Хазната в Кърджали разчита на 37 млн. лв. и 54 млн. лв. - от програми
 
„Бюджет 2014 на Кърджали ще бъде близо 37 млн. лв., като 13 млн. са собствените приходи. Не може да се очаква голям ръст, тъй като всички данъци, такси остават непроменени и няма откъде да се генерират допълнително приходи". Това обяви главният финансист на общината Валентин Иванов, които придружи кметът инж. Хасан Азис при обсъждането на бюджета с групата съветници от БСП в местния парламент. По думите му подписаните договори по Оперативните програми, които ще се реализират през 2014 г. са за 54 млн.лв. За съфинансиране на тези проекти ще бъдат заделени над 2,7 млн.лв. в общинската хазна.
По време на срещата със съветниците лидерът на социалистите Георги Кючуков и градоначалникът изразиха удовлетворение, че тези срещи се превръщат в традиция.
Съветниците представиха предложения за включване в бюджета, получени при техни срещи с кърджалийци. Основните искания са за ремонт и възстановяване на уличното осветление в няколко района в централната част на града, кърпежи и асфалтиране на улици в кварталите „Възрожденци", „Гледка" и „Веселчане", откриване на пенсионерски клуб във „Възрожденци", изграждане на детски площадка във „Веселчане", осигуряване на средства за изграждане на многофункционални спортни площадки в кв. „Възрожденци", култивиране на междублокови пространства, ремонт на най-ползваните тротоари в центъра и др. По време на срещата беше посочено, че местната власт е длъжник на младежите и в тази връзка е добре да се предприемат действия за подновяване на програмата за Младежкия дом. Откриване на кино, на Клуб на културните дейци бяха другите дискутирани теми по време на разговорите. Съветниците от БСП поискаха още засилване на контрола от страна на общината при възстановяване на техническата инфраструктура след извършени строителни дейности,
„Благодарен съм, че продължаваме традицията да се виждаме, важно е да има широко обсъждане на бюджета преди внасянето му за гласуване", каза инж.Азис и благодари на съветниците за направените предложения.
Проектът за Бюджет 2014 г. ще бъде обсъден и със съветници от групата на ДПС и коалиционните партньори от Десен съюз.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/14 11:24

    Съветниците от бсп искали ремонт на улици, а съветниците от дпс какво искат

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/14 11:41

    А ремонт на платното за Резбарци някога ще има ли и то окончателн г-н Хасан Азис?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/14 11:42

    Ахааа спят ли спят дълбог сън БСПето. Майтап Уили. Докъде я докарахме спящите пенсионери да ни решават съдбите. Олеле майко к'во стана бе...Няма ли по-млади в тая партия БСПето охахааааааааа. По времето на другаря Тодор Живков, не че е нямало такива случаи, то поне нямаше гласност. А сега прозрачност, прочрачност, неприятна гледка за гледане-едни спят, други крадат, трети лъжат...А сега няма ли обиркване на обикновеният човечец... хахахаха

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/2/14 11:44

    Съветниците от ДПС искат паричките да вървят по селата,все пак там няй лесно се краде.А и във Веселчане,Гледка и Ст.Кладенец почти няма избиратели на ДПС.Така че,щом не гласувате за тях няма и облаги.Виж Възрожденци и махалата е друго нещо.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/14 11:45

    ...Лека нощ на спящите ...какво ли сънуват в момента ...??????????????

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/2/14 11:46

    жалка картина за съжаление

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/2/14 13:50

      Тия посерковци от бсп- то да си ходят! Мръсен червен боклук!

      Изтриване
  7. Анонимен13/2/14 11:48

    Искаме още едно водно огледало

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/2/14 12:31

    Искаме и още един Kaufland във Възрожденци! ... и спортна зала! ... и плувен басейн! ... и МОЛ! ... и парк покрай водното огледало! ;) :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/2/14 12:50

    г-н Хасан Азис пред блоковете в Веселчани е СВИНАРНИК-добре но пуснете уличното осветление защото ще се претрепем МОЛЯ от вашите данъкоплатци

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/2/14 13:07

    Те от БСП преди 5 години обещаха да пуснат уличното осветление
    Ама ние от централната част на града още се предвижваме с фенерчета

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/2/14 13:30

    Съветниците от дпс искат подово отопление на улиците.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/2/14 14:26

    Спят ли,спят ли БСП -затова сме на този хал,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/2/14 16:39

    Къде са тия спортни площадки във Възрожденциииии?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/2/14 18:37

    Кмете,за "Байкал" няма ли някой лев?От Тодор Живково време една плочка не сложихте!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.