Компанията EVN не провеждала наказателна акция спрямо потребителите на електроенергия в Кърджали, които не са си платили сметките в установения срок. Това се казва в писмо на дружеството по повод реакциите на десетки кърджалийци, които останаха без ток на 27 ноември, за което 24rodopi.com писа.
Вижте позицията на EVN:
 „Съзнаваме неудобството, който прекъсването на електрозахранването причинява като крайна мярка. Уверяваме ви, че дружеството е заинтересовано да доставя електроенергия, а не да я прекъсва, което е най-последната възможна мярка. Но също така дружеството има отговорността да заплаща закупената от него енергия назад по цялата верига на българската енергетика до преносно предприятие, централите-производители и миньорите, които доставят голяма част от въглищата за производството.
По отношение на толеранс ви уверяваме, че сроковете за плащане са предвидени да предоставят максимално най-дълга възможност за всеки клиент да заплати своята фактура в срок. Тези срокове са ясно обозначени във всяка фактура заедно с конкретния период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срока на следващо отчитане, срока на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка. Утвърдените от дружеството срокове за заплащане на консумирана електроенергия са:
I група клиенти - от 1-во до 15-то число на месеца
II група клиенти - от 11-то до 25-то число на месеца.
След падежа на датата, т.е. след изтичането на официалния срок за плащане, дружеството не пристъпва директно към изключване, а отново предоставя възможност на клиентите си да заплатят консумираната от тях електроенергия в 10-дневен период, в който се начислява законната лихва за забава.
Конкретно съгласно Общите условия на дружеството процесът по преустановяване на електрозахранване започва на 11-я ден след падежа, а когато това е предпразничен, празничен или почивен ден - на първия работен ден след него и продължават в рамките на 30 календарни дни. Т.е. клиентите имат общо повече от 25 дни за заплащане на фактурите преди да стартират изключванията. Общо процесът по изключвания протича в периода от 11-я до 30-я ден след падежа на фактурата, като във всеки един момент клиентът също може да заплати своята сметка".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/13 11:02

    Potrebitelite imat 180 dni otliv 100%?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/13 11:06

    OТНОВО НИЩО ЗА БОРОВЕЦ.НЕ СА ОТГОВОРИЛИ НА ПОСТАВЕНИТЕ ОТ ВЕСНИКА ВЪПРОСИ.ЗАЩО?ЗАЩО?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/13 13:12

    А КАК СЕДИ ВЪПРОСА С ЦИГАНИТЕ ? СПИРАТЕ ЛИ ИМ ТОКА , И ВЪОБЩЕ ТЕ ПЛАЩАТ ЛИ ГО ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/13 13:30

    Защо не се спира тока на живеещите в квартал Боровец?Моля отговорете .Закъснях с един ден и ми беше спрян тока и платих такса за включване .Докога този двоен стандарт.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/12/13 13:52

    13:30 часа.Имам приятели цигани.На нас българите все някой ни е виновен.Идвали са в нас да ни работят-майстор и работници.За майстора не зная какъв е,но циганите бяха чираци.Знаете ли какво ми казаха.Работим по-много часове за 10 лв.,а колко много безработни има.Те имат семейства деца.Нека държавата да помисли за тях,и те са хора,и те искат да живеят като бели хора.Не всички цигани се занимават с бизнес.Какво искате да ходят по жилищата ни,да ни крадат.Да,крадат някои,защото няма какво да ядат...

    ОтговорИзтриване
  6. бай Харалампи1/12/13 13:57

    А защо в Кърджали няма вода?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/12/13 14:27

    от както тройната коалиция е на власт тези нагълци отново вдигнаха главата и забравиха за недоволството на хората от високите цени и техните услуги некачествени .Спомнете си кой ги докара в БГ и кой в момента ги покровителствува ?
    Ще ги търпим ли братя БЪЛГАРИ тези кравопиици и партиите които им поднесоха баницата и живеят на гърба бедният народ .???????

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/12/13 14:38

    13:57 часа!Бай Харалампи не търси под вола теле!Айде българите се чудим за какво да се захванем.Говори се ел.ток.Каква вода ти нахлува в главата.Времето се захлади...ай стига бе...слънчясъла ти е главата... ха хахаха Ние българите-гелмета ще си тръгнем от този град.Вие българите,които оставате в този град...Наредихте си децата на хубави службички,топли местенца.Сега всичко ви е криво.На мен камбаните не ми пречат.В центъра на града,в който съм родена има джамия.Този национализъм не съществува...Българи срещу българи бяхте,а сега да ви видим какво ще правите без нас.Самотници такива...ха хахаха Сега ние ще пеем и ще свирим гелметата,а вие плачете...малко ви е...Викнете Слави Трифонов да ви свири...
    сега ще разберете много работи,но е късно.Ние сме си казали връщане няма назад...Не ви бяха виновни гелметата,а вие сте си виновни за всичко.На отиване ще ви пожелаем всичко най-добре нае селяните от Николово,Пчеларово и на оставащите тук кърджалии-българи.Оплаквате се сега...,няма кой да ви чуе...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/12/13 15:00

    Всичко,което ви пиша е истина.Виновни им турците,помаците,циганите.Не мога да се съглася.Когато ни съкращаваха,турчин...не са ни били директори.Най-умните инженери...бяха съкратени...Много от тях бяха изпратени по разпределение да работят в този град.Децата им завършиха ВО и те се върнаха,кой откъдето е дошъл.Сега ми реват на мен.Аман заман комшиите.Не си отивайте.Лесно им е на тях.Членове на БКП-ДС.Синът им в МВР получава може би 2 хил.лв.,ожени се сега над 43 г. е.Жена му работи във богата фирма.И тя от студентската скамейка почна на хубаво местенце получава над хил.лева.Общо 3 хил.лева.Нямат деца.Лесно им е на тях.Родителите му си обикалят Европа,над 72 години са.Тук храната и много други работи в този град са скъпи.А за нашите деца нямаше и няма да има работа...Нали сме безпартийни...БКП си назначава сега пак техни хора.Всичко виждаме.Членовете на Герб също.А сега не искат джамия.Аз мога да ви кажа следното.Българите в този град ставаме с всеки изминал ден все по-малко и по-малко.Измират старите.Младите не се женят...това го знаят и децата от детската градина...Това е българина.Всички други етноси се разбират,а ние българите ще си изкараме очите.Комунистите като видят някой,че прави нещо,я ремонт,я си купил апартамент в София и започват как може ние,ако ги съберем всички пари не можем да купим,а как може еди кой си да купи апартаент.Много българи ми казват,че са гласували за Герб.Хората разчитаха на Герб и той се провали.Не зная как стоят нещата в София,

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/12/13 15:34

    ДО БАЙ ХАРАЛАМПИ ! В КЪРДЖАЛИ НЯМА ВОДА ЗАЩОТО ПОКРАЙ ПОДМЯНАТА НА КАНАЛИЗАЦИОННИ И ВОДОПРОВОДНИ ТРЪБИ ГОЛЕМИТЕ ВиК "СПЕЦИАЛИСТИ" ПРЕДИЗВИКАХА АВАРИЯ И ТО ТОЧНО В НЕДЕЛЯ , КОГАТО СЕ СТЯГАМЕ ЗА РАБОТНАТА СЕДМИЦА СМЕ БЕЗ ВОДА ! ТРЯБВА ДА СЕ СЕ ЗАБРАНИ НА ФИРМИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ДА РАБОТЯТ В СЪБОТА СЛЕДОБЯД И НЕДЕЛЯ !
    В ТОЗИ ГРАД ВСЕКИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА ! НЯМА ПОДЗЕМЕН КАДАСТЪР , НЯМА СЪГЛАСУВАНИЯ , НЯМА РЕД ! С ЕДНА ДУМА - ТУРСКА УПРАВА !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/12/13 15:41

    ДО14:38 И 15:00. ПОНЕЖЕ СИ ЕДИН И СЪЩ ИДИОТ/КА/ , НЕ ПИШИ ПОВЕЧЕ ПО ФОРУМИТЕ ! ИЗЛАГАШ СЕ ! ЧОВЕКЪТ ПИТА ЗАЩО В МОМЕНТА В ГРАДА НЯМА ВОДА , А ТИ КАТО НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ ! ДА ТА Е-А СМОТАНИЯ ТУРЧИН !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/12/13 18:05

    чакайте гражданско движение днес да ви организира протестче ама когато дойде другото правителство защото са червени.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/12/13 20:50

    aaa, voda ima mnogo v aptekite - destilirana voda ot avstria, ima i romanski kapkomeri.
    tok ima mnoogo v kitaiski baterii - hem savsem izgodni sa i svetyat po-silno it bg fakli.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.