7 нови улици и новоизграждащ се квартал да получат имена реши на свое заседание днес Общинският съвет в Момчилград. Обособеният нов жилищен район в двора на Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев", където се изгражда център за настаняване от семеен тип по спечелен проект на община Момчилград, ще се именува на квартал „Здраве". В близките години там ще бъдат изградени жилищни сгради. Улиците към новия квартал ще носят имената „Лайка" и „Детелина".
Други 4 улици вече са изградени и разпоредителният орган на Момчилград прие решение за именуването им. Новоизградената улица от ул.  „Гюмюрджинска" към новата сграда на СОДУ ще се казва „Вяра". На „Слънце" е именувана новоизградената улица от ул. „Стефан Караджа до ул. „Маказа". Улицата пред новоизградените гаражи в кв. „11" ще носи името „Гаражна". Съществуващата улица зад магазин „Палас" пък получава името „Еделвайс".
„През последните години в Момчилград бяха изградени няколко нови улици, съответно в квартал „11", към новата сграда на духовното училище и зад блоковете по ул. „Георги Бенковски". Предстои ни да изградим нов жилищен район в двора на болницата. По тези улици община Момчилград извърши продажба на парцели за жилищни нужди, за които е необходимо да бъдат дадени адреси на собствениците и живущите след изграждането им", обясни кметът Акиф Акиф.
Секретарят на общината Джейлан Сюлейман посочи, че живущите на тези улици са със стари адресни регистрации. „За да не ги натоварваме с излишни разходи, ще ги уведомим с писма след изтичане на срока на личните им карти да посочат новите си адреси", посочи Джейлан Сюлейман.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/10/13 16:10

    Това е хубав, че градът расте и се развива. Прави впечатление обаче, че имената на улиците са най обикновени "Слънце", "Здраве", "Еделвайс" ... Защо няма улица кръстена на даден човек. Ето в навечерието сме на "Денят на будителите" 1 ноември. Или поради факта, че там живее турско население, да не ги засегнем на етническа основа, се избягва именуването на улици на български будители, патриоти, родолюбци, защитавали и прославяли България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/10/13 16:22

    все повече ми харесва кмета на момчилград мисли за хората не като кърджалийския селянин от днес за утре и само за нашите развали ни града и не може даже да разбере къде греши

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/10/13 16:45

    Гроздова ракия ?!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/10/13 23:10

    MNOGO TAKTİÇNA POSTIPKA S İZBORA NA İMENATA.KMETA E POSTİPIL DOSTA POLİTİÇESKİ,KATO SE İMA V PREDVİD,ÇE TAM JİVEEYAT HORA,KOİTO SA POSTRADALİ PO VREMETO NA TAKA NAREÇENİYA BIZRODİTELEN PROCEST.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/10/13 01:51

    Каква тактична постъпка всеки път ли трябва да ни се натяква "Възродителния процес", за да не напишем нещо българско някъде?А да ви попитам другарю помните ли по-далечното минало и Батак и всичко останало преди това ?Не мисля,че има какво да кажете ...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/10/13 01:53

    da smenq imenata na ulicite no oi da poddirja i ulicite ....pred moyata kishta oshtre stoi kalta ot 2000 na ta godina koy ste stroi novite trotoaritam .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/10/13 09:41

    Колкото хора, толкова и мнения ще има за именуването на улиците. Не може всички улици да са с имена на исторически личности. Нека се отърсим от сляпото възпроизвеждане на модели от недалечното минало. Имената на цветята няма да породят полемика в бъдеще и никой няма да поиска да ги преименува. Хората в града имат алергия към смяна на документи и имена. Общинарите са постъпили мъдро.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/10/13 18:06

    kato parvoklasniciteste hahahaha...askeri hahaha

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.