„Инвестиционната програма за растеж и устойчиво развитие на регионите е поредният сапунен мехур, поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства, от което ще се облагодетелстват обръчите от фирми на управляващите по формулата „петилетката в съкратени срокове", коментира народният представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева. По волята на кабинета Орешарски 20,5 милиона лева ще бъдат заделени за благоустрояване на общините в Кърджалийско по 28 проекта. Сред тях обаче няма нито един обект в областния център, пренебрегнати са и големите села като Жълтуша, Падина, Дрангово, Аврен и др., реагира Караянчева.

„Община Кърджали не е защитила нито един проект, от който да се възползват жителите на града. Няма пари за уличната мрежа на кв. „Байкал", нито за  канализацията на село Резбарци или за спортния комплекс „Арпезос". За сметка на това държавата си позволява лукса да похарчи 1,2 милиона лева за ремонт на пътя до ардинското село Латинка, където живеят цифром и словом 9 човека, а в община Кирково се наливат пари за спортни площадки в населени места, където вече има такива. Финансират се обекти, чиято „значимост" съперничи единствено на т.нар. царски чешмички, но пък ресурсът, който те ще погълнат, е внушителен", коментира Караянчева. „Къде останаха призивите за бюджетни икономии, за приоритизиране на разходите, за степенуване на потребностите?! Къде е ролята на областния управител който не си е направил труда да защити интересите на всички жители на област Кърджали и да отсее проектите по важност?! Какви са критериите за подбор?! Явно областната администрация служи само за пощенска кутия, която препраща исканията на общините към правителството без да ги селектира. Трябваше да се даде предимство на проекти, от които ще спечели цялото общество, а не само фирмата-изпълнител. Видно е, че управляващите поставят партийния интерес над този на общността", смята депутатът от ГЕРБ.  

В края на миналата година от трибуната на Народното събрание тя поиска в бюджета за 2014 г. да бъдат заложени 17 милиона лева за подобряване на инфраструктурата в областта.

Управляващото мнозинство обаче отхвърли предложението й с аргумента, че страната е във финансова криза. „Новата Тройна коалиция имаше шанса да покаже, че уважава потребностите на хората в смесените райони. Вместо това виждаме как ДПС, като водеща политическа сила, дърпа чергата към себе си, подменя дневния ред на обществото и изземва правото на глас на гражданите. Дългосрочна визия за растежа на регионите очевидно няма. Що се отнася до устойчивото развитие, устойчивост има само в арогантната доминираща позиция на ДПС и безгръбначното поведение на левицата", коментира още Караянчева.  


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

46 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/14 11:38

    абсолютно вярно.ръководството на дпс не са допринесли нищо за България.единственото което ги вълнува е как,какво,колко и от къде да откраднат.не ги интересува електората дори от турски етнос.държат хората бедни в зависимост и страх.защо се допусна с 20/25 депутата 20 години да управляват и грабят България.Доган бил голям политик-нищо подобно БСП -комунистите позволиха на Доган да зароби България икономически.Те направиха Доган ''голям политик''Комунистите в мерака си за власт и крадене позволиха на Доган и свитата около него да се държат така нагло и какво ли още не.Жалко за България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/14 11:45

    Областния и Багдасаров не са защитили нито един проект,там където имат гласоподаватели.Това е предателство.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/2/14 11:58

    aide stiga s tezi eftini propagandi ve4e. ne varvite vidqhme we i vas kolko struvate.pone v kj shte vleznat i shte se zavartqt pari.otkolkoto ni6to !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/14 12:02

    госпожо Караянчева недейте завижда кажете вие какво направихте за областа през вашия мандат нищо стига с вашия популизъм

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/14 12:23

      Какъв популизъм? Защо недоволствата? Нима не е вярно? Какво направиха останалите депутати от дпс и бсп? Нищо! Какво направи областния до тук? Нищо че е лесно! Какво правят ония мижитурки зам.областните-даже имената им незнаем,но сме добре и нагледно информирани ,че били на обмяна на опит чак в . Австралия!?! Какво безумие и каква наглост! Поведението на всички гореспоменати невестулки е аругантно и надменно! Да не говорим за неоправданото очаквания на избирателите за прочистване от некомпетентни и корумпирани дебели задници! А то какво си мислихме, какво стана? Отново същите ехидни муцуни, които отново ни поучават на търпение и кураж! За какво? И как? Като всички сме все по-гладни и по- бедни! Можеи докато полудеем! Ама тогава кой ли ще ги избира тия...

      Изтриване
  5. Анонимен7/2/14 12:16

    Ами да бяхте докарали и вие пари ,та да гласуваме за вас,ама вие само уволнявахте и нямахте време за хората.Затова сега само ще плюете и с това ще си останете

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/2/14 12:23

    Караянчева беше в власа 3,5 години а дпс 25 години питайте тях какво направиха.Умишлено дърпат икономиката назад акъла им е само Турция нищо повече.Жалкия комунист много добре разбира това но с мъдите е вече вътре няма мърдане.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/2/14 12:23

    Бойко нарече Доган голям политик\а иначе че обл.град е забравен е така

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/2/14 12:29

    Омръзна ми да ги слушам. Омръзна ми да чета... БСП и ДПС-комунисти, а Герб, каква партия е...?... Искам да живея в нормална държава...Безработицата ражда пороци...Да живея така, както трябва...Ти си говори, а да става, каквото ще...Никога през живота си не съм била член на нито една партия. Имам силна гражданска позиция. Не подлежа на никоя партия. Няма закога да чакаме...Животът е на смелите...Цвете, каквито и да ги къдриш, номера няма да ти мине. Умните няма да ти се вържат...Трябва много внимателно да помислим, какви хора ще изберем да ни представляват в Европа. На добър час !?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/2/14 12:31

    Не на национализма, омразата, интриганството, противопоставяне на българи срещу турци...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/2/14 12:44

    В града от 25 години няма поставена една нова плочка.Идете в кварталите Студен кладенец,Веселчане,Байкал и др.-няма тратоари,няма градинки,няма детски площадки,няма спортни площадки , а те ще асфалтират сокаците!Това е политиката на управляващата ДПС!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/2/14 13:06

    Ще направим това
    Ама Бойко...
    Ще направим онова
    Ама Цецо...
    Обещавам еди си какво
    Ама Бойко...
    Ще се направи
    Ама Цецо...
    Ама ГЕРБ...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/2/14 13:08

    На всеки ъгъл има дюнер

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/2/14 13:09

    На всеки ъгъл има дюнер

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/2/14 13:17

    Мачкай Цвете, мачкай червения башибозук. Изкарай им кирливите ризи.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/2/14 13:28

    Наясно ли сте какви ги вършат Дпс по министерствата.Яко крадене.където има техен представител само далавери .има ли подготвени кадри ама не казват за какво.ЗАКРАДЕНЕ..ЗНаете ли кави ги върши Наджми Али в МО като зам.министър.освен крадене друго не го интересува.Ами в земеделието,екологията и къде ли не.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/2/14 13:35

    po prosta ot taya ne byah videl dosega

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/2/14 13:40

    Мръсните герберасти разчитат на олигофрени с избирателни права - нормални българи едва ли ще гласуват за ГЕРБ .

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/2/14 13:44

    герб загроби българия, партийните назначения баха масова практика през последните 4 години! Долу мутрите и борисиов!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/2/14 13:50

    Добре де,до сега къде бяха ГЕРБ-аджиите.Че те докараха българите до просешка тояга.Но...виждате ли ,давали ГЕРБ-аджийско мислене.Тъпотия до шия.Борисов казва-Имаме воля.Имате воля,ама нищо не правите Цвето?Защото заради вас затворих 3 магазина ,а държавата е станала кат луната-необитаема.Лъжци проклети! Това е проблемът.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/2/14 14:32

    Само по времето на ГЕРБ държавата беше във възход. Останалите години от демокрацията БСП и ДПС я разграбиха тотално

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/2/14 14:40

    Цвето спри се...през 2002 г. на бала твоят зет Атанас си взе под наем костюм...завърши средно образование...докато нашите деца завършиха вг, то твоят зет се е любил с твоята дъщеря...дългогодишната любов...,защо му трябва на момчето да учи вг, като...направи сватба...купи му костюм за сватбата...сега е на 30 години...можеш да го пратиш в америка да учи...макар, че е бил за смях в училище...майката е приморско...след време си издигнала я хотел, я ресторант, с нашите парички...и пр. и пр. Ако няма кой да ти изчисти мръсната къщурка извикай ме мен безработната, чистата, заможната да ти я изчистя...ето това искам да знае цяла българия за какво се бориш ти...говори се в кърджали, че си била богата...,не мога да потвърдя...докога ще търпим такива, като теб цвето...децата ни бяха бебета през 1989 г., сега са мъже...не можем повече да чакаме да се накрадеш...най-дразнещото е, че се правиш на велика жена...не забравяй откъде си тръгнала...хората не мълчат и ще продължават да ти изкарват кирливите ризи...самозабравила се ...и стига с тези интриги...в кърджали не може да се диша...не можем да отидем на лекар...бяхме що годе материално добре...не чакахме на заплати...тютюн, животни, наследство...много години без работа семейството ми...теб ако те оставят една година без работа и ще фалираш, но при нас не се случи това...,но стига............

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен7/2/14 14:41

    не ми публикувайте материали ... всичко е 1/1 ...няма измислени работи...

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен7/2/14 15:03

    Б.Борисов е провеждал срещи с Бисер Миланов-Петното, с когото са уговаряли участието на Петното в организиране на погроми и насилие чрез радикализиране на протестите, като за тази цел Борисов е обещал 500 000 на Бисер-Петното, като му е дал аванс 12 000. Огромната сума е трябвало да бъде предадена на 15.01.2014 г, но Петното е арестуван на 14.01. Защо го арестуват заради стара закана 1 ден преди предаване на сумата? Защо Прокуратурата подминава всичко, което засяга Борисов? За изхарчените от Борисов 33 млн. държавни пари за частни полети за мачове в Барселона, ловни излети, превозване на компании и Бистришки тигри и т.н.; за корупция и злоупотреба с власт в случая с Мишо Бирата, който заяви, че си е плащал за закрилата и след това скоропостижно почина, после и жена му също; за инициалите Б.Б. в тефтерчето на Златанов; за огромните загуби, причинени на държавата от назначения от Борисов негов доверен човек Каратиста от подземния свят за представител на държавата в ЧЕЗ и мн. др.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/2/14 15:15

    ADMINISTRATORA DA KACHVA VSI4KO KOETO SE PI6E NE SAMO NA NEGO KOETO MU HARESVA PRATIL SAM PREDI 3 4asa KOMENTAR A NE IZLIZA MAI ADMINISTRATORA E OT GERB TAKA IZLIZA

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен7/2/14 15:55

    ТАЗИ ЖЕНА НЕ ДОКАРА И 1 ЛЕВ ЗА ОБЩИНИТЕ И СЕГА РЕВЕ,С БАБА ТАУШАНОВА КОЛКО ПРОЕКТИ СПРЯХА САМИ СИ ЗНАЯТ,СЕРЕТЕ КРЪВ ОТ ЯД НАЛИ ,ТАКА ВИ СЕ ПАДА

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен7/2/14 15:57

    Цвета Караянчева е новата Искра Фидосова. Макар препатили в ГЕРБ от И.Ф. се шегуват, че трябват около три Цвети, за да заместят убедително доста по-мащабната във всяко отношение Искра.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен7/2/14 16:50

    Ега си наглостта. докато бяха на власт де дадоха нито лев за Кърджали и областта, сега се хвалят, че поискали 19 милиона от новия кабинет. Цвето, ако си мислиш ,че двайсетината идиотизирани гербери около теб представляват населението на Кърджали и че можеш да ни лъжеш, както лъжеш тях.....

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен7/2/14 17:55

    Не съм от Герб,но мисля че тук Караянчева е права-защо от почти 20 мил. лева няма отпуснат един лев за гр.Кърджали !?!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен7/2/14 18:50

    Администратора цензорира и не публикува всички коментари маи цвета си плаща достатъчно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен7/2/14 18:59

    Крайно време е Цвета да направи отчет колко средства са постъпили в партйната каса и за какво ги е харчила искаме отчет иначе ми намирисва на далавера и присвояване на средства в особено големи размери

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен7/2/14 19:05

    От едно тесто сте всички ,а ти не можеш дори да говориш
    смислено ,Цвето.Аман от некадърни!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен7/2/14 19:20

    абе госпожо наместо да ни занимавате пак с вас си вземте че разчистете навлеците и си приберете вересиите от нап, горско, нои, полиция, земеделие инспекция по труда, вик и др, и се скрийте защото освен ядове тея хора друго не правят а харчат даржавна пара

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен7/2/14 19:23

    Точно за тях са Караянчева ,за тях са!Но като чета горните коментари си казвам "по-неблагодарен народ от българския нема"

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен7/2/14 20:04

    Nie ot kmetstvo Povet sme blagodarni na gospoja Karayancheva che ni pusna piteynata voda deto 4akahme 50 god ,admina ako i tozi pat ne mi publikuvash komentara shte razbera 4e rodopi 24 ne struva nishto

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен7/2/14 21:28

    13:17 нека мачка червения башибозук ама да почне от нейните общински съветници от кърджали щото там е най големия башибозук самозабравили се комплексари и развей гъзове нека искара техните кирливи ризи

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен7/2/14 21:33

    19:23 ЗА КАКВО ДА СМЕ И БЛАГОДАРНИ БЕ, ЗАТОВА ЧЕ НАЗНАЧИ НЕДОУЧИЛИ ИКОНОМИСТИ КОИТО СИ ВЗЕХА ДИПЛОМИТЕ СЛЕД КОНКУРСИТЕ ЗА НАЗНАЧАВАНЕ, ЗАТОВА ЧЕ ИЗКАРА НА УЛИЦАТА ХОРА С 10-15 ГОДИНИ СТАЖ ЗА ДА НАМЪРДА РОДНИНИ НА ХУБАВИ МЕСТА, ЗАТОВА ЧЕ СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТ В СОФИЯ А НИЕ ТУК БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧИСТКИТЕ И ИЗНЕМОГВАМЕ...ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ ОЩЕ ИЛИ ВЕЧЕ СТОПЛИ ЧЕ НЕ САМО ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА И БЛАГОДАРИМ А Е ДЛЪЖНА ДА НИ СЕ ИЗВИНИ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ТЯ И НЕЙНИТЕ АНТУРАЖИ НИ ПРИЧИНИХА

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен7/2/14 22:36

    На кого трябва да сме благодарни и защо - винаги е имало партийни чистки и назначения и обикновено образованите безпартийни патят! Но е права, че се дават безумни средства за необясними неща - спортни площадки в селища без деца почти. Кой спортува - електоратът на управляващите не става за спорт, тогава значи, че това е сигурна кражба. В Кърджали всеки ще коментира кое е направено и колко струва, а по тези селца я има жива душа, я не.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен7/2/14 23:07

    22:36 a ne sa li bezumni parite koito davaha neinite direktorski nazna4enia za uslugi izvar6eni ot firmi v koito tehni blizki rabotiat tova ne e li usvoiavane na darjavni sredsva i dori konflikt na interesi

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен8/2/14 10:09

    Ami napravete si mesten referendum i si glasuvaite za kakvo da harchite sabranite si danatzi - tova sa vashite pari, i vie reshavate. Ama kato ne vi interesuva i ste im glasuvali bezgranichni prava, taka s vashite pari ste vi terorizirat.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен8/2/14 18:22

    Кметовете на ГЕРБ са получили най-много пари за своите проекти. Това стана ясно от пълния списък на общините, взимащи средства по програмата на кабинета.

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен8/2/14 20:02

    izcezvay kriy se nyakide podla mrisnisa

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен9/2/14 16:25

    22:26 часа ІІІ Много Млади Хора от НЕчия партия не биха одобрени...заминаха в западни държави...чувстват се отлично...пиша ви казаното от тях: добре, че не почнахме работа в ..., а сега кво правим без работа...Благодарим ти КараЯнчева,(герб), благодарим ти КоджаМанов(бсп), че не бяхме одобрени... Аз, като родител казвам следното:" ВмеСТО да им извадите очите, вие им изписахте веждите"-ІІІ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.