„Заетостта на хотелите в Кърджалийска област е крайно незадоволителна. За сравнително силната 2012 година,  ангажирана е била 15,4 % от легловата база. В силния месец август тя е достигнала едва 20,4 на сто",  съобщи на работна среща на Асоциацията по туризъм „Перперикон" нейният председател инж. Фахри Идриз. Той подчерта, че само обединените усилия на туроператори, хотелиери,  ресторантьори може да промени тази негативна статистика.
Според Фахри Идриз потенциалът на Кърджалийска област, разполагаща с невероятно културно наследство и природни забележителности, позволява да стигнем средните европейски стандарти от около 70% заетост.
Трябва да превърнем скалният град на траките Перперикон в марка на местния, националния и международния туризъм, каза още Фахри Идриз.Той подчерта също, че туристи трябва да се привличат и в града. Затова е нужно да се разработи с атракции Водното огледало.
Членовете на асоциацията приеха за лого кулата на Перперикон с надпис „Асоциация по туризъм Перперикон".Обсъдиха и целите на организацията, както и размера на членския внос.
Те се обединиха около идеята да изготвят анализ на подготовката на кадрите за туристическата индустрия. Ще приемем всяка препоръка,която ще подобри образователното ниво на нашите възпитаници, каза директорката на Гимназията по туризъм Кръстина Чорбаджийска.
Представителите на бизнеса на работната среща пожелаха да се срещнат с кмета Хасан Азис и областният управител Бисер Николов, за да представят пред тях проблемите пред туризма в общината и региона. Те бяха единодушни, че трябва да работят в тясно сътрудничество с медиите за популяризиране на Кърджали като туристическа дестинация.
За зам.председател на асоциацията бе определена Дарина Зотева.
Георги Кулов
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/3/14 16:12

    HOTELİTE V KIRDJALİ SA SOBSTVENOST S KRADENİ PARİ DANO HİÇ DA NYAMATE KLİENTİ GOSPOD Vİ NAKAZVA GLUPATSİ.ALLAH BELANIZI VERSİN ZATEN VERİYOR...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/3/14 16:20

    SKORO V KIRDJALİ NYAMA DA İMA HORA VSİÇKİ SA V EVROPA A V HOTELİTE ŞTE SPAT BEZDOMNİTE KUÇETA İ KOTKİ XA XA XA XA XA İ AZ OTİVAM V EVROPA ZA MOETO KUÇE TRYABVA STAYA İ GLEDAÇ XA XA XA VİE BEZ TOVA STE ÇOBANİ XA XA XA............

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/3/14 16:38

    chestita baba Martha, R24x7!
    da ste zdravi, veseli i stastlivi!
    idvat turistite ot Algir za Velikden da kajem?...
    da vidim burda kakvo letiste, gara, autogara posrestat turistite Vi, kizim!
    ili te katzat direktno v leglata na hotelite Vi?!
    pardon, ama kakva e temperaturata v staite, koridorite, wc, banite - ima li Ideal Standart 26°C pone?! i kakva e vlajnostta na vazduha?! ami kolko e chist i svej vazduha po skalata ot 1 do 100?! I na kakav ezik moje da se razbira turista ot Algir s personala v hotela, stola na hotela, garata, avtogarata, letisteto, pristanisteto v Vazrojdentzi?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/3/14 17:22

    do arkadasha 16:12 EVALLA KOCUM ,MNOGO PRAVILNO......

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/3/14 18:19

    Какво да правят туристите в Кърджали да гледат депесарските домузи ли?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/3/14 19:30

    KAKVO INTERESNO IMA V KIRDJALI ZA DA DOYDAT TURISTI ?A DA VIDYAT VODNOTO KOLELO.BRE CHE MNOGO ISTERSNO BE.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/3/14 00:38

    Istanate e, che hotelite ne registrirat vsichki gosti za da ne plashtata mizerniq turisticheski danak. ot tam zaetostta bila niska. emi taka shte e. nai-golemite dalaveri gi vatqt glavatarski han i drugite hoteli po krai qzovira. nali uj se hvalqt 4e pochti nqmali mesta prez lqtoto. da si kajat istinata. ama i tqh nikoi ne gi i proverqva, zashtoto sa si vrazkari. aide 6te spra do tuk, che da ne qdosam nqkoi.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/3/14 01:35

    хахахах много интересни коментари но най-интересния коментар е на човека от 16.38 много правилно казано който и да си :) стискам ти ръката

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/3/14 08:37

    Hotelite v kardjali prez avgustsa palni s klienti. Ne e %20, a moje bi sa palni minimum %75-%80 nezavisimo che sa skapi noshtuvkite. Hotelite v kardjali kriat danaci. Zashto nikoi ne moje da se seti ne mojah da razbera?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/3/14 07:57

    данъчните "СПЯТ" в хотелите
    ПРОСТО ПРОВЕРЕТЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.