5-ма от 10-те най-добри баничари в Източните Родопи са напуснали България в търсене на по-добро заплащане и дори собствен бизнес в Холандия, Белгия и Германия, разкриха за 24rodopi.com собственици на обекти за тестени закуски.
„Първо имаше оферти от кюрди от Турция, които продават закуски в квартали в различни германски градове, към наши майстори. После самите нашенци се отвориха и вече има техни обекти, в които се продават „български банички", „тутманик от Кърджали", „милинка от родината" и т. н.", поясниха бизнесмените.
Остър недостиг на майстори на тестени изделия има в Кърджали, отчитат и от Бюрото по труда в областния град. В момента свободните позиции за майстори на тестени изделия в Кърджали са три.
Георги Кулов, Петър Калчев
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/12/13 16:45

    Пълни глупости.Няма добри баничари има баничари които слагат продукти в баницата и такива които продават само кори.Спомняте ли си едно време софийският бюрек който продаваха до гейка или баницата със сирене на хлебозавода.Те бяха много вкусни не защото се правеха от майстори в класации а се правиха с хубави продукти(брашно,олио,яйца,сирене ) а сега ги правят с евтино брашно,мас/лой яйчен прах и извара.Така че майсторите да си ходят важното е тарикати да не остават тук.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/12/13 17:49

    16:45 100% си прав повечето от днешните банички са парче загрято тесто, или препечени кори, няма истински баничари само келепирджии които мислят как да печелят по бързо и лесно, но така губят консуматори като цяло, и после се чудят за още икономии.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/12/13 19:33

    До 30/12/13 16:45 и 30/12/13 17:49

    Ако искате хубави и вкусни банички, то тогава елате тук в Холандия. Тук клиентите ни са предимно Българи, но между тукашните и вас в България, разликата е тази, че тукашните печелят добре и си плащат за наистина вкусни баници. В България хем искате да са вкусни, хем пък ви се ще да са евтини и винаги се цупите, па макар и да няма за какво. Вярно е че хубави закуски се правят с качествени продукти, но щом е тъй, плащайте си за тях без да мърморите, че са ви скъпи. В противен случай си ги направете сами! Ха да ви е вкусно!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/12/13 22:47

    do 19:33 da be da vkusni bani4ki v Evropa koga li...... Muhlyo vazpolzvate se ot gurbeta na horata. Kupuvate nay evtinite produkti pravite "vkusni" banicki takali ha ha haaaa.A gorkite hora nyamat druk izbor i si kupuvat.Ako pak i nyama druga konkurentsiya na blizo surovo testo da e pak se yade. Ha na teb da ti e vkusno............

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/12/13 00:36

    Че кой ти дава избор бе омбре.Да не би да правите истински банички за 1,50лв. и фалшиви за 1лв.Правите някви подобия на закуски с които храните селяните и си мислите че правите нещо.То за това има 100 баничарници в града ни и 99 фалирали.И фалират не защото хората нямат пари или не купуват а защото умират от киселини от "закуските" ви и им омръзва да правят компромис със себе си.Големият софийски бюрек нашите баничари са го привърнали на малка баничка боядисана с жълта боя с извара.Кифлите като истинат не стават за ядене а пиците станаха с размерите и вкуса на джапанка.Така че,майсторите баничари си заминавайте за чужбина а тук дано останат НЕ майстори които да слагат продукти и да правят вкусни закуски.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/12/13 10:46

    Naj dobrite zakuski sa na Bilgariq! Evallah na tiq patroni! Tam slagat mnogo produkti i hubavi stavat vsicki zakuski-i banickite i burecite i picite i epsi!!! Askolusun! Tova sa istinski rodolubci, koito hranyat dobre naroda-i bilgari i turci i pomaci i cigani, daje i bezdomnite kuceta namazvat ot klientite! Da sa jivi i zdravi-vesela Nova godina!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/12/13 10:58

    Ерол гумата е най добрия

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/12/13 11:14

    10:46. ПРАВ СИ , ОТ ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СЕ ПРАВИ !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/12/13 16:55

    hubavi sa zakuskite sre6tu gorskoto.malko i uytno zavedenie s as zakuski i pici.bravo

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/12/13 17:36

    Закуски, закуски, ама друго си е едно шкембе чорба на пазара събакърши

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/12/13 20:07

    snimkata s sigurnost ne e na produktite na nai-dobrite maistori na ul. Marica - ujnata strana na djamiata.
    tam ne e vazmojno da napravite snimka! - svarshvat v vazduha oste! tolkova sa vkusni i kompaniata e prekrasna!:-)
    stastliva i stedra da e Novata 2014 godina! moje i po-dobri uslovia za rabota i za jivot da im se padnat kasmet ot Novogodishnata banica! Nazdrave!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/1/14 00:03

    Erol Gumata e nai dobriq bani4ar za sajalenie e v holandiq

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/5/16 18:39

    Abe neznam shto za kolegi ste kak moje da se odijdame taka i tuka v BALGARIQ si ima dobri i to mnogo dobri maistori atova 4e su lmal kasmet za 4ujbina okei tova sie tvoq rabota no nee priqtno taka dase pishe mnogo e grozno no za nashte kolegi ne govori mnogo vajno 4e lmash biznes nqkade toi sie tvoi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.