Родопчанки отново ще могат да кандидатстват за бране на ягоди в Испания, обявиха от Агенцията по заетостта. Интервютата за работа ще бъдат проведени в градовете Хасково и Разград през януари. Срокът за набиране на заявления е 20 декември 2013 г., а кандидатите от областите Кърджали и Смолян ще могат да подадат своите заявления в местните бюра по труда.
Работодателите предлагат брутно заплащане 39,48 евро на ден, като чисто след внасяне на социални, здравни осигуровки и ДОД за работещите остават 38 евро.
Кандидатите трябва да са жени на възраст от 25 до 40 г. Трябва да имат опит в селскостопанска работа.
След средата на февруари 2014 г е очакваното заминаване на одобрените след интервюто. Трудовите договори се подписват на място в Испания, като трябва да се има предвид, че пробният период, през който работниците могат да бъдат освободени без предизвестие, е до 15 дни.
Снимка: Интернет
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/13 17:32

    Благодарение на големите и богати наши политици, нашите плодородни ниви пустеят а ние трябва да събираме чуждата реколта. Браво политици много сте добри. народа да ви го тури.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/13 19:43

    kade tova v ispaniq ? nqma takiva filmi jiveq v ispaniq ot 2002

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/13 21:56

    19:43 сигурно са българи посредници, комисионджии, тарикати

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/11/13 09:26

    Кандидатите трябва да са жени на възраст от 25 до 40 г.
    po dobre ot 16 do 25 :))))

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/11/13 15:32

    Bilgarinit ne vizpriema samostoyatelno Selsko stopansakara rabota tiy kato e nau4ena da mu ya komandvat Tiy nare4eni Goleminau4ni komunisti4eski spetsialisti Partiyni sekretari Selskostopanski rikovoditeli Agrarni tehnitsi Agronomi i Brigadiri i Zvenovodi taka4e 1989gTezi Selskostopanski rikovoditeli hvanaha pitya za R.Turtsiya s tovase otkisna i verigata koleloto na Komunizmit V Bilgariya seraz4upi i razpadna tiy i Bilgarskite Selski stopanstva se izrinaha i poneje ostanaha samo tipiyat Bilgarski narod itoa e kato ne razbirame ot zemedelie 6te bidem vinagi ob6ti rabotnitsi po 4ujdite zemi tryabvat ni pari zada se jivee ina4e smirttani 6teni iz4aka na praga ni.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.