Петнадесетте проекта за решения, включени в първото за 2014 г. заседание на Общинския съвет в Ардино, бяха приети с пълно единодушие от общинските съветници. По първа точка от дневния ред председателят Сезгин Байрям предложи план за работата на общинския законодателен орган за настоящата година, който очертава основните насоки в търсене и прилагане на трайни решения за проблемите на Ардино и населените места. Съветниците Съби Узунов и Месут Хайрулов допълниха оперативния план с нови идеи в името на общата кауза.
Кандидатстване на Община Ардино с два проекта по новосъздадената национална публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" бяха докладните, внесени от кмета Ресми Мурад, по които се произнесоха общинските съветници. Първият бе проект „Автогара Ардино" в УПИ ІІ-649 от кв.26 по ПУП на гр. Ардино", а вторият - „Реконструкция и рехабилитация на местен път с. Сполука - с. Любино - с. Латинка".
Прието бе решение и за кандидатстване с пакет от общински предложения по национален проект „Красива България", мярка 01 „Подобряване на обществената среда в населените места".
Следващите приети решения се отнасят за отпускане на безвъзмездна помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите за обектите „Вътрешна водопроводна мрежа на с. Падина, мах. Падина и главен колектор и канализационна мрежа на част от с. Падина", „Водоснабдяване на група населени места от местността „Догру", землището на с. Търна, кметство Долно Прахово и „Вътрешна водопроводна мрежа на с. Млечино".
Местните парламентаристи дадоха съгласие за издаване на запис на заповед от Община Ардино в полза на ДФ „Земеделие" – Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по Договор № 35/3/3210113 от 10.01.2014 г. за проект „Реконструкция и рехабилитация на общински път Долно Прахово - Левци - Богатино по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие" от Програма за развитие на селските райони.
Общинският съвет предостави общински недвижими имоти за безвъзмездно ползване и управление от читалищните настоятелства в селата Ябълковец и Боровица.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.