Автомобилната инспекция има големи проблеми с микробусите, които тръгват за Западна Европа и Турция от Кърджали, твърди Димитър Ганев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" към транспортното министерство.
„Много трудна е битката с леките автомобили - с по-малко от 8+1 места (т.нар. бусчета), които по закон не са обект на контрол от наша страна. Те са много активни в международните превози, особено от района на Кърджали в посока Турция. Наглостта им стига дотам, че те пускат дори обяви във вестници, сайтове и пр. - къде и как возят. Проблемът е, че ние нямаме право да ги контролираме, но те отнемат много от пътниците на лицензираните превозвачи и ги изправят пред фалит", твърди Ганев.
Ръководството на автомобилната инспекция е провело среща с ръководствата на МВР и Министерството на финансите в търсене на начини за справяне с проблема.
„Защото когато полицаите ги спрат, пътниците в тях казват, че са приятели и че са тръгнали на сватба или на някакво мероприятие - и нищо не може да се направи. Преди време колегите са се опитвали да се преборят с тях с внедрени лица, но се оказало, че това не издържа законово в съда. Затова в момента сме в етап на обсъждане какви мерки да предприемем срещу тях, като отново заявявам, че тези "бусчета" са изключително активни, защото у нас няма работа и борбата за хляб ги принуждава да търсят всякакви начини за съществуване", категоричен е Ганев.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/12/13 00:28

    Ами като другите мизерници ме превозват за 300 евро, а тези момчета за 150, предпочитам да пътувам с тях. Въобще не ме интересуват "лицензирани" превозвачи. Пак са шофьори нали? Пак могат да сгрешат. Тва, че са "лицензирани" не ги прави богопомазани, а и няма да фалират, спокойно. Те се накрадоха достатъчно по демокрацията, без пари няма да останат!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/12/13 01:13

    Razbirase i vie niama ka dasi vzemete podkupite...zatova vie tijno ...ima edin Turgay koito selia grad go znae 4e bez podkupi nemeoje oba4e viese pravite 4ene go vijdate kak vzima ru6fetite ot kandidat 6ofyorite...t.n.


    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/12/13 08:13

    Те по вътрешните линии събират пари без билети да дават от Кърджали та какво остава за външните линии- сива икономика е тук отвсякъде

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/12/13 08:29

    Тези от ДАИ по конкурс ли ги избират,че са толкова слабички...или...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/12/13 10:42

    reshenie na vaprosa ima.Da ne se dopuskat ot granitsata.Primer bus koyto preminava vsyaka sedmitsa prez granicen punkt ne hodi na svadba nali?
    Problema reshen ili litsenz za prevoz.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/12/13 13:03

    osven da konstatirat nqkvi tolkova ochevidni neshta, vsichki durjavni organi drugo ne mogat da pravqt, prosto nqma smisul da gi ima, te ne pravqt nistho taka ili inache

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.