Един от най-добрите турски сериали в последните години (създаден през 2011-та година) ще се излъчва по БТВ. Сагата „Kuzey Güney" (вижте видеото - вдясно) беше от най-гледаните и в Кърджалийско, а сериалът беше пуснат и в Интернет с български субтитри.
Това е историята на двама братя Kuzey и Güney. Kuzey (на турски означава Север), ролята се изпълнява от Къванч Татлуту („Перла" и „Забранения плод")  е смел но безразсъден, бунтар, трудно овладява гнева си, безстрашен, не търпи несправедливост, нетърпелив и често юмрукът му говори вместо него.
Güney (означава Юг) е негова противоположност. Той е спокоен, търпелив, не действа без да мисли, работлив, но и страхлив. Единственото общо между двамата е любовта им към Джемре - момичето, в което и двамата са влюбени.
Един ден преди Гюней да се яви на изпит за университета, Кузей се е подготвил да признае на Джемре за любовта си към нея. Но тогава той разбира, че тя вече е направила своя избор, а именно да бъде с Гюней. Развоя на събитията в онази нощ остава в тайна и става причина пътищата на двамата братя да се разделят.  След случилото се, Кузей влиза в затвора, а Гюней е приет в университета и пред него се разкриват нови хоризонти.
Четири години по-късно Кузей е освободен, но продължава да носи в себе си дълбоките следи на преживяното в затвора и тежестта на несправедливостта на раменете си. Когато се завръща у дома, всичко се е променило. Гюней и Джемре правят планове за сватба. Същевременно Гюней следва пътя, който ще го отведе до мечтания богат живот. Със завръщането на Кузей всичко, което дотогава е вървяло по план, се променя.
В сериала може да се види как действа турската мафия, как крадат богатите... Как пее Татлъту, как се боксира…
По БТВ ще се излъчва цензурираната версия на сериала, а в Интернет могат да се изгледат всички диалози на Къванч Татлъту, които са разбираеми и за невладеещите турски език.

 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/12/13 15:32

    Поредната тъпотия...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/12/13 17:37

    Bravo na BTV,naistina tova e mnogo hubav serial,struva si da se gleda.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/12/13 17:56

    BTv turska televisia

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/12/13 20:26

    не Бтв, а БосфорТв

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/12/13 12:43

    DA VI PIKAM NA TURSKITE SERIALI

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/12/13 12:33

    DO KOGA 6te gledame pakistanski filmi...ave eiiii stiga veiiiii

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/12/13 20:08

    Босфор ТВ, стига сте пускали поредната турска зарибявка, не сме станали още еврозона Тракия. А вие родопи 24 стига им лизахте задниците, големи реклами!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.