Повече от 12 месеца не е стъпвал в града край Арда
 
„Гонят ме от България. Наложена ми е мярка „Отнемане на правото на пребиваване на чужденец в Република България". Дъщеря ми е в Кърджали, няма да мога да изпълнявам родителските си права и задължения", жалва се ливанецът Карим М.
Началник на група „Миграция" при Областната дирекция на МВР в Кърджали е изготвил предложението за отнемане правото на дългосрочно пребиваване на ливанеца, като се позовал на чл. 40, ал.1, т.6 от Закона за чужденците в Република България. Тази мярка се прилага, когато се установи, че чужденецът, получил разрешение за дългосрочно или постоянно пребиваване, е отсъствал от територията на държавите - членки на Европейския съюз, за период от 12 последователни месеца.
След полученото предложение, директорът на областната дирекция на МВР в Кърджали подписал заповедта.
Гражданинът на Ливан твърди, че не пребивавал на територията на България тъй като работи по силата на трудов договор с българско-търговско дружество, в чужбина и естеството на работа не му позволява да живее в страната. Той се жалва, че „заповедта ограничава правото му на личен и семеен живот, както и се създават затруднения за поддържане на семейни и социални контакти с детето му, което живее и учи в град Кърджали". Наложената принудителна административна мярка имала за последица и ограничаването му при осъществяване на родителските права спрямо роденото от брака му дете, твърди ливанецът.
От полицията отговарят, че чужденецът е разведен и децата от брака му са пълнолетни. Бракът му с нашенката Севда В. бил прекратен още през 1998 година. Двамата се запознали и създали семейство още докато следвали в университети в столицата.
Ливанецът смята, че са му нарушени човешките му права, въпреки, че дъщеря му е пълнолетна и е разведен. „Аз имам право на зачитане на личния и семейния ми живот", твърди Карим.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/13 19:49

    МАРШ ОБРАТНО В ЛИВАН:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/11/13 13:00

    Карим е прекрасен човек,но в тая държава,каквито хората-долни,тъпи,алчни,такива и законите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.