Петък, 14 февруари ще бъде ден на траур в общините Кирково и Момчилград, за да бъде почетена паметта на 5-имата загинали при зверската катастрофа край монтанското село Добри дол (виж тук) и на починалия във Франция гурбетчия от село Дрангово (виж тук).
Инцидентът стана към 23 ч. в сряда, тогава микробус с общо 9 пътници се удари челно в ТИР. Осигурени от общините катафалки ще транспортират тленните останки на шофьора Емир /29 г./, Севгие /44 г./ и Али /49 г./ в селата им край Кирково, както и тези на Шукри /74 г./ и снаха му Сабрие в момчилградското село Лале.
Местните жители са в тревога, не е ясно дали погребенията ще могат да се състоят още в петък, тъй като мюсюлманският обичай повелява мъртвите да бъдат положени в гробовете им преди залез слънце. Всички са пътували по посока Дунав мост 2 до Германия, където години наред припечелвали за хляба си. Шукри и Сабрие трябвало да слязат в Австрия, където другият син на възрастния човек е на гурбет, а съпругата му била тежко болна.
Кметовете на Кирково Сали Рамадан и на Момчилград Акиф Акиф разпоредиха през целия ден в петък националните флагове и знамената на общините на пилоните пред всички административни сгради да бъдат спуснати наполовина. Те препоръчаха предварително организираните официални събития, с изключение на тези от личен характер, да бъдат съобразени с обявения траур, или да бъдат отложени и отменени. Транспортирането на телата на жертвите и разходите за погребенията им са за сметка на двете общински администрации.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.