Улица „Райко Жинзифов" в кърджалийския квартал „Възрожденци" се превърна в строителна площадка. След като приключат изкопните работи заради прокарването на тръби по проекта „Воден цикъл", живеещите в блокове 14, 15, 16, 17, 18, и 18 "а" се надяват и силно вярват, че тук вече ще има тротоари.
Вижте писмото на хората от тази част на квартала до 24rodopi.com:
„Проблема на липсващите тротоари и от двете страни на улицата е от създаването на кв. "Възрожденди". Вече 12 години живеещи в този район на Кърджали пишат писма до общината с молба да бъдат изградени такива, да бъдат сложени еластични огради и шахти за отичане на дъждовните води, но това до днес не се е случило.
Изграждането на тротоари е наложително защото децата, отиващи на училище, вървят по платното за движение. Тръгналите при личният си лекар майки с колички, също вървят по улицата. Голям късмет е, че до днес не се е случило нещастие.
Наложително е изграждането на шахти за обратна вода защото при дъжд, водата от пътя за "Горно Прилепци" се стича и повлича със себе си кал и камъни. Калта остава за дълго над кръстовището намиращо се точно над стадион "Шампион" в училището. Веднъж изсъхнала калта се превръща в прах и след всеки автомобил се образуват кълба от ситен пясък, все едно сме по време на пустинна буря в някоя от пустините. В същото време децата тичат на воля за здраве на двора на училището или имат час по физическо възпитание.
Вярваме, че дългогодишните тротоари, еластични огради и шахти ще бъдат изградени именно през 2014 година, защото това е новогодишното пожелание на живеещите там". 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/1/14 09:34

    От общината да се стегнат и да си вършат работата както трябва. Три мандата не може да се правят само магазини "Тони" на всяка детска площадка. Много сте нахални!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/1/14 11:01

    Кога ще напишете за грешно разкопаната улица на 14,15 и 16 блок ??? Дойдоха, изсипаха пясъка, разкопаха и се оказа ГРЕШНА УЛИЦА!!! Оставиха го така и си заминаха и така вече почти 2 месеца !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/1/14 14:06

    Кърджали е най - пропадналата община на Балканите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/1/14 20:35

    Поне българите в това отношение са много по добре от нашите. Те никога нямаше да оставят в това полужение града да е тъмно и да няма тротоар или банкет на пътя. Спомнян си как изглеждаше Възрожденци през 1987г. светъл,чист и лъчезарен квартал. Всички живущи бяхме с самочуствие и даже спорихме че сме по добре от центъра!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/1/14 23:13

    Инпектората по образование и КАТ нямат ли отношение към опазването на живота и здарвето на учениците? Или си вземат заплатите и ни лук яли, ни лук мирисали?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/1/14 00:12

    кво им пука на инспектората от къде ще минават учениците? на тях им трябват бройки както и на самите училища.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.