Атмосферата между България и Турция не е влошена, заяви външният министър Кристиан Вигенин след скандалното изказване на Ердоган за пределите на Тракия, предаде БНТ. Според българския външен министър думите на турския премиер не са цитирани точно.
"Отношенията между двете страни са такива, че да се говори за амбиции за промяна на границите е най-малкото неуместно, още повече че вероятно и думите на Ердоган не са били цитирани по най-точния начин или най-малкото не са били възприети в смисъла, който той е вложил, сигурно има и такъв елемент", коментира българският министър.
"Този инцидент или начинът, по който той беше представен, и нашата реакция в никакъв случай няма да влоши другите елементи, по които работим с г-н Давутоглу и които са в интерес на двете държави", заяви той.
Вигенин каза още, че предстои турският му колега Ахмет Давутоглу да посети България през февруари.
Външният министър подчерта, че министерството е реагирало достатъчно ясно и пропорционално. "Не трябва да се надпреварваме кой ще реагира по-остро със съседите", заяви той в предаването "Панорама" по БНТ.
"Тракия е едновременно и Солун, и Комотини, и Ксанти, тя е също Кърджали и Вардар, ако се върнем малко по-назад, тя е Скопие и Прищина, тя е Сараево", е заявил турският премиер Реджеп Тайип Ердоган по време на предизборна обиколка в Кешан край Одрин, писа гръцкото списание "Епикера".
Говорителят на българското министерство на външните работи Ивайло Кашканов реагира на изказването на турския премиер Ердоган за пределите на Тракия, като предупреди Турция да зачита международното право.
Според журналисти от Одрин, Ердоган е казал следното:
 „Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Правим всичко възможно за въздигането и развитието на всички тракийски райони. Тракийският регион има отделно значение и друг смисъл за нас. След тридневния маратон, който започна от Одрин и продължи в Узункьопрю, днес сме в Кешан. Тракийците ни посрещнаха много радушно, разтъжихме се с тях. Тракия за нас същевременно означава Солун, Гюмюрджина, Ксанти. Тракия значи също Делиормана, Кърджали, Вардар...Ако отидем още по-назад, означава Скопие, Прищина, Призрен, Сараево...Тракия за нас е живият свидетел на нашата обща европейска история и представител на цялото ни минало в тази география. И днес нашата Тракия, със своите Одрин, Текирда, Къркларели, и разбира се Истанбул, е в центъра на всички наши взаимоотношения с тези градове от балканската география".


-----------------------------------------------------------------
Armani Acqua Di Gio Essenza EDP 75мл за мъже на ЦЕНА от 30лв.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/13 22:31

    Не знаем какви са намеренията на Ердоган, но няколко пъти вече споменава тези градове през различно време и все на такива митинги. Защо ли ги споменава...Какво го греят те...Носталгия по османско време !?!...Или скрита политика с скрита далновидност...Имперска му работа...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/13 22:48

    Да, да, думите не са цитирани точно. Ердоган е казал, Кърджали вече е наш!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/13 23:02

    Да му се източа на веждите на тоя педал !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/13 23:16

    Това външният ни министър ли е или адвокат Ердоган ? Твърде много станаха случаите не неточно цитиране и печатни грешки (случаят с турските учебници). Само наивник може счита, че всичко това са все недоразумения. Бог да ни пази от неадекватници като този, които като го плюят си мисли, че дъжд го вали...Турция е една вражески настроена държава, колкото по-бързо го проумеем, толкова по-добре.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/12/13 23:21

    Ехааа и Минюгин се изказал! Ей момченце, на първо място защитавай Родината и тогава поста си бе педалче предателско. Ама от комунистически безродни изчадия какво друго да се очаква. И оня пендел, къносания, Милко що не се обажда никакъв?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/12/13 23:29

    Споменава ги по време на предизборни речи. Привлича и печели електорат. Споменава ги все в региони, където живеят преселници от Балканите. В Турция преселниците поколения наред пазят спомена за произхода си, гордеят се с корените си. Използва тези им чувства. Хитър политик.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/12/13 23:38

    hem sirbi hem boli no nyama da gree may za kakvo mu tryabvalo na turcina mizernata ni ]dirjavicka]!!!!prost narod slaba dirjava

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/12/13 00:10

    manaf skapan 6te zemesh kat pradne raka v tvoita usta

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/12/13 00:27

    умрете кучета

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/12/13 07:11

    Не казал това пък и само 500 години робство ,тва робство ли е ? допълни Вигенин

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/12/13 08:15

    ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА ПОПИТАЛА ВЪЛКА.ЗАЩО ТИ СА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ И ОСТРИ ЗЪБИТЕ ? ВЪЛКА ОДГОВОРИЛ ЗА ДА ТЕ ЧУВАМ ПО ДОБРЕ! ТАКА ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА ВИГЕНИН ДА НЕ НИ БАЛАМОСВА ЗАРАДИ ХАТЪРА НА МЕСТАН.НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ СКАНДАЛА С ГЕН.ДЕЛОВ.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/12/13 08:41

    ВИНАГИ СЪМ ИМАЛ ПРЕКРАСНИ ПРИЯТЕЛИ ТУРЦИ ОТ ГРАДА НА АРДА , ХОРА С КОИТО СМЕ ИЗРАСНАЛИ ОТ ДЕЦА И ДО ДЕН ДНЕШЕН СЕ УВАЖАВАМЕ И ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА КОЙ КОНТИНЕНТ СЕ НАМИРА ВСЕКИ ОТ НАС. ИЗЯВЛЕНИЯ КАТО ТОВА НА ЕРДОГАН И ЛИСИЦАТА
    ДАВУТОГЛУ САМО МОГАТ ДА ДОПРИНЕСЪТ ЗА УСИЛВАНЕ НА ОМРАЗАТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ ТУРЦИЯ. ПОВТАРЯМ, НЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ,А КЪМ ТУРЦИЯ
    . НАМИРАМ ТАКИВА ЗАИГРАВАНИЯ ЗА НЕУМЕСТНИ НЕ ЗА ДРУГО , А ЗА ДА НЕ ИМ СЕ СТОРЯТ "11 СЕПТЕМВРИ" И РАЗНИ СЛУЧКИ В БОСНА ДЕТСКИ ИГРИ !
    НА ВСИЧКИ МОИ СЪГРАЖДАНИ ПОЖЕЛАВАМ ВЕСЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ, МИР,ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ В ГОДИНАТА НА КОНЯ !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/12/13 12:28

    О С Т А В К А на Националните предатели БСП ,ДПС и АТАКА

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/12/13 14:20

    Vsichki may v BG ste maloumni. Izobshto ne ste vniknali v sadarjanieto na izkazvaneto na Erdogan. Turtsiya e milionni godini napred ot nas, ima svoite prekrasni polititsi i diplomati. Ikonomicheski e na piedestal. mNOGO I PUKA NA Turtsiya za bednata ni dirjava. Estestvenno prevlicha elektorat spomenavayki tezi oblasti, koito sa chast ot istoriyata, no ot minaloto sa ostanali turtsite jiveeshti v tezi regioni. Jivata istina sa etnicheskite turtsi kakto v BG taka i v ostanalite balkanski regiona. E na nas ni ostava ne da sedim i da podklajdame omrazata bez gram prichina, a da se zamislim kak da se spasim ot mizeriyata, sobstvenata ni alchnost i omraza kam vanshniya svyat i mejdu nas samite. Neka idnata 2014 ni donese samo zdrave i poveche svetlina v tunela.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/12/13 15:26

    Ей,вигенин,подлога такава,от теб министър нестава.подай оставка.колко ти платиха боклук такъв.цалко е такива помияри да ни настройват един срещу друг.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/12/13 15:39

    Нищо толкова скандално не е казано.
    Да не се поддаваме на комплекси за малоценност.
    Гърците са друга боза, тежко им е сега.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/12/13 16:31

    Шайката в затвора! Мутрите и мутресите от ГРОБ в Затвора! Багдасаров, кога ще потърсиш отговорност за безумията на местното управление?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен14/12/13 18:18

    Не може едно пичлеме на трийсетина години с репутация на мека китка да бъде външен министър и при това с помощта на една турска партия.
    Пита се: чий интереси ще защитава това сбъркано момче.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/12/13 13:22

    Да се смееш ли, да плачеш ли? Тоя нашия все едно е говорител на Ердоган! То бива навеждане ама това вече е много!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен15/12/13 23:11

    izvarti mu edna sv irka za da ne govori6 prostutii

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.