В много тежко състояние депутатът Димчо Михалевски е ходел на работа в парламента, за което лекуващите го предупреждавали, че си играе с живота. Това разкриха за 24rodopi.com близки на покойния депутат.
„През есента постъпи за лечение, имаше двустранна пневмония. Лекарите от Белодробна болница бяха категорични, че той трябва да остане за лечение. В първите дни на месец октомври м.г. имаше проблем с кворума в парламента и той след като получава SMS, успява да стигне за 16 минути до Народното събрание", разказаха негови колеги депутати.
В този период той в продължение на 4 дни излизал от болницата заради кворума в НС. Това влошило състоянието му и лекарите му вдигнали поредния скандал. В тази връзка бившият зам.-строителен министър даде брифинг и обясни ситуацията със следните думи:
„Рискувах здравето си, за да осигуря кворум на парламента, защото смятам, че това е една голяма отговорност, каквато липсва у много други депутати.  Просто бях длъжен да го направя - да стигна до парламента.
Парламентът стигна своето дъно. Ние не сме там, защото така ни се иска, а защото трябва да изпълним дълга пред хората, към които сме поели някаква отговорност".
Той отрече появилите си информации в медиите, че заради закъсненията му имало „другарски съд" в БСП. „Не съм мъмрен, това пълна измислица. Не е имало такова нещо", каза Михалевски.
След като напусна Белодробната болница, Михалевски отговори и на въпроса „ Чу се, че сте в болница с двустранна пневмония. Още ли сте там?": „В момента съм на домашно лечение и се чувствам добре. Иначе въпросът с моето здраве е личен и не искам да уточнявам нищо".
През последните седмици най-добрите специалисти в Истанбул са се опитвали да спасят живота на Димчо Михалевски. В последния месец бил на командно дишане в Американската болница край Босфора. Въпреки положените усилия, пневмонията се оказа фатална за живота на един от най-популярните кърджалийци.

Трагичната новина бе потвърдена от парламентарната трибуна от председателя на Народното събрание Михаил Миков. "Продължаваме заседанието по тежък и нетрадиционен начин - каза Миков. - Напусна ни Димчо Михалевски, народен представител от 41 и 42-то Народното събрание. Отиде си млад човек, който всички народни представители познаваха с добро, със силата му да отстоява политически идеи, битки, да ги печели, да се отдава на обществото, на България, любящ баща, човек, вярващ в бъдещето на България".
Народните представители почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта на Димчо Михалевски.
.

На снимките: Това са 3 от любимите снимки на Михалевски. Той се гордееше с „Водното огледало" в Кърджали. Снимките са от архива на покойния депутат
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/14 15:02

    А защо в Истанбул???? Та тук българските не са специалисти ли????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/14 15:22

    РАДВАМ СЕ ЗА ВАС , ЛИЧНОСТТА ОТ 1- ВИ КОМЕНТАР , ЯВНО НИКОГА НЕ ВИ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА СЕ ЛЕКУВАТЕ В БГ ,

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/14 15:27

    Почивай в мир Димчо

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/14 15:30

    до 15 :22
    А вие винаги се лекувате в южната съседката ли ?????
    АЗ ЦЕНЯ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ СПЕЦИАЛИСТИ КОИТО СА СЕ ДОКАЗАЛИ !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/14 15:35

    Осигуряването на кворум за станишев , местан и парламента взе поредната жертва на това правителство ,.Моите съболезнования .Наистина Кърджали загуби един достоен гражданин и политик който даде част от живота си за подобряване на живота на Кърджалийците .Поклон пред светлата ти памет Диччо

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/14 15:47

    ЯВНО НАШИТЕ ЛЕКАРИ НЕ СА ДОСТОЙНИ ЗА ВАС???ЛИЧНОСТТА ОТ 15:22....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/2/14 15:48

    100% е дадена грешна диагноза в България, двустранна пневмония от 4 месеца да не може да се лекува, а може би е било рак на белите дробове, а нашите некадърни доктори късно са го разбрали. А може и изобщо да не са разбрали. Няма смисъл да коментираме българските медици, може да има добри, но некадърните са повече и така още един път загубихме един млад човек. ПОЧИВАЙ В МИР....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/2/14 15:53

    Отишъл е в Истанбул по препоръка на бг лекари, тъпаци такива, това ли ви е проблема? Стотици хиляди българи ходят да се лекуват в чужбина, когато нашите лекари са безсилни да се справят с проблема, пък и не само. Аз съм най-обикновен средностатистически българин и на мен също ми се е налагало да ходя в Турция по лекари защото тукашните специалисти ми препоръчаха лечение там. Как не ви е срам под тази тъжна новина да коментирате кой е специалист и кой не? Явно е бил много зле за да отиде в чужда държава. Жалко, че загубихме един млад и умен човек. Да почива в мир. Сили и кураж на семейството му.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/2/14 16:20

    ТОЗИ ТЪП ПАРЛАМЕНТ НА СТАНИШЕВ И ДОГАН ПОГУБИХА ЕДИН МНОГО КАДЪРЕН ЧОВЕК. ЛЕКА МУ ПРЪСТ .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/2/14 16:45

    ЛЕКА МУ ПРЪСТ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/2/14 17:16

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/2/14 17:26

    една жена

    Съболезнования на семейството на Михалевски.
    Най-тежка е загубата за тях.
    Кърджали загуби един образован и ерудиран съгражданин и изграден политик.
    Поклон!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/2/14 23:40

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/3/14 12:59

    Никога няма да те забравим Димчо, дори и да искаме...Водното огледало винаги ще ни припомня за теб и крадливите БСП и ДПС.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.