„Приятелството ми с кмета Илияс Йоаннакис е важен лост за развитие на сътрудничеството между градовете от двете страни на границата. Общината Мароня – Сапес  и околностите й са нашият дар от Бога за всички сезони", заяви по време на посещението си в община Мароня-Сапес Кърджали Бисер Николов.
Областният управител на Кърджали бе на работно посещение в кметството, пише вестник „О хронос". Той и кметът Илияс  Йоаннакис обсъдили възможностите  за сътрудничество между двата региона по отношение на инвестициите , културата и туризма. След откриването на граничния пункт „Маказа" може  в тясно сътрудничество  да се работи за развитие  чрез въвеждане на общи европейски програми и възможности за бизнес, отбелязали двамата.
„Това дава възможности  за мобилизиране на предприемачи и частни лица, които  да предлагат услуги за всички. Ние, идващите от България, идваме тук, за да се насладим на красотата, на историческите забележителности, на морето и кухня във вашия район. Приятелството и сътрудничеството между двата региона ще даде плодове", твърди Николов.
„Бях казал в миналото, че туризмът за община Мароня  е тежката артилерия  за развитие на региона . Отварянето на пътя Комотини - Kърджали ни дава предимството да доведем  в Мароня и Сапес  милиони туристи", подчертава Илияс Йоаннакис.
„С европейските трансгранични програми ще работим за  развитие на нашата община.  Смятам, че заедно с моя приятел Бисер Николов ще дадем началото на едно ползотворно сътрудничество", твърди кметът на Мароня.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/10/13 19:58

    Може да докараш селянинът в града, но селското у него не можеш да оставиш на село. За какво се хвали Б.Николов, че е се е срешнал с един селски кмет и какви европейски програми ще разработва с едно село? Разбирам да е Комотини с който уж сме побратимени или някой друг гръцки град, но за съжаление нашият човек се е оценил за среща със селски кмет. Къде останаха гръцките областни управители и защо не работи с тях?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.