37-годишният Айхан Ъшък от Кърджали се е установил в Бурса през 1989 г., по време на т.нар. голяма изселническа вълна. Тогава бил на 13 г., сега е вече милионер. Натрупал е състояние от пътнически превози.
"Започнах само с един микробус. Първоначално бях в градския транспорт, после карах работници във фабрика", връща се назад мъжът. Той притежава 25 возила и 10 лимузини. Дава хляб на 30 шофьори и работи наравно с тях. Изпълняват курсове с руснаци и украинци от летището в Истанбул до различни точки в Турция.
Една от дестинациите е зимният курорт Улудаг, който се намира над Бурса. "Съдружникът ми също е изселник от Кърджали, знаем се от войнишките години. На ден имаме по 15 микробуса с туристи. Когато дойде сезонът, не слизам от колата", обяснява Айхан.
По думите му бизнес в Турция се прави по-лесно, отколкото в България, тъй като не връзките, а търговете там били решаващи.
Заради конкурентни оферти Ъшък печели поръчки и си осигурил охолен живот. Семейният му дом е в баровския квартал "Кестел".
"Много обичам България. На месец прескачам по 3-4 пъти. Със съпругата ми, която също е от Кърджали, ходим от другата страна на границата дори само за една вечеря. Синовете ми, които са на 6 и 9 г., цяло лято са при дядо си и баба си в Родопите", посочва Айхан.
„24 часа", снимка: Архив на Айхан Ъшък
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/11/13 10:32

    браво на човека,да е жив и здрав

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/11/13 10:39

    Брееееееей къде е тоя баровски квартал в Кестел, там до циментовия завод ли е?:))))))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/11/13 11:01

    Браво на човека-постарал се е и е успял. Но за първи път чувам, че Кестел е баровски квартал...интересно :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/11/13 21:35

    kestel e edno selo..palno s manafi..abe stiga s tezi kartofi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.