Кметът на Момчилград Акиф Акиф посети семейството на Никола и Радка Запрянови по случай Деня на християнското семейство – 21 ноември. Дядо Никола и баба Радка живеят в Момчилград вече близо 70 години, като са съответно на 84 и 85-годишна възраст. Те посрещнаха с радост кмета на града, не скриха задоволството си от изненадата му навръх църковния празник Въведение Богородично.
Акиф Акиф разговаря със семейството за развитието на Момчилград през годините, реализираните инвестиции и сподели част от намеренията си за бъдещата визия на общинския център. Никола Запрянов пожела успешен мандат на кмета. Оцени го като управник, който поема отговорност и показва експедитивност при вземане на решения. Момчилград според него расте с всяка изминала година и няма нищо общо с облика си от 70-те години на миналия век, когато кара трудовия си стаж като електротехник в местното Енерго. Трудно си обяснява агресивното поведение на младите хора днес, свързва го с насилието, показвано в медиите и във филмите. Препоръчва им внимателно да начертаят своите стъпки в живота.
Дядо Никола следи изкъсо строително-монтажните работи по водния цикъл на Момчилград, надеждата му е след приключването на проекта тротоарите и улиците да бъдат напълно възстановени.
Кметът подчерта, че в Момчилград и региона християни и мюсюлмани векове наред са живели задружно, празнували са заедно религиозните си празници, делили са обща софра. Той дари на възрастното семейство хранителни продукти и им пожела здраве, дълголетие и взаимно разбирателство.
На днешния ден народът ни гадае какво ще е времето през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево, зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/11/13 13:44

    БРАВО НА МОМЧИЛГРАДСКИЯ КМЕТ.НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВИЖДАМЕ ДОБРО ДЕЛО КЪМ ХОРАТА.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/13 14:05

    ashkolsun kmete

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/11/13 15:39

    Браво ! Българското малцинство трябва да се уважава ! Скоро и то ще се скрие под земята .Със свещ ще ги търсите българите в Момчилград , пардон - Местанли!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/11/13 16:10

    Ангелина,мъжът и дъщеря й са млади.Не пророкувайте такива работи.Тримата са млади хора,християни са.Много добре се чувстват в Мастанли.Говорил съм с нея.Тук е спокойно,в София не ми харесва,много е шумно...Али Баба

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/11/13 16:33

    15:39 часа.Анонимен явно,че си гербаджия.Едно ще ти кажа.На Ангелина съпругът й бе назначен от Герб за Директор на Полицията в град Кърджали и беше уволнен от вас Гербери???Плюйте,хапете,но номерът ви няма да мине този път,Цвета???

    ОтговорИзтриване
  6. Руслан21/11/13 17:44

    АТАКА-ПОБЕДА !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/11/13 17:52

    Akif ti si nomer edno bravo.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/11/13 19:48

    Стига сте плюли,бе!Човекът прави жест към християни,уважете го.Де и вие да бяхте на неговото ниво.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.