Ловците и рибарите са най-големите лъжци. Разбира се, в добрия смисъл на думата. Винаги влизат в анекдотите с огромните им… впечатления от улова. Като в онзи виц, дето рибар се хвалил, че гепил шаран с око като каска на немски войник. Да, ама ловецът му разправил за отстрел на девет малки глиганчета, последователно. Аха обаче да гръмне и десетото и от храстите изкочила учителка с деца.
„Сакън, да не си ги тряснал!", уплашил се рибарят, а авджията му отговорил: „Намали веднага размера на окото на шарана, че ги отстрелях и тях, ще те… в лъжеца".
Такива са. Добре, че тръгнаха с дрегери на проверка (поне чат-пат) преди излети защото ставаше страшно. Както и да е.
Има обаче и друга каста наши съграждани, чиито истории по нищо не отстъпват с тези за скумрията в язовира и тигъра в гората. С тази разлика, че са свързани с хора. Едни им викат „жълтури", други „бакшиши", трети не искат да ги срещат на пътя, но останалата част не могат без тях. Това са им личните шофьори и в студ, и в пек, и в дъжд, и в сняг. Въртят волана и си изкарват хляба с това. Виждали са и две, и двеста. Намахани и оцеляващи и вечно най-информирани.
„Тия на баира или нивата какво знаят!? Ако се напъна мога дори да разбера кой гръмна Кенеди. Само да бях бакшиш в Далас, де", беше казал един местен таксиметров шофьор.
 
Още по темата - тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/13 11:01

    Рядко ползвам такси, но това лято ми се наложи. Налетях на раздрънкана малка кола, а "бакшиша" беше по потник, пушеше и миришеше ужасно!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.