МГЕРБ Кърджали стартира кампания под надслов „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека".  Всички граждани, желаещи да се включат в нея, могат да го направят в офиса на ГЕРБ – Кърджали, всеки ден от 20-ти до 24 януари. Събраните издания ще бъдат предоставени на регионалната библиотека „Н.Й.Вапцаров", която се нуждае от нови заглавия художествена, учебна и научно-техническа литература. Тя е най-голямото книгохранилище в областта, с над 270 000 библиотечни единици и е сред първите в страната, включени в програмата „Глобални библиотеки", финансирана от фондация „Бил и Мелинда Гейтс". Благодарение на нея, е оборудвана с компютри и интернет и предлага множество електронни услуги, но продължава да попълва фонда си с нови издания и да развива активна библиографска, краеведска и методическа дейност .
Кампанията „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека" се провежда в рамките на инициативата на евродепутат Моника Панайотова "Доброволчеството – доброто в нас", чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите хора в България и да изиграе ролята на своеобразно училище за придобиване на практически знания, способности и умения.  Основната идея на инициативата е, че независимо от доходите, възрастта и времето, с което разполагаме, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите, дарявайки време, знания, жест, нещо материално или нематериално.  Повече информация за инициативата на евродепутат Моника Панайотова може да намерите на създадената с цел генериране на доброволческа активност платформа www. dobrovolchestvo.com, която е дарена на Националния алианс за работа с доброволци. Според младежите от МГЕРБ Кърджали идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й. Те се надяват платформата да продължи и занапред да вдъхновява с "рецепти за добрини" и доброволчески дейности младите хора в цялата страна.
На снимката: Моника Панайотова организира поредната акция в Кърджали
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Морфей16/1/14 12:53

    Това дето окачва спринцовки ли са? Прилягат им!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/1/14 13:31

    дари свирка на Мониека,стани човек

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/1/14 20:34

    НИЩО НЕ УСПЯХ ДА РАЗБЕРА ОТ "КАМПАНИЯТА" ИМ ! МОНИКА ДА ПИШЕ КАКВО ДАРИ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/1/14 20:48

    predlagam drugo moto varni staroto si dosie i si napravi novo

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/1/14 21:22

    20:48 много ме развесели, браво за хрумката, въпросът е къде ще връщат старите досиета, защото там сигурно пише много интересни неща, кой кум, кой сват, кой ....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/1/14 20:37

    Гражданите на Кърджали се надяват само ГЕРБ да са си все в опозиция. Дано това зло да не се връща.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.