Изкупуването на тютюна от реколта`2013 приключи, средната цена в Кърджалийско е около 5.50 – 5-70 лева за килограм. Това съобщиха от Сдружението на производителите на ориенталски тютюни в България.
В Източните Родопи са останали едва около 50 тона ориенталски тютюни, които щели да бъдат изкупени от 2 дружества.
С около един лев е паднала средната цена спрямо реколта`2012.
И тази година има проблем с изкупуването на тютюни от произход „"Катерини", наричат още „гръцка Басма". През 2011-та и 2012-та производители от района на Бенковски направиха удар, залагайки на сорта от Комотини, но сега има проблем с изкупуването на балите.
Две от 8-те дружества, които купуваха продукция в Източните Родопи, имат договори с производителите на тютюн „Катерини".   Това са „Сокотаб" и „Михайлидис", но досега само първата е пратила експерти в община Кирково. Докато през 2011-та в Кирковско „гръцката Басма" се купуваше средно за 7.60 лева за кг, сега цената е паднала почти до 6 лева.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/2/14 23:35

    bravo na A. Dogan agata - izkupi 308 458 tona tutun po 3 evro kilograma ot tutunevite proizvoditeli. Elektorata e dovolen! Posle ste prodade po 797 evro za kilogram tutun. Agata e dovolen! Kasata pee ot kef!
    evalla, Amet Aga - top 1 pazardji! para bol! ima stotinki da kupuva i prodava deputati, ministri, prezidenti, agenti, manekeni! i presni lutivi partiiki za ukrasa na garniturkata daje!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/2/14 00:00

    Смешна цена!
    Ама така да ви дойде акъла в главата, ДПС-то само ви използва.
    Гласувайте пак за тях на следващите избори и тогава за 2лв. ще ви купува килограма тютюн. Хора осъзнайте се ДПС и БСП само ни използват.
    На следващите избори си помислете добре за кой да гласувате.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/2/14 09:17

    kade ima takiva ceni ne zablujdavaite naroda cenata e nepove4e ot 5,20 a minalata be6e okolo 7lv

    ОтговорИзтриване
  4. Dps i bsp i gerb i vsichji ostanali po dobre e da ni upravlqvat chujdi nasite samo ni ebavat darjavata ne e darjava a samo pulno s valci

    ОтговорИзтриване
  5. Dps i bsp i gerb i vsichji ostanali po dobre e da ni upravlqvat chujdi nasite samo ni ebavat darjavata ne e darjava a samo pulno s valci

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/2/14 16:47

    МНОГО ИМ Е ДАЖЕ !! НА ПОМАЦИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ЛВ НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАТ ДА УМРАТ ОТ ГЛАД !!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.