Кметът  Хасан Азис да спре да се оправдава с ГЕРБ и да прехвърля върху кабинета „Борисов" вината за рекордните задължения от 15 млн лева на община Кърджали и в частност за зейналата в бюджета „дупка" от 1 млн за лихви и съдебни такси, призова председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Илия Илиев. Към тях следва да се добавят и 900 000 лева безлихвен кредит за спасение на Пазара на производителите, които също не са предвидени в  бюджета и които на практика са за сметка на други дейности, добави Илиев.
На сесия днес, в отговор на питане от Илиев и колегите му, кметът изнесе информация, че към 30 септември т.г. общината дължи лихви за просрочени плащания в размер на 220 169 лева  и още 774 210 лева за съдебни разноски по дела, заведени от фирми-доставчици.
„Публична тайна е, че множество фирми са принудени да си търсят парите за свършена работа по съдебен ред, запорирайки сметките на общината. Но този финансов колапс няма как да се обясни с управлението на ГЕРБ, нито с някакво изкуствено разделение на общините на привилегировани и непривилегировани. В случая става въпрос за дефицит на компетенции, ниска събираемост  на приходите и разточителство по отношение на разходите",  коментира Илиев. По думите му, обичайна практика е в бюджета да се залагат нереално високи и на практика неосъществими постъпления от продажба на общинска собственост, да се генерират задължения и после да се прави актуализация. 
Съветниците от ГЕРБ поискаха и разчет за средствата, похарчени от общинарите за командировки в страната и чужбина. По информация от кмета те възлизат на 180 000 лева. Ще изискаме писмен отговор кои длъжностни лица и по какъв повод  са се възползвали от тези пари. Смехотворно е да се твърди, че са пътували до София, за да дават обяснения пред проверяващите институции. Най-малкото е неуважително към гражданите, с такива елементарни обяснения да се прикрива  прахосването на публични средства", категорични са от ГЕРБ. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/12/13 17:26

    Разбира се , че вината не е в ГЕРБ. ГЕРБ има друга вина. За това, че ги носим още на гърба си.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/12/13 17:48

    АНАТЕМА НА ГЕРБАВИЯ БОКЛУК ДОВЕЛ НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА.
    АНАТЕМА!
    АНАТЕМА ЗА БЪЛГАРОУБИЕЦА ДЯНКОВ.
    АНАТЕМА И ЗА ТОЗИ КОЙТО ГО НАЗНАЧИ И ТЪРПЯ.
    НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!
    НИКОГА ПОВЕЧЕ БОРИСОВ!
    НИКОГА И ФРОНТОВЕ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОРИСОВ!
    НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕНОЦИД, ТЕФТЕРЧЕТА, РЕКЕТ, ПОДСЛУШВАНЕ И САМОЗАПАЛВАНЕ ОТ БЕДНОСТ.
    НИКОГА ПОВЕЧЕ МИРИЗМА НА ИЗГОРЯЛА ЧОВЕШКА ПЛЪТ!!!
    ВЪПРОСЪТ ДНЕС Е КОЙ, КОЙ...КОЙ, КОЙ...
    КОЙ ПРЕДЛОЖИ, НАЗНАЧИ И ТЪРПЯ ТРИ И ПОЛОВИНА ГОДИНИ ЛУМПЕНА ДЯНКОВ?
    КОЙ МУ ПОЗВОЛИ ДА СЕ ГАВРИ С РОДИТЕЛИТЕ НИ?
    КОЙ МУ РАЗРЕШИ ДА ПОДПАЛИ ДЕЦАТА НИ?
    КОЙ?
    НИМА ЩЕ ПРОСТИМ?
    НИКОГА НЕ ЩЕ ЗАБРАВИМ, НИКОГА НЕ ЩЕ ПРОСТИМ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/12/13 18:07

    Така като Борисов четири години рева като вдовица за ... и обвиняваше предното правителство за всички беди на човечеството, нормално е сега кметът пък да каже какво е ставало по време на бойковото правителство. Факт е, че общината бе низвергната като депесарска.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/12/13 18:16

    Безсрамник, как не ти е срам, да даваш изявления в област, по която не си компетентен. Ти само можеше по време на управлението на ГЕРБ да кажеш кой съвестен служител да бъде репресиран, язък за твоя морал.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/12/13 18:50

    Дюнерджията от ГЕРБ- БЪН!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/12/13 20:34

    ами онзи другия многознайко на сесите от герб дето се бара на финансис що не се показва вече по медиите да не е сфил байраците вече

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/12/13 20:35

    17 48 TI pili si hap4etata?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/12/13 20:53

    11/12/13 20:34 и още как. сега трепери за службицата си

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/12/13 20:55

    Алоо, Родопи24, я попитайте общината защо улиците на кърджали не са опесачени?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/12/13 10:43

    Илийчо, кажи колко пари докара Герб в кърджалийска област. Всичко което дойде тук се върна в София, Пловдив и Димитровград. Колко кърджалийски фирми работеха по пътя за крумовград, пътя за подкова и парка- николко всичко беше дадено на гербаджийски фирми извън областа и парите отидоха извън областа. Само с популизъм нестава мойто момче, но ти не си виновен тя цветка си плетеше кошничката а за теб и алла остана да обикаляте около нея и да се облизвате. Извинявай ти си финансира Евродюнер по програмка, а на Алла мъжа направи ремонт на всички училища без да има нито един назначен работник. Какво сте вкарали в общината като данъци вие – НИЩО.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/12/13 11:35

    Комунистите пак се активизираха. Спокойно другари, изпълнихме плана за лятото!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/12/13 15:28

    DOVIIJDAE GERB SAJELIAVAM 4E GLASUVAH ZA VAS-PRAZNI NADEJDI.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.