"Туристически гайд" на български и английски издаде община Стамболово. Илюстрованото със снимки и карти издание предлага богата информация на любителите на екологичния и културния туризъм, за които са разработени 10 маршрута. Заснет е и документален филм за природните и историческите забележителности на територията на общината.
Това стана реалност благодарение на спечелен от администрацията проект на стойност 253 752 лв., чийто срок е 2 години. Целта е осъвременяване на туристическата инфраструктура и привличане на нови туристи.
По част от интересните маршрути днес преминаха представители на туристическия бизнес. Край село Долно Черковище групата разгледа интерактивната изложба "Биоразнообразието в долината на Арда". Тази година тя е посетена от близо 2 хиляди туристи, сред които англичани, холандци и белгийци. Биноклите се насочиха и към и прелитащите лешояди- част от 87-те вида хвъркати, които се срещат по тези места.
Малко известните скални ниши "Кован кая", останките от крепостта Асара, Лъвската скала, тракийската гробница в райoна на Хамбар кая привличат все повече посетители. Сред най-посещаваните обекти е и седемстенната мюсюлманска гробница край Кралево.
В Стамболово, където се урежда туристически център, е подредена изложба от снимки на туристически атракции и местни забележителности, екологични пътеки в региона, мегалитни паметници, народни традиции и обичаи в селата на общината. На възлови места ще бъдат монтирани информационни табла и пътеуказателни табели.
Златка Михайлова, Хасково

-----------------------------------------------------------------
Страхотен пътеводител за планинари и туристи - виж повече тук!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.