Гюнер ШЮКРИ

По традиция през последните 20 години кметовете на ДПС от областта, както и партийният актив, се събират в третия ден от най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Тази година домакин на празника бе община Ардино. Събитието се проведе в местния ресторант „Перла", и бе уважено от вицеконсулът на Република Турция в Пловдив Ахмет Келоглу,  председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед, зам.-областният управител Муса Юсуф, областният лидер на ДПС Бахри Юмер, общинските кметове в областта, председатели на Общински съвети, представители на неправителствени организации.
Присъстваха още областният председател на Младежкото ДПС Байрам Байрам, бившият депутат във Великото и 36-то Народно Събрание Хасан Али, председателят на фондация „Политически репресирани" от областта Халил Расим.
Поради това, че днес депутатите бяха ангажирани с втория вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, снесен от ГЕРБ, народните представители от кърджалийския многомандатен район не успяха да се включат.
Гостите бяха посрещнати от ръководството на общината и председателят на общинския съвет на ДПС В Ардино Изет Шабан.
 „Всеки път за нас е изключителна чест да сме домакини на такива събития. Посещението ви в Ардино съвпада с много важни събития свързани с бъдещото развитие на общината", каза в приветствието си Ресми Мурад. От името на общината той поздрави присъстващите с големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.
Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед заяви, че Курбан Байрам е празник, който обединява хората, и ги кара да са по-близки до Всевишния. Да запази мира в обществото.
На срещата бе отслужена дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от районния мюфтия Бейхан Мехмед.


-----------------------------------------------------------------
Страхотен пътеводител за планинари и туристи - виж повече тук!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/10/13 16:37

    и дано вече байрактара от крумовград да е закарал антон пехливанов .най сетне да седне на директорския стол в горското.горкия цял ден седи на тротоара пред горското или в кафенетата.измори се да чака-най добрия професионалист защитаван до вчера от ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/10/13 19:58

    ТУРСКИЯ КОНСУЛ НЕ ВИЖДАМ .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/13 22:48

    А така снимайте ги, че после да не се правят наневинни, че не са от ДПС.
    "Аз не съм от ДПС, аз съм професионалистка"
    Дрън, др...рън, че са се снимали до кметицата на Крумовград,че да да хванат малко авторитет.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/13 22:52

    Да бяха снимали и Халил от горското в Момчилград. Нашата депесарска гордост.
    Тьотка Нурка на снимка, а агото Халил се услушва?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/10/13 09:05

    Хубав празник е байряма, събира за опрощение репресирани и репресиращи - показват , как трябва да се обедини нацията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.