Магазин „Родопея" (бившият „9 септември")  в центъра на Кърджали ще бъде продаден за 2 млн. лева, реши Общинският съвет. Съветниците гласуваха предложение от ЕТ „Тара – Татяна Велкова", дългогодишен стопанин на обекта, за откриване на процедура за приватизация на първия етаж, където преди имаше магазин за детски стоки, а сега е преустроен в аптека и Витринно помещение.
Лицензиран оценител е определил   цена от 1 975 400 лева. Общинският съвет реши 30 %  от сумата да бъде платена при сключване на сделката, а другата част – до три години. Условията са продажбата да стане без търг и конкурс  на пазарна цена.
Още през 2006-та общината реши да продаде магазина, но спорът влезе в съда.
През 2008 г. Окръжният  съд и ВАС излязоха с окончателните становища  магазин "Родопея" да бъде продаден от община Кърджали.  Решението на магистратите задължава Общинска администрация обектът да бъде продаден без търг и конкурс на пазарна цена.  Тогава ОбС отказа да изпълни съдебното  разпореждане.
„По време на  мандата на предишния Общински съвет съдът  излезе с решение по този въпрос, който съветниците отказаха да изпълнят. В основата  на това  стои договор, подписан през 1993 г.  от тогавашното ръководство на общината. Местният парламент не го прие и последва съдебно решение, които също не бе изпълнено. Защо след като  веднъж е отказано да се продаде, сега отново  приемаме това искане? В едно от тези помещения сега има аптека, собственикът й вероятно ще  поиска обезщетение от общината. Вероятно ще има последствия за всички нас. Затова от  групата на БСП искаме отговор на този въпрос", заяви светникът Милан  Миланов.
Бившият кмет на Кърджали Расим Муса не можа да отговори на Миланов, защото е подписал  декларация за конфликт на интереси,  а синът му  държи витринно помещение  в магазина. Той обаче посочи, че предишната стойност на магазина била около 5 милиона лева.
Всички подобрения в в обекта ще са за сметка на ЕТ „Тара".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/12/13 15:33

    hlebozavoda,bks za kolko pari gi prodadohte

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/12/13 15:58

    DA ZAPONEM S NADDAVANETOZAPO4VAM S 6 MILIONA.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/12/13 16:45

    Приватизацията продължава. некадъеници не могат да разработят такъв обект в центъра на града, идете и вижте общинарите в бурса как разработват и печелят за обществото от такава собственост. некадърници само умеете да разрушавате

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/12/13 16:46

    ehe pak niakoy ot DPS shte go kupi, dobre che niama pari v darjavata

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/12/13 16:56

    Че то Тара си е депесарска фирма. Навремето Саралийски им даде без пари този магазин.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/12/13 17:52

    Некадърното управление на този град води до подобни абсурди!Мислейки само за комисионни нямаме търговси център,нямаме стадион,нямаме нормална спортна зала,имаме само ОБРЪЧИ!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/12/13 17:57

    Ako imaha malko akul shtqha da zapochnat da privlichat it firmi v nashiq zapadnal grad ili call centrove, ne e kato da nqma obrazovani mladi hora ;]]]]]]]]]

    wtf in my face ...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/12/13 19:23

    идете и в Чорло и не се връщаите..

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/12/13 20:31

    Tam nali imashe banka? kvo stana s neq

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/12/13 20:08

    Ами съседната сграда,до кога ще пустее,сградата на пощата?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.