Доскорошни партийни другари в „Горда България" се скарали заради романа на Антон Дончев „Време разделно" и главния герой Караибрахим. Това са смолянчанинът Ефрем Моллов и близкият му доскоро крумовградчанин Слави Георгиев.
От Европейския институт ПОМАК нарекоха писателя поръчков, манипулативен и бездарен. Това те написали в писмо до европейски институции.
"Лично ще настоявам да се заведе дело за обидите срещу Антон Дончев", реагира днес по Tv7 главният мениджър на Съюза на българските писатели Слави Георгиев. Той е наричан още „Писарят на Слави Бинев", защото на последните избори заедно ръководеха формацията „Горда България". Именно партията на изгонения от „Атака" евродепутат Слави Бинев издигна за кандидат-депутат от Смолян и Кърджали лидера на института ПОМАК Ефрем Моллов.
Слави Георгиев и Моллов бяха заедно на изборите, бореха се за всеки глас в Родопите, за да влезе ГОРД в парламента, а днес се карат, недоумяват съмишлениците на Моллов. Те питат кога са били искрени от екипа на Слави Бинев - когато Моллов и хората му денонощно обикаляли Родопите и агитирали живеещите в планината да подкрепят формацията на Бинев, Георгиев и другите, или сега, когато Моллов е сочен за враг.
Днес Моллов и Георгиев се скараха в студиото на Тв7. Моллов заяви, че романът е част от дискриминацията срещу мюсюлманите в България и един от стожерите на разделението в българското общество. Освен това „Време разделно" давал повод на редица патриотични организации да твърдят, че помаците говорят глупости."Ако по един мистичен път човек трябва да се чалне в главата, за да измисли такова нещо, трябва ли ние да го приемаме за история на нашата българска държава", попита Моллов, на което Слави Георгиев отговори, че за да кажеш, че един роман е бездарен, трябва да разбираш малко от литература, а Моллов е пчелар.
Според „Писаря на Бинев", Моллов иска да зачеркне историята, а разделението, за което говори, е само в неговата глава. От Съюза на писателите вече са изпратили контра декларация до европейските институции. Георгиев обаче е категоричен, че честта на Антон Дончев трябва да бъде защитена в съда.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/2/14 18:15

    Кара Ибрахим с първоначално рождено име Ибрахим е роден в бедна къща в село Чепеларе от брака на една местна помакиня и баща бедняк на име Мустафа. Става османски военоначалник и като такъв идва в Родопите, където убива и баща си и брат си. Бай Антон Дончев пише истината.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/2/14 18:16

    Това, че двамата помаци Ефрем и Слави се рукат в телевизията не е кой знае какво. Ама я да кажат кой е за Караибрям и кой не е?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/2/14 18:17

    Разбрахме, че Е. Моллов бил пчелар. А Сл. Георгиев какъв е, май обикновен минетчия на мутрата Биньов.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/2/14 18:18

    Гледах предаването и Моллов смачка с аргументи Георгиев. Но не защото Моллов е прав, а защото този другия пияница хич го няма в спора. Самият спори за едно нещо, а сам признава, че става дума само за литература. Все едно подава с лъжица баклава в устата на опонента си. Срещу Моллов трябва да изправят акад. Марков. Другите са слаби.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/2/14 18:22

    Караибо е художествен типаж. Спорът е излишен. Всъщност, по-скоро всички в спора за прави. това е хубавото на литературата.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/2/14 18:24

    "Време разделно" е най-хубавият български филм. Такъв ще си остане поне още 100 години, като гледат колко бездарни са сегашните режисьори и сценаристи, за актьорите да не говорим - ташак на рояци. Интересна измислица, но това с Кара Ибрахил беше доста пресолено. Никой не посяга на баща си. Пък за вяра - никогаж.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/2/14 18:44

    Време разделно и тем подобни, са много успешна партийна пропаганда на БКП, едва ли има някъде другаде, толкова успешно направена пропаганда за манипулиране на целия народ няколко поколения напред. В това отношение комунистите са много подли направо недостижими.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/2/14 19:34

    Кара Ибрям е български герой мечта, който показва какво биха сторили българите ако имаха властта и силата на турците.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/2/14 19:46

    19:34 часа-:Очаквам отговор от вас, невминяема съм и не мога да мисля с главата...Анонимен спазвая запетаите, така ми говорят гласовете...(какво,ако)

    ОтговорИзтриване
  10. Румена войвода11/2/14 20:42

    "Време разделно" е любим на много роман.Всъщност Караибрахим е драматичен образ. Да, помъчването е болка, но еничерството е още по-голяма. Посланието е на нетърпимост и никога незарастваща рана от лишението за избор на вяра, дом и народ.
    Напълно разбирам Моллов, защо подскача като ръган с нажижен остен.Той е не само помъчен, той е платен еничарин на доктрина за разделяне на родопчаните!!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/2/14 21:14

    vreme razdelno e izmislen roman. porican ot bkp s propagandna tsel...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/2/14 21:27

    паляка моллов ...да е.а мамицата ти нещасна помачена. Караибрахим на теб лично ти е правил сюнета

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/2/14 21:29

    20:42 Така е българите нямаха никакъв избор, бяха християнизирани на сила, с меч и сеч. Много кръв проляха българите за да не бъдат християнизирани, а най видните българи бяха заклани до девето коляно, от християните. Не забравяйте никога истинската си история, Отърсете се от тази фалшива религия която ви е наложена с смъртта на вашите велики деди.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/2/14 21:55

    Шефкет Чападжиев, Валя Балканска това са личности с диря в историята.А, какво ще остави Моллов!? Та, той е платен сепаратист с комплекси за предводител, за който след 10 години никой не ще си спомня!!!!
    11/2/14 21:29 Ей, папагал, не знаеш колко е дълбока заешката дупка!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/2/14 22:28

    Няма по страшно нещо от невежеството. Може да си измисли какво ли не. Ефрем Моллов нагло доказва , че всички други разделят народа , а той го обединява. А всъщност целта му е именно да разцепи българите.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/2/14 22:40

    Моллов ги разби и запази хладнокръвие в разговора.Това го направи победител.Ама да си дойдем на думата.Време разделно има за цел да унижи "лошите" мюсюлмани които убиват бащите си,тъпчят хляба,посягат на малки момченца.Че да не са мюсюлманите възпитаници на троянския и бачковския манастир?Романа е поръчков.За историята на Молллов е боза,ама за много работи е прав.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/2/14 22:41

    Защо Академик Дончев и акд. Марков не напишат как са кръстени помаците...поо "братски"?

    ОтговорИзтриване
  18. Glas naroden, Glas Boji11/2/14 23:42

    Romanit ne napisano za razdialata na narodi i religii, to e napisano za jivota na daden raion Predi i sled Razdilata na brstiata. Neka da gledame ot hubavata strana i sas ochite na Onova vreme.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен12/2/14 09:25

    Защо обръщате внимание на този комунистически поръчков писач Антон Дончев и за филма Време разделно. Всичко бе направено за оправдаване на действията си по възродителния процес. Всичко бе за оправдаване с извратени исторически факти, да оправдаят извършения геноцид над част от българските граждани от турския етнос. Не помните ли, че по партийно поръчение и осигурени билети от партийните организации, харата, колективите масово, организирано и под строй бяха задължавани да посетят прожекциите на филма. БКП комунистите с този филм искаха да докажат на другите християни, че е оправдано смяната на имената на българските турци.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен12/2/14 09:40

    Браво на Ефрем Моллов, един от малкото достойни граждани останали не само в Родопите, но и в България. Насилствената славянизация и християнизация на българите ги затрива. Цар Борис българоубиеца е унижожил цели 52 болярски рода. Руският княз Светослав 300 български болярски рода. Чудя се колко трябва да се мрази един народ , че така да се остави в ръцете на тези ,които векове наред насилствено унищожават българският род. Ефрем е един от малкото , които разбират съществото на проблема и могат да помогнат за спасението на България. През последните 136 години политиката на раздляй и владей унищожи тази проклета от кръвта на невинни избити турци и мюсюлани. Само за 25 години страната в момента неправилно наречена България бе напусната от половината й население. Само прошка от потомците на невинно избитите турци и мюсюлмани може да премахне прокобата от тази проклета земя. Истината за Родопите и Балканите е много по-различна от " Време разделно " . Ето това е било Време разделно : http://www.knigabg.com/index.php?page=book&id=22562

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен12/2/14 11:04

    Защо като застене срещу тоя МолоФ някой историк и оня започва да мънка.Овчаров го направи крив.Защо му дават да се изявява и да прави помаците за смях.Такива ултраси като него трябва да са в затвора.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен12/2/14 11:05

    12/2/14 09:40 Помаците пак избиват комплекси, българите това, българите онова.
    Абе, гледайте си вашия произход, че под шалварите се подават везани престилки.
    Исторически факт е недоверието към помаците и от страна на Османска империя.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен12/2/14 11:11

    ok mollov e ahranin ve4e go razbrahme a tozi slavi su4anliq li e

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен12/2/14 12:37

    Vreme razdelno e chisto poru4kov film na BKP ,vie kade ste videli musulmanin da tup4e hlqb,nenormalnici

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен12/2/14 14:50

    Комунистите с тези лъжливи пропагандни филми, нанесоха много големи щети върху българския народ, а не толкова върху турците. изкривиха психиката и мисленето на няколко поколения българи.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен12/2/14 21:37

    ПЕРСИЕЦА МОЛЛОВ , ДА МИ ЛАПА ЯРАКА! НИЕ ТУРЦИТЕ НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО С ТАКИВА КАТЪРИ . YASASIN DPS !

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен12/2/14 21:39

    9:40 MANGAL , DA EBA TATKA TI CHITAK SKAPAN !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.