяване на бедния Кърджалийски регион и съхранение на природата.
„Уважавам позицията на Община Кърджали,  която обжалва решенията и на Висшия експертен съвет  и заповедите на предшественика ми по проблема  със златодобива   на „Горубсо" с цианиди в центъра на Кърджали. Давам си сметка за това, че вече са издадени оценки  за въздействие върху околната среда и предписания, които се изпълняват в известна степен. Трябва да се види на какъв етап са инвестициите  по опазване на околната среда и да се стигне до решение, което да е приемливо, така че  да запазим работни места, но и да съхраним природата", заяви Михайлова в Момчилград.
Тя подчерта, че подобни случаи на производство  в центъра на населено място е имало и в други европейски страни. При разрастването на градовете индустриалните зони попадали в центъра на града това налагало нови комплексни  решения –  ново градоустройство, определяне на нова индустриална зона,  подкрепа за изнасяна на производството.
„Там са решили тези въпроси. На нас  това ни предстои. За златодобива на „Горубсо" ще търся най-доброто решение", заяви Михайлова.
В най-скоро време предстои среща и с представители на Община Крумовград и жители на региона относно добива на злато на Ада тепе, за която инвестиция отпадна цианидната технология. По време на срещата ще се разисква позицията на обществото за инвестицията на „Дънди прешъс металс". „Вече е направена оценка на въздействието на околната среда. Ние сме длъжни да се позоваваме и да прилагаме закона", коментира по темата Михайлова.
Междувременно на церемония в София „Горубсо – Кърджали" получи награда за една от „зелените компании" в България.
Очаквайте подробности
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/13 18:11

    Голяма пародия- зелена фирма..Ега ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/13 18:18

    Аз лично съм виждал как адвокат Гатев когато беше на власт в МВР пред ДСК когато хората чакаха на опашка за да си изтеглят влоговете си с юмруци и шамари преби един възрастен човек за това, че е говорил на турски език.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/13 19:17

    ДПС скрийте си министрите/без Адемов/защото са резил за нацията.Всички БГ отребки са при вас с цел спасяване от прокуратурата.Резил!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/13 21:59

    Когато парите са намесени всичко подкрепят и изобщо не им пука за природата!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/7/13 13:18

    Не искаме златодобив в Родопите!
    Не ни отнемайте и последното което имаме-чистия въздух!
    Г-н министър там от където сте-там разрешавайте и подкрепяйте златодобива!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/7/13 13:43

    От коя партия е излъчена министерката:
    а) ДПС
    б) ДПС=БСП

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.