Заместник-министърът на външните работи Ангел Величков посети в понеделник СОУ „Н.Й. Вапцаров" в Момчилград и се срещна с единадесетокласници в час по история. Дипломатът бе посрещнат от директора на учебното заведение Мюмюн Юсуф и ресорния зам.-кмет на община Момчилград Ерол Мехмед.
Пред средношколците Ангел Величков разказа за дейността на Министерството на външните работи и работата на българските дипломати през последните 23 години в сферата на  международното сътрудничество.
Образователната система в България и кариерното развитие на младите хора предизвикаха сериозен интерес от страна на учениците, които отправиха редица въпроси към зам.-министъра за обучението и професионалната им реализация. Той ги посъветва да изучават повече чужди езици, тъй като езиковото многообразие е от голямо значение за реализация в модерния свят.
Ангел Величков не пропусна да отдаде почит на Нелсън Мандела изтъквайки, че покойният бивш южноафрикански президент се е превърнал в символ на мира и разбирателството между хората от различни култури. Отбеляза, че с упоритост, труд и търпение младите хора ще осъществят своите мечти. „Обучението зад граница за срок от семестър или година ще ви даде допълнителна представа да развиете своите качества", посочи зам.-министърът на външните работи.
Бяха раздадени брошури за налични програми за старт на кариерата и учебни стажове във външното министерство.
Дипломатът ще посети още Ардино и Кърджали.
 


-----------------------------------------------------------------
Armani Acqua Di Gio Essenza EDP 75мл за мъже на ЦЕНА от 30лв.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/13 15:43

    Това ли е работата на дипломата,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/13 17:28

    sigurnoo tova e :D

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/12/13 20:08

    Не това нее негова работа Но е работа на емине гюлестан нали работят заедно явно е решила да покаже кьде е учила

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.