Данъците в община Крумовград вече могат да се плащат автоматично от цялата страна и по интернет, съобщиха от Общинска администрация. Плащането става само по ЕГН на физическите лица или ЕИК на фирмите, поясниха от екипа на Себихан Мехмед.
От 15 януари Община Крумовград пусна модерна услуга за жителите си, допълват от пресцентъра на Общинска администрация. Данъчно задължените вече могат да плащат автоматично местните данъци и такси от всяка една точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите.
Таксата за плащане от каса на ИЗИПЕЙ е минимална - от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 0.40 лв. за транзакция е таксата за плащане през интернет (ePay) без оглед на дължимото.
По новия начин на плащане не е необходимо да се носят и представят печатните съобщения или да се попълват каквито и да са документи. ИЗИПЕЙ към момента има точно 2 300 каси и офиси в цяла България. ИЗИПЕЙ има 1 каса и в Крумовград. Тя се намира на пл. "България" №6. На нея гражданите освен да платят битовите сметки, да извършат плащания към държавни институции, Съд, КАТ и МВР, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, вече могат да плащат данъците и към своята община, и към други общини в страната, където имат свои имоти.
Подробна информация, къде се намират всички каси на ИЗИПЕЙ в България,може да видите ето тук: http://www.easypay.bg/?p=offices_list
Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите . Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Услугата е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Крумовград г-жа Себихан Мехмед подписа договор за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така Крумовград стана поредната община в област Кърджали, внедрила модерно и европейско обслужване за жителите си и подобрила възможността за събираемост на местни приходи.
Облекчаването на административните услуги, снижването на цените им, предоставянето на широка възможност за избор от страна на гражданите иприближването на администрацията до тях са едни от основните приоритети вработата на кметския екип.
В допълнение ИЗИПЕЙ работи с партньор в Турция.Това е банка АКИФ. Банката има 14 000 офиса в цялата страна. Те работят с парични преводи към и от България с доста ниски такси. Тях може да видите на този линк: http://fexopay.com/?p=_turkey_fee. Двете дружества работят в посока внедряване на автоматичното разплащане и от Турция към България.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/1/14 20:50

    mislite samo da vzemate parite na horata a ne pitate dali imat viste malko za tutuna samo obstina krumovgrad milci pak ste idvat izborite mislete kak ste ni lijete

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/1/14 22:43

    от изипей значи от 1 до 5 лв такса плюс 0.40 ст за превод. а не дадохте на пощата които взимат от 0,40 до 2 лв такса + 0.00 ст за превод. ей така се ощитяват хората за сметка на комисионите. Ахмед дядо от Голямо Каманяне има интернет в къщи и знае електронното заплащане така ли? А пък колко е просто в пощата като си отиде да получи пенсията хем да си плати сметката за ток,вода,тел. и данъка за имота си.ама нерде станбул нерде ямбол нали г-жо кметице?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/1/14 10:42

    Bravo mnogo xubavo!vse se sabirat danasi i taksi,no kade sa tezi pari?Bili li ste skoro v nashata ,,bolisa,,?Vijdali li ste pri kakvi uslovia rabotiat zdravnite rabotnisi?Ta te sa geroi!!Davat vsi4ko ot sebe si za zdraveto na bolnite,a pri kakvi uslovia.........Da ne govorim za xranata ,koiato se predlaga!Samo imeto e xrana,dori i praseto ne bi e ialo s oxota.Neka niakoi ot obstinskite savetnisi da poleji niakolko dni i da se napravi nesto ,za da moje xorata,koito niamat bazmojnost da se lekuvat v prestijni bolni4ni zavedenia da polu4at sto gode normalni uslovia za svoeto le4enie.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/1/14 15:35

    bravo navaz kospojo

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/1/14 16:07

    В основата на всички дейности на общината са комисионните.Вижте, ако разбирате на кого и как са дадени от най-малката до най-голямата обществена поръчка.Колко от тях са извън общината.Кого стимулират?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/1/14 19:00

    Браво на Вас! Голямо постижение! Ало, Крумовград, Акиф и Момчилград забравиха отдавна за това Ваше нововъведение. Те го въведоха преди една година. Ех, ех пак му дишате праха на този Акиф бе.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.