В магазин „Зорница" в кърджалийския квартал „Възрожденци" продават употребявани уреди на цени за нови. Измамната схема е от години.
Скандалното разкритие направи техник, след като клиенти на магазина за бяла и черна техника се наложило да извикат аварийно майстори в дома си. Оказало се, че уредът, който бил купен в „Зорница" като чисто нов бил с ремонтирани части вътре.
Представяме ви първия скандален случай:
В редакцията първо дойде възмутена и шокирана гражданка на областния град. Тя доказа със снимки и документи, че в магазин „Зорница" се продава употребявана бяла и черна техника на цени за нова.
В нейния случай ставало дума за климатик. Тя закупила два климатика от този търговски обект. Платила ги, дошли двама техници в дома й, монтирали климатиците и си тръгнали. През това време нашата читателка била на работното си място, а служителите на „Зорница" били посрещнати на домашния адрес от дъщеря й. Младото момиче, естествено, не виснало на главите им при монтирането на климатиците и съответно дори не видяло в какъв вид техниката е извадена от кашоните.
В следващите месеци клиентите на „Зорница" многократно се обаждали на същите техници за проблеми в климатиците. Те идвали, човъркали нещичко и си тръгвали. Накрая тя извикала друг техник, който пък сложил фреон на климатика в хола на дома й. Жената е сигурна, че нито един път вътрешните тела не са сваляни от стените до онзи ден, когато пак  установила, че същият климатик не функционира както трябва и  извикала техник. Съвсем различен от тези, чиито услуги  ползвала до този момент.
„Помолих брат ми да отиде да посрещне техника вкъщи, понеже се наложи да пътувам. Останах като гръмната, когато той ми се обади и каза, че климатикът е втора употреба, поправян многократно с много груби заварки във вътрешното тяло и стопена задна част на пластмасовата обвивка", сподели кърджалийката.
Техникът, заел се с проблемната машинария й казал, че случаите в които се пробутва употребявана техника, или върната от недоволен клиент за чисто нова, са често срещани, специално в магазин „Зорница". А брат й пет пъти я попитал дали е сигурна, че климатикът й не е купен като стока „"втора употреба".
„Така и не получих гаранционната карта на този климатик. Първият техник, който го монтира заяви, че е останала в колата му и ще ми я донесе по-късно. Въпреки няколкократните  идвания вкъщи заради проблемните климатици, не ми я донесе. Документите на другия климатик обаче ми дадоха още при закупуването. И през ум не ми е минавало, че могат така нагло да ме излъжат и да ми продадат употребява техника за нова. Лошото е, че го разбрах толкова късно, иначе със собственика на магазина щяхме да се видим в съдебната зала", възмущава се жената и моли да напишем за случая, за да не пострадат и други хора.
Репортер на 24rodopi се срещна и с бивш техник на „Зорница", който заяви следното:
„Схемата не е отскоро. От години е така – нищо дефектно не се губи, ремонтира се и се пробутва на други клиенти. В случая става дума за върнат климатик от недоволен клиент. Собственикът не го изхвърля, а ремонтира вътрешната част. Елементарно е – като да върнеш салата, в която сте открили муха, а сервитьорът пак да ви я поднесе с махнатото насекомо, но с…
Скрит в новата външна част всеки би възприел пипнатия климатик като заводски продукт. Климатикът е продаден на жена, защото за всички е ясно, че тя няма да задава много технически въпроси. Още повече, че има покупка на два климатика – защо единият да не е заваряван, кърпен и т. н.?! Инструктажът на собственика към техниците е да направят всичко възможно гаранционната карта да бъде върната в магазина, защото след година дефектната техника ще даде фира и може да стане скандал.
В случая това най-лесно става при първия ремонт. Казва се, че е свършил фреонът, което е нормално, взимат се бумагите и никога повече не се връщат.
Имаше случаи и с печки и други уреди.
Дразнещо е, че много хора пазаруват в „Зорница", защото мислят, че това е кърджалийски магазин и не искат да правят оборот на чуждите вериги. Вместо коректно отношение, продаваш на такива лоялни клиенти употребявани уреди – това нито е търговско, нито човешко".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/13 22:40

    Жената да провери и другия клииматик и оттам може да изскочи ...заек!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/7/13 22:51

    Жената да пусне жалба до КЗП ! И друг път са го викали Сафетчо и там не наглее,ами се свива,като настъпана жаба и бързо бързо удовлетворява недоволните си клиенти!
    Време е да му се направи пълна данъчна ревизия!Няма ли кой да сезира данъчните?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/7/13 23:32

    Tozi SAFET sa6to e i lihvar ima i furna vav Komuniga i ne ot4ita realni oboroti celia mu biznes e prestipen informaciqta e dostoverne moje da se proveri.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/7/13 00:13

    ЗАЩО РЕДАКЦИЯТА не казва име и т.н малко съмнителна работа нещо рекламация май или не получихте отстъпка хахаххаа

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/7/13 08:06

    Аз ще ви кажа реалния отговор кой е винове.Господата от ПАН СЕРВИЗ.Сафет няма техници за целия град те обСлужват климатиците и те монтират на Зорница.И гаранционните те предоставят на клиента.В тяхна ръка е всикчо каквото монтират това е.А не Честния Сафет ага да е финовен.Сигурен 100%-защото съм вътре в политиката,.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/7/13 08:33

    "Честния Сафет ага е финовен" даалъ! Кой друг ще е виновен, нали той мами хората! Всъщност какво толкова размишляваме? Следва компетентните органи да си свършат работата, ама надали! С този Корумпиран Чорбаджийски сме заникъде!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/13 08:36

    Редакцията знае ли, че заплатите на областните управители от 1 юли са увеличени с по 350 лева?Това не е ли цинизъм от правителството на Орешарски с 60-те лева майчински, които подхвърлиха на майките. Не е ли цинизъм на фона на замразените заплати на полицаите, които умират след 16 часов труд. Докога ще търпим да ни правят на маймуни, разни популисти, търговци измамници и вся остальная паплач!
    Народе събуди се!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/7/13 08:41

    да бе да. Още малко и така ще бъде. Сульо и Пильо ще си правят далаверата, а чорбаджията няма да знае. Те техниците са по-прости и стралхиви от таксиджии бе. Кво искаш да каже, че изнесли от магазина чисто нов климатик и по пътя към адреса сменили вътрешното тяло. на баба си ги разправяй. А и хубаво прочети статията. По всичко личи, че НАПУСНАЛ ТЕХНИК Е РАЗКАЗАЛ ИСТОРИЯТА И СХЕМАТА ЗА ИЗМАМИ В МАГАЗИН "ЗОРНИЦА".
    Интересно ми е както ще отговори на жалбата до Комисията за защита на потребителите Сафет.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/7/13 08:47

    На този Сафет и хляба му, дего го произвежда в Комунига е на същото дередже! При него хляб от вчера няма, щото накисва останалия хляб и пак слага в новия харман, и оттам качеството ня хляба е отвратително. Ние в Комунига и района почти не купуваме от неговия хляб!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/7/13 08:53

    А бе, в това село Комунига само престъпници ли се раждат!?! Сафет - измамник! Възродители - оттам. Имам предвид Юксел Байрам от Горското. Той пък излезе агент на Държавна сигурност с агентурно име Валери, дори е получавал и пари за тази работа. Преди няколко дена пък полицаи го хванали с убита бременна кошута около яз."Студен кладенец"! А ДПС-то уж щеше да го прави началник на Горското. Крайно време е необитаемите сгради в Кърджали да превърнат в затвор!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/7/13 09:22

    До 08.53.
    През пролетта и лятото кошутите не са бременни.Брачният период при елените е през октомври. Юксел Байрям няма кака да бъде хванат с бременна кошута, клеветник.Нищожество, което се крие зад "анонимен"

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/7/13 09:42

    dojivotna bez pomilvane

    ОтговорИзтриване
  13. Синонимен4/7/13 10:05

    До 09.22: Факт е това, че Юксел Байрам е хванат с убита бременна кошута! Кошутите раждат през май-юни. И недей да твърдиш , че кошутите през пролетта и лятото не са бременни, защото ти май не си наясно с годишните сезони! А човекът с коментара от 08.53 според мен е абсолютно прав, което никак не го прави нищожество. Нищожества са крадците, доносниците, убийците, лъжците като теб и т.н.! Понятно!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/7/13 10:26

    Тези хора са работливи,плащат си данъците в тази държава и не висят по форумите като вас,питайте колко пъти е ремонтирала климатика си тази жена,ами естествено след една година никой няма да и даде нов климатик,друго хляба им е превъзходен защото го пекат на дърва опитайте и ще видите сравнете го стози на ЛИДЪЛ БИЛЛА където продават една малка питка за 30ст....и всяка вечер изнасят от града ни с чували пари..оставете да си работят хората,това всичко е от завист....

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/7/13 10:40

    SAS TOZI UPRAVITEL TOYA MAGAZIN NE STAVA ZA NISTO UPRAVITELA TAM E PILEN BOKLUK SAMO TOY E VINOVEN NIKOI DRUG

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/7/13 11:18

    10.26!
    Тази жена е казала че много пъти е викала техниците на Сафет, но те не са отваряли тялото а сега отворено за първи път от толкова години насам и с оказва, че вътре е ремонтирано. Е, кой е виновен сега може би клиентката? И тя никъде не казва, че иска нов климатик, няма кой да й даде след толкова години. Ама е дала пари, не е ли редно да е получила нов климатик, а не ремонтиран? Само в България клиентите нямат права, а търговците могат да ги разиграват като маймуни. Помните ли наскоро пак писаха за едно момче с дефектирал фотоапарат, който го е носил за рекламация повече от 6 пъти в Технополис май беше. Какво адвокатстваш на Сафет, да не би да работиш при него?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/7/13 11:25

    До 10.05
    "Нищожества са крадците,доносниците,убийците,лъжците като теб.."А ти откъде знаеш кой съм? Или пак си забрави хапчетата,герберски плужек?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/7/13 13:48

    ПЛАЩАШ ДВА ПРЕЗЕРВАТИВА , ПОЛУЧАВАШ ЕДИН НОВ И ЕДИН УПОТРЕБЯВАН ! НА ТАКИВА МАГАЗИНИ ПО СВЕТА ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ ИМ ПУСКАТ КЕПЕНЦИТЕ ЗАВИНАГИ !

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/7/13 14:35

    Uraaaaaa!!!!!!!Dobre 4e ne si kupih hladilnik ot toq magazin! Koy znae kakav 6tqha da ni probutat!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен4/7/13 15:02

    хехехх,как иначе ще се конкурира с големите вериги магазини...

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен4/7/13 17:07

    Аз съм жената с климатика. Исках да пишат за случая за да няма други като мен излъгани. Не искам нищо от собственика, а хората да си отварят очите, когато купуват техника от там. Не са ме завели там насила, но се очаква когато плащаш хиляда и четиристотин да получиш нов климатик, а не върнат от недоволен друг клиент и ремонтиран от кърджалийски техници, а не от оторизиран сервиз. Благодаря за всички коментари, отваряйте си очите и не си оставяйте магарето в калта никога.

    ОтговорИзтриване
  22. GLUPOSTI NA TARKALETA! KOPUVAL SAM MNOGO RABOTI OT VAPROSNIQ MAGAZIN,I VSI4KO SI E IZRQDNO! MOJE BI STAVA VAPROS ZA LI4NO OTMA6TENIE ILI NE6TO OT TOZI ROD ,OT STRANA NA"POTARPEV6ATA",A KOLKO E VQRNA SITUACIQTA,NIKOI NE ZNAE! NO PLIUN4OVCI VAV FORUMA PALNO.....................

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен4/7/13 23:10

    нещо май админа е забатачи ! има нещо !

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен5/7/13 10:09

    АДМИНА ПУСКА КОЙТО СИ ИСКА ! КАРА ИЗБИРАТЕЛНО !

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен5/7/13 19:01

    към

    4/7/13 10:26

    съвършенно прав !!!!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен5/7/13 19:05

    купувал съм много техника от магазин Зорница и никога съм нямал проблеми , всичко ставаше както исках и хората ми помогнаха много/цени,поръчки и т.н./. в последствие стана така , че се наложи и да работя с тях, трябва да кажа , че са изключително коректи трудещи се хора , които се борят с конкуренция за да си вадят парички и живеят като всички нормални хора! хляба им е страхотен! поздрави колеги!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен5/7/13 19:51

    magazin ZORNICA E nai dobriq v kardjali i e nai eftino,tova koeto pishe,4e sa izmamnici ne e vqrno tva e nomer na konkurenciqta,super kurvenski nomera vzeha da pravqt po kardjali...abe aptali takiva vijte se kolko ste zle,kvo prikazvat hlqBA IM NA HORATA,4E TOI E NAI SLADKIQ V KARDJALI I TOVA GO ZNAE VSEKI,KOITO E OPITAL OT TEHNIQ HLQB ! UMRETE ZAVISTLIVI K...VI !

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен5/7/13 20:09

    Пожелавам ви в най-скоро време да ви гръмнат уредите, купени от Зорница и дано гаранцията да им е изтекла ден преди аварията и да си хапете тъпите задници и да си удряте празните глави в бетонна стена! Отнася се за писателят на последните две мнения и Сталин. И трите мнения са от един същ умник, личи си ясно. Човек от магазина естествено или някой от синовете на Сафет. Хахахахахахахаха, неграмотници!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен5/7/13 20:30

    ЗАПОЧНА ПЛАТЕНОТО ЛОБИ ЗА "ЗОРНИЦА" ПО КОЛКО ПЛАЩАТЕ НА КОМЕНТАР ?

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен5/7/13 20:39

    АЛО , ЗОРНИЦИТЕ ! МНОГО ЗАСИЛИХТЕ "РЕКЛАМИТЕ" ! КОЛКОТО И ДА СМЕНЯТЕ ШРИФТОВЕТЕ И АЗБУКИТЕ , ЗНАЕМ , ЧЕ СТЕ ВИЕ !

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен16/7/13 00:01

    Всеки може да си измисля ИСТОРИЙКИ, като конкретната жена с климатика.
    Тез кърджалийци са били големи завистници, нарочно топят успелите хора. Аз мислех, че само турците са завистливи, но това се отнася и за другите етноси в Кърджалийска област. Във всички градове е така - Ардино, Джебел, Крумовград и другите общини.
    Всеки прецаква всеки, не съм виждал някой да не завижда.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен7/5/14 14:18

    Докога данъчните ще толерират Велин от Пан сервиз който продава стоки ментета за които не издаваат никави документи. понеже подарява на данъчните ел уреди и други услуги като кеш пара и няма управия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.