Бившият зам.-шеф на парламента Христо Бисеров е лобирал за фирми, които получавали обществени поръчки, разкриха за 24rodopi източници, запознати с дейността на хасковлията. Бившата „дясна ръка" на Иван Костов и доскорошен член на ЦОБ на ДПС се пробвал да стъпи и в Кърджалийско, но бил отрязан. В централата на ДПС имало сигнали, че се опитвал да измести местни фирми. Интересите му били най-вече към големите строителни обекти.
По време на правителството на Костов повечето държавни предприятия в Кърджали са приватизирано под контрола на Бисеров. Самият той имал апетити към терени в центъра на града, върху които по-късно са построени сгради.
Бившият изпълнителен директор на наскоро приватизираната фирма "Странджа лес" Неделчо Неделчев пък неотдавна обвини Христо Бисеров, че е „сложил ръка на горите в Кърджалийско".
Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков са разследвани от ДАНС и прокуратурата за преводи на големи суми към банкови сметки в офшорни зони. Засечени са били тегления на крупни суми в долари и евро от сметки, чиито титуляри са били Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Заедно с това са установени и парични преводи от сметки извън България.
"Преводите са от една европейска държава към друга европейска държава, извършвани са изцяло в чужбина", поясни източникът. По информация на разследващите парите са били трансферирани в офшорни сметки на Сейшелските острови. Образувано е досъдебно производство срещу Бисеров и Главинков.
Сигналът на ДАНС е възложен на Следствения отдел в Софийска градска прокуратура. Прокуратурата публикува на интернет страницата си официално съобщение за започналото досъдебно производство срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков.
Ето пълния текст:
На 06.11.2013 г., следобяд, главният прокурор Сотир Цацаров е получил от председателя на ДА „Национална сигурност" писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система. Информацията касае лицата Христо Бисеров и Ивайло Главинков.
Получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна, с титуляри посочените по-горе лица. Последвали са извършване на влогове /срочни депозити/, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони /Сейшелски острови/.
По разпореждане на главния прокурор, информацията незабавно е изпратена по компетентност на Софийската градска прокуратура.
С постановление от днес, 07.11.2013 г., е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров /представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата/.
Разследването е възложено на Следствения отдел при градската прокуратура - София. Разпоредено е възлагане на пълни данъчни проверки на двете физически лица и на търговски дружества. Постановено е разкриване на данъчната и банковата тайна. Предстои отправяне на запитвания по реда на международната правна помощ до компетентните власти на поне две европейски държави относно основанията за откриване на банкови сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т. н. От ДАНС ще бъдат изискани всички налични материали по случая, включително и данни относно постъпили предни сигнали за лицата и предприетите действия по тях. С оглед на това, че част от информацията в изпратената до главния прокурор справка е класифицирана, към този момент прокуратурата няма да представи повече факти от изложените в това съобщение до медиите.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

50 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/13 13:01

    ei tva e DPS napast kato chuma
    ediniq privatizira drgiq otkup za otkradnati koli da vidim oshte kakvo shte izleze

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/13 13:11

    Нашите милиони вече потънаха в офшорни сметки на Бисеров и сина му , и какво като го разследват, дреме му на оная работа.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/13 13:13

    Спокойно.
    Нищо няма да излезе наяве,щото тоя човек е доста в кухнята на ДПС.
    Най-много да се"отрови" от гъби...
    Може и инфаркт.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/11/13 13:14

    Сега като се разплете чорапа какво още ще излезееее.....Всички ,които от 25 години са в политиката са замесени в такива далавери.От партия в партия-само да има за крадене.А народа-кучета го яли.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/11/13 13:28

    Един истински разбойник - едно от лицата на ДПС. Почти всички в ръководството на ДПС, балабар със сегашния председател са ренегати(Помияри сменили по няколко партии) или ДС-доносноци, ПРЕДСЕДАТЕЛ на ДПС отговаря и на двете условия!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/11/13 13:30

    Раирани пижами за цялото ръководство на ДПС са поръчани вече!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/11/13 13:57

    Това е ДПС мафиотска напаст създадена от БСП сега никой веч не може да обори фактите .
    О С Т А В К А на Тройната коалиция БСП=ДПС сега и АТАКА

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/11/13 14:00

    О С Т А В К А
    видяхте ли Българи какви хора ни управляват и какви постове заемат.
    какво е ДПС и БСП и създадената от тях АТАКА ?????????????????????????????????????????????????????????????????

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/11/13 14:00

    О С Т А В К А
    видяхте ли Българи какви хора ни управляват и какви постове заемат.
    какво е ДПС и БСП и създадената от тях АТАКА ?????????????????????????????????????????????????????????????????

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/11/13 14:01

    долу ДПС производната на БСП

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/11/13 14:25

    Този каунь сам си еба майката. Ама що ще правим с другите ИБРИКЦИИ - Делян Шопар ага Пеевски, Кюмюр ибрикчи Костадинов, Юрдан Гащасъз Цонев???? А, да, забравих и оня треворсоподобен калтак Петя Мюнет ханъм Раева от Филибе циганската махала

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/11/13 14:26

    Бисерив се е опитал да скатае част от заграбеното от обществени поръчки и да преметне Доган-това е разковничето. Всички тези гадове, които ни управляват скоро сами ще се самоизядат-въпрос на време е, но няма кой да ги чака вече!НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ ЗА ДА Я ИМА ОТНОВО БЪЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/11/13 14:26

    Развръзката предстои.Това е скандал от най-високо ниво в държавата.
    И има доста опетнени покрай тази оставка.
    Дано се разплете напълно чорапа,да се види кой кой е и защо...
    Изборите са неизбежни,но това да не ни топли...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/11/13 14:29

    ДА БЕ ТОЧНО ТУК В КЪРДЖАЛИ ТРЯБВА ДА ТЪРСЯТ КОИ СА БИЛИ НЕГОВИТЕ ХОРА !!!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/11/13 14:35

    Пеевски ,Бесеров Местан и т.н това е ДПС = БСП и Атака ОТ ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ СА УПРАВЛЯВА В БЪЛГАРИЯ

    О С Т А В К А

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/11/13 14:45

    РЕЗИЛ .
    СЕГА Е МОМЕНТА ДА ОТИДАТ В ЗАТВОРА И В ИСТОРИЯТА . И ТЕЗ ПАРТИЙКИ ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН .КОЛКО ГОДИНИ ТЕЗ ГАДИНИ ДПС =БСП ДЪРПАХА ДЪРЖАВАТА НИ НАЗАД.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/11/13 14:48


    НЕ САМО ДПС И БСП,ВСИЧКИ ОТ НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ,АМА НЯМА ДА СТАНЕ!ВСИЧКИ НЕПРИЛИЧНО БОГАТИ СА В КЮПА.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/11/13 14:55

    Козела мазният Местан какво ли сега ще изприказва .
    О С Т А В К А
    ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СРЕЩУ МАФИЯТА ДПС =БСП сега и АТАКА

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/11/13 15:42

    Христо Бисеров-Перфектен юрист,обезпечен политик.Работила съм с баща му Дамян Бисеров-виден хасковски адвокат-прекрасен човек,тих,скромен,възпитан,лека му пръст.След 1989 г. им върнаха недвижими имоти в Хасково.Да-материално е обезпечен...???Жалко,за случая с Христо...???Изненадващо е за много хора от града ни...Автогарата в Кърджали не е ли на Ахмед Доган и Христо Бисеров...???
    Кой каквото е дробил, да си го сърба!!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/11/13 15:43

    кой ли е предупредил партията да се отърве веднага от кардинала за да внушат че нямат нищо общо с този бос

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/11/13 15:52

    Въпрос към Христо Бисеров:Кой рече да се приватизира Фирма "Бентонит"-град Кърджали.Много хора бяха изхвърляни от работа по време на СДС и НДСВ...???Бяха съкратени болни жени,жени с малки деца ...???Годината е 1999 г. и 2003 г.,Защо...???

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен7/11/13 16:13

    Ново велико народно събрание.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен7/11/13 16:14

    Съгласен съм.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/11/13 16:27

    TAKA E KATO NAPUSNESAH DPS TE PLUYAT AMNAKODUMUN GIZANLARIYA

    ОтговорИзтриване
  25. неам нерви7/11/13 16:40

    Случаят е емблематичен за българския демократичен преход, но за съжаление отново нищо няма да последва заради недъгавата и прогнила от корупция съдебна система. Вижте случая с Феим Чаушев, който беше уличен в далавера за 25 000 евро. Вчера ефективната му присъда беше заменена с условна, защото бил на 69 години и имал чисто криминално минало. Просто потрес! При Бисеров ще се окаже, че всичко е законно и накрая ще бъде провъзгласен като политически репресиран. Всички трябва да се махат! Но пък и в никакъв случай да не идват такива като Бареков, който просто е един самовлюбен пуяк, болен от логорея /психическо заболявано, характеризиращо се с пристрастеност към говоренето/. Трябват ни млади момичета и момчета, необременени от отровата на соца, образовани и честни.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен7/11/13 16:40

    ВЕРНО БИСЕРОВ ЩЕ ВРЪЩАЛ ПАРИТЕ ДЕТО Е ОКРАЛ...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен7/11/13 16:40

    Автогара 21 век в Кърджали е на Бисеров. Дреме му на бисера, че ще го поразходят малко из арестите.

    ОтговорИзтриване
  28. Революцията7/11/13 17:02

    Двадесет и пет зими – тъга…
    Двадесет и пет пролети – нищо…
    Двадесет и пет лета – самота…
    Двадесет и пет есени – тъжни…
    Народ с ниско сведена глава…
    Политици безкрайно надути…
    Пишат със сажди по нашите чела,
    че сме невежи пердути*.
    Удрят с камшик всяка глава,
    решила малко да се изправи,
    режат ръце и ритат с крака,
    всеки който им се противопостави.
    Ей, няма ли край? Идете в забвение,
    хрупайки кокали „малки”…
    Малки сте… даже без край,
    и сте ужасно жалки!
    Леки мъже, леки жени…
    Вси сте си вий ПОЛиТрици…
    Поли мошеници и поли крадци,
    полит бюрчеци кръгли.
    Още двадесет и пет зими – тъга…
    Още двадесет и пет пролети – нищо…
    Още двадесет и пет лета – самота…
    Още двадесет и пет есени – тъжни…
    Погледнете в очите децата си
    и им кажете просто:
    -Страх ме е да не разнат глава ми,
    затова ще живееш така…
    Ето ти тук една малка кора,
    остави си от нея до пладне,
    защото с тази ръждива пара,
    можем да купим само това…

    *пердути – да се счита за обречени, бити карти, думата идва от „кауза пердута” – загубена кауза, обречена работа, сигурен провал, бита карта

    Революцията

    ОтговорИзтриване
  29. Аспарух7/11/13 17:04

    Вие никакъв български народ не сте. Стига сте обиждали българите. Истинският българин, никога няма да дапусне да се гаврят с него, с честта му, да му седят на главата и да го унижават. Затова спрете да се наричата българи, защото сте най-обикновени номади.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен7/11/13 17:08

    Това чорапче ще го разплетат, заради мангизите в него/

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен7/11/13 17:11

    Бисеров зам. председател на ДПС . Бисеров мафиот ...)Вън ДПС от властта. ДПС според вас каква партия е .

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен7/11/13 17:49

    Че то много удобно. Предупредили го навреме,хем да освободи постовете си, хем да отиде при парите си. Кой го пусна?!?! Кой? Хептен на балами ни правите, ама и ние си траем, нищо че сме си беднички, нали наште са голямата работа.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен7/11/13 19:29

    той явно нее дал от парсата на Доган той го изгони.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен7/11/13 19:37

    Да , от кухнята на ДПС е , но е заченат в спалнята на СДС

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен7/11/13 19:38

    Да , от кухнята на ДПС е , но е заченат в спалнята на СДС

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен7/11/13 20:01

    ЧАСТНАТА АВТОГАРА ДЕТО Е ЛИДЛ НЕ ЕЛИ Е НА Х.БИСЕРОВ КИНО КОМПЛЕКС ОРФЕЙ НА КОЙ Е АМИ ПЕНТАГОНА .

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен7/11/13 20:30

    novo veliko-sakin nedeyte. Ottiiiidoxa oshte 20 godini.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен7/11/13 21:00

    ЛЮТВИ МЕСТАН НЕ БЕШЕ ЛИ ОСНОВАТЕЛ НА СДС МОМЧИЛГРАД А ХРИСТО БИСЕРОВ НА СДС ХАСКОВО.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен8/11/13 10:13

    Заместник Председател на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен8/11/13 20:00

    Там,където едно лице или група лица,непредставляващи цялата страна,завладява властта в свои ръце,там е на лице злоупотреба с нея.
    Сивият Кардинал е в Италия,така пише в-к 24 часа,Алоооооооооооооооооооооооо къде е Данчо Ментата,скри се в миша дупка??????????????????????? ха хахаха Вземайте пример от другаря Тодор Живков:"Краднете по-малко",а вие нямате насищане.Я ми кажете,защо който бъде избран за депутат и хоп веднага си сменя жената...???Христо Бисеров и той миличният и той на втора жена.Абе Христо,баща ти, ти остави имане,не ти ли стигна и още,и още искаш.Явно си се метнал на дядо си от с.Бисер,Хасковско кулака/кмета/.Излагаш града ни,а що не и баща си Дамян Бисеров...???Ицо ти си перфектен юрист.Знаеш,че за кокошка няма прошка,а за милиони няма закони,може би това те е накарало да краднеш множко...???Защо не попита някои от твоите колеги адвокати в Хасково,а и в други градове на бг,как живеят???Завършили са с отличие Юридическият факултет "Климент Охридски"...???Какво ли си викаш? Като ми пееш,Пенкеле,кой ли те слуша.Изложи се Ицо,изложи се...Изложи се при управлението на СДС,изложи се и сега при управлението на ДПС...Схващаш ли???????????????????????????????

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен8/11/13 20:18

    20:00 часа.Сващаш ли...Кардинале какво ти хуртувам...!!!!!!!Събта рабта няма,в неделя съам на Кенана...Кардинале срина градът ни!!!!!!!Срам ме е да се покажа на улицата...Стой си в Италия,че ако дойдеш в Хасково ще те разпънат интелигенцията на кръст,бе Кардинале......!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен8/11/13 21:59

    Двама се борят-БСП и АТАКА, третият печели- ДПС Е това е политика

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен8/11/13 22:41

    Кардинала е пич. Да не ти пука. Харчи си парите с кеф.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен9/11/13 20:09

    Дори по-трудолюбивият селянин, спечелил пари с двете си ръце и с пот на челото, е "кулак" и враг на народа. Богаташите по идеологическа презумция са крадци и престъпници. Но крадецът вика "дръжте крадеца". Точно те сочат с пръст всеки забогатял човек, който не е от тяхния клуб.Писаниците ми не се отнасят за Сивият Кардинал...Бисеров желая ти здраве...ти не си единствения, който си краднал...всички са оплетени като свински черва..."Аз на тебе, ти на мене"...Много от интелигенцията,твои колеги,на баща ти Дамян Бисеров ти желаят да си жив и здрав!

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен10/11/13 17:02

    През 1944 г. дядото на Христо Бисеров беше обявен за "Враг на народа".Имотите са отнети в полза на държавата...Баща му Дамян Бисеров прекрасен човек-сериозен,/не е ходил с жени...,това качество в него най-много ми е харесвало,аз бях млада .../интелигентен,възпитан,висок,строен,отлично говорещ български език,докато Ицо...не е толкова хубав като баща си,на втора жена...Всички хора са различни.Предварително не трябва да се плюе...Ще има разследване.Нека органите да си свършат работата.Ицо не е от бедно семейство.По-горе ви описах.РЕСТИТУЦИЯ,НАСЛЕДСТВО има и от дядо си и от баща си...Съжалявам,че баща му не е жив...Бог да го прости!Интелектуалците в Хасково подкрепят Ицо...Кажи си всичко Кардинале...!!!

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен10/11/13 19:50

    az sim covek ot dps no ako e vyarno vsicko dago obesyat zastoto mayka mi e s / 160/ leva pensiya a az nyamam rabota ot dve godini

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен11/11/13 14:28

    19:50 Ami e do tova vi dokaraha DPS i BSP be artik...Prodaljavaite da glasuvate za tqh.....

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен12/11/13 19:27

    Сивият Кардинал са го видяли в голям магазин в Хасково.Говорил е с негов съученик.Казват,че е в Хасково.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.