Министерство на отбраната има готовност и вече е предложило на Агенцията за бежанците да предостави безвъзмездно сгради в 26 войскови района, които да се използват за настаняване на бежанци, като в тях попада и база в Момчилград.
Това заяви на брифинг министърът на отбраната Ангел Найденов.
Както вече 24rodopi.com писа, кметът на Момчилград Акиф Акиф предложи в града да бъдат настанени бежанци от Сирия. Той посочи, че това може да стане в ученическия пансион и бившето поделение.
Министър Ангел Найденов отбеляза, че това са имоти в Кресна, в община Струмяни, в Айтос, в град Карнобат, в Звездец, в Момчилград, в Нова Загора, в община Твърдица, в община Смолян, в Чирпан, в община Димитровград, в община Свиленград, три села в община Елхово, в община Самоков и в други населени места.
„Тези имоти обаче са в окаяно състояние, като в момента се прави оценка и за това колко ще струва ремонтът на тези сгради, за да бъдат готови за настаняване на бежанци", посочи военният министър и добави, че със сигурност необходимите средства ще са над 10 млн. лева.
„Разговарях и с началника на Военно-медицинска академия ген. Тонев. Той изрази готовност от страна на ВМА да бъде дарено имущество като спално бельо и ваксини за инфекциозни заболявания. Имат възможност и за предоставяне безплатно на мобилна клинична лаборатория и една хирургична манипулационна", посочи още Ангел Найденов.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/9/13 13:54

    за това ли ни приеха в европейския съюз, да им берем ядовете, да им работим черната работа, да им събираме старите коли и други боклуци,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/9/13 13:55

    Абе в района има достатъчно мюсюлманско население... Защо ни е още такова? Отписване ли този край от България, господа управляващи?! Защо целите обезбългаряването на този район... Нямам нищо против бежанците но не и при нас в смесените райони. Опасявам се че може да проникне радикален ислям по родната земя и ще стане страшно...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/9/13 14:00

    sas 100 procenta darjavata ste vzeme pari za tova ce im pomaga ot USA... pomagayte parvo na svoite grajdani v mizeria sme...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/9/13 14:29

    по смотани и тъпи коментари не бях чел.и толкова прости хора нема никаде освен във българия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/9/13 14:37

      Явно толкова ти е умствения потенциал че не осъзнаваш какви опасности крие това

      Изтриване
  5. Анонимен12/9/13 16:16

    AKIF AKIF VNIMAVAY, AKO PRIEMES BEJANCITE W MOMCHILGRAD TOVA STE TI E PARVI I POSLEDEN MANDAT.CELIYA GRAD E NASTROEN OTRICATELNO ZA TOVA NESTO,DA BESHE GO OBSADIL S GRAJDANITE NA GRADA,NE NI STIGAT TEZI MANGALI W GRADA I BEJANCI DA SI IMAME .PROSTO IDAT IZBORI ....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/9/13 17:22

    vav siriya umirat nevini hora daim pomogne ikakvo kat sa muslumani te ne sali hora

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/9/13 18:17

    SUPER sega da vidim koi musulmani sa nai-pravi:balgarskite,turskite,ili siriiskite i graclite?!!!da ne govorim za otcepnicite v razlicnite darzavi i religii......

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/9/13 18:37

    Mlaknete we gquri vie ne ste vidqli glad sled 20 godini v sveta ste ima poveche musyulmani :D

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/9/13 19:13

    Сред сирийците има не-малък брой християни.Прочетете по-вече!Пък и да не забравяме ,че сме върху барутен погреб.Не трябва да делим страдащите на мюсюлмани и християни.Ами утре тая беда се стовари и върху нас?Така ,че да подкрепим хора като Акиф Акиф.........

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/9/13 19:24

    tolkova mnogo bg hoteli sa hepten prazni...
    da nastanyat tam bejancite na udobni mesta - OON ste plati...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/9/13 19:41

    A DANO AMA NADALI sred siriiskite bezanci,shte se nameriat tolkova izuceni hora deto shte govoriat v 21 vek za coveshko robstvo ot predi 19 vek!!!togava gen. ANGEL ANGELOV triabva da se osnacava kato PASHA ANGEL ANGELOV.....pak bili te musulmani,evrei ili,hristeiani.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/9/13 20:02

    dobre shte e AKIF AKIF da se posavetva s balgarskia car v ispania SIMEON,kak bashta mu e spasil bg.evrei ot Hitler,ta da znae kak se spasiavat betstvashti hora.pak i pri tova negovia zet MUNIO e musulmanin i toi moze da pomogne.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/9/13 20:13

    От човечна гледна точка всеки един може да отвори изстрадалото си сърце. Българинът няма много, понякога няма нищо. Какво биха могли да поделят с тези хорица? Пак ще е за сметка на данъкоплатеца. Имат пари да платят хотелите на бежанците, но нямат пари да се грижат за болното население, нямат пари, за да осигурят скъпо струващи медицински суплементи.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/9/13 20:14

    Аз лично нямам против хората от Сирия да дойдат като бежанци тук. Но нали бежанците нямат право на работа тук? С 65лв. на човек как ще оцелеят? Съгласна съм да помогнем с дрехи и стара посуда, но...къде дечицата ще ходят на училище? Чисто социалните нужди на тези хора как ще се покриват, поне докато научат езика с помощта на курсове, които ЕС отказа да заплати (както отказа парична помощ изобщо за тези бежанци)? Ако общината е толкова "заможна" да помогне първо на собствените си граждани, поне за пенсионерите и пенсионерите по болест. Майка ми има 3 лекарства по ЗК, които ги купуваме с 3-5лв. намаление, а от миналия месец са й спрени 2 от тях. Нека първо се справим с нашите несгоди пък после ДОБРОВОЛНО бих помагала с бежанците.
    Имам и друг въпрос, нали се сещате, че много хора би се притеснили, ако бежанците се разхождат свободно из града? Или родителите на дечицата, които ходят на училище в съседство с общежитието? Не всички имат широк мироглед и позитивно мислене.
    Ако ще се помага от нашите данъци, (които по всичко личи, че дори за нашето благо са крайно недостатъчни) съм крайно против! Не защото съм егоист и семейството ми е тук, а защото няма да имаме чисто човешки условия за тези хорица, които ще осъзнаят, че са избягали от едно зло и са дошли в друго такова.
    Зад решетки цели поколения ли? Или в хотели?! На чии гръб и на каква цена..?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен12/9/13 20:15

    Това е нож с две остриета и когато тръгнем да правим такова нещо трябва да мислим и за последствията, защото като отвориш прозореца винаги с чистия въздух влизат и оси и комари и други нежелани неща. Милосърдието си е милосърдие, но да е премерено и отчетено!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12/9/13 21:16

    "Ако изпаднеш в беда в чуждо село,почукай на бедна къща". Прочетох,че издръжката на бежанец е 1100лв, да се търси проблема там. Сумата е доста съмнителна. Нека да им помогнем, Акиф Акиф е прав, браво!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен12/9/13 21:26

    Това ,че ще бъдат настанени сирийски бежанци е по-добре .Ще бъдат поне регистрирани.А задавал ли си е някой въпроса колко и какви хора влизат нелегално през границата?Ние просто сме един разграден двор...Апропо териториално формирование с наименование България, но не и държава.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен12/9/13 21:33

    mnogobroinite pochivni stancii, hoteli i vili na policaite i na voennite sa idealni za podslon na siriiskite bejanci.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/9/13 09:07

    PROSTY MOILGRAD4ANY

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен17/9/13 00:32

    О, политици, ооо безумни глупаци, нашите деца и родители тънат в нищета и болести , защото на родителите пенсиите са по 150 лева, а за децата ни няма работа. А вие приемайте всякаква паплач и ги хранете, обличайте , давайте им работа, вместо да погледнете в какво състояние са болниците и училищата в България, да осъзнаете с тъпите си мозъци , че българската нация е болна , умират хора без лекарства , защото не могат да си ги купят , а нямат и осигуровки ...защо??? защото нямат РАБОТА... погледнете и образованието в какво състояние е, каква неграмотност се шири вече, наближава времето, в което всички здраво мислещи и можещи българи ще отидат в чужбина, но не като бежанци, а като почтени граждани ще живеят и работят там където има ред и закони , които се спазват, а България ще се нарича "Цигания-мюсюлмания-безразбория"...жалко за достойното историческо минало на българския народ... ако загиналите за свободата и независимостта на България войни могат да видят една малка частичка от случващото ще се обърнат в гробовете си, а пък ако могат да грабнат пушки един политик няма да оставят жив.
    УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, АКО ВСЕ ОЩЕ ИСКАТЕ ДА ОПАЗИМ РОДИНАТА СИ, НЕКА СЕ ОПЪЛЧИМ СРЕЩУ БЕЗРАЗБОРНОТО НАХЛУВАНЕ НА БЕЖАНЦИ , ПРИ ТОВА С НЕИЗЯСНЕН ПРОИЗХОД И ЦЕЛИ, НЕКА СРЕДСТВАТА , КОИТО СЕ ПРОПИЛЯВАТ ЗА ТЯХ БЪДАТ НАСОЧЕНИ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ И СТАРЧЕСКИ ДОМОВЕ !!! ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ!!!!! СРАМ ЗА НАЦИЯТА

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.