„Срещата с Борисов бе сензационна, но политиката не е сензация". Така определи Лютви Местан в 15-минутния си разговор с лидера на ГЕРБ.
Както вече съобщихме двамата седнаха на една маса в заведение в центъра на Кърджали, а темите на краткия им разговор бяха три. „С господин Борисов обсъдихме въпроса за етническия мир, който обаче не е въпрос на думи, а нещо, което трябва да се съхранява над всякакви партийни интереси", заяви веднага след срещата Лютви Местан. Председателят на ДПС е дал на Борисов схемата с разпределението на квотите в ЦИК според гледната точка на Движението за права и свободи. Местан заяви, че от ДПС не са съгласни да бъдат равноправни в представителството си в Централната избирателна комисия заедно с партия „Атака", предвид разликата в броя на депутатите. „Претенциите на ГЕРБ за разпределянето на членовете са на база, че са първа политическа сила. Тяхната разлика в броя на депупатите с втората по големина група на БСП е 13. Точно толкова народни представители повече от „Атака" има и ДПС, но според Указа на президента двете партии ще трябва да имат еднакъв брой членове. Този въпрос ще обсъдим в понеделник при Росен Плевнелиев и ще поискаме това да бъде коригирано", допълни Местан.
Двамата с Борисов са дискутирали още и езика на предстоящата кампания. „При една коректна и толерантна кампания ще се повиши неминуемо и избирателната активност в страната, а ние смятаме да водим именно такава кампания", допълни Местан.
„Ние сме и ще бъдем опозиция на Движението за права и свободи, но това не пречи като лидери на двете партии, ние с господин Местан да седнем на една маса и обсъдим различни теми. Нашата кампания ще бъде адекватна на действията спрямо нас на нашите противници", заяви след срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той допълни, че ще се започнае с разчетите на ДПС за квотите в ЦИК, но всичко ще бъде генерално обсъдено при президента Плевнелиев.
Местан и Борисов седнаха на една маса в заведение „Марая" в центъра на града. На съседните до тях пък се бяха настанили кметове от областта, народни преставители от ДПС, евродепутати от Движението, както и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Борисов дойде сам, а малко по-късно към него се присъедини и бившият председател на народното събрание Цецка Цачева. Още на вратата той бе посрещнат от кмета на Кърджали Хасан Азис. Борисов поиска турско кафе, но от заведението му предложиха единствено еспресо. „А, това е най-хубавата минерална вода!", реагира лидерът на ГЕРБ когато сервитьорката им сервира две бутилки „Банкя". Малко след това Местан и Борисов получиха като подарък членски карти на волейболния клуб „Арда". Те им бяха дадени от президента на тима и народен представител от БСП Милко Багдасаров. „От ГЕРБ пак са с предимство", реагира с усмивка Местан след като видя, че неговата карта е с номер 3, а тази на Борисов с №2. Багдасаров покани двамата на волейболната среща, която започваше след минути между „Арда" и тима на „Габрово", той допълни, че членската карта №1 е запазена за лидера на „червените" Сергей Станишев.
„Аз пия само турско кафе, без захар. Но тук не предлагат. Когато пихме кафе с Лютви Местан, след като той обърка къщите в „Бояна", аз платих сметката. Сега той ми бе домакин и бе негов ред", заяви Борисов след срещата.
„Държахме да се срещнем сред хората, за да не допуснем слуховете за коалиции, договорки и т.н. По случайност аз съм домакин. Просто защото съм народен представител от Кърджали, а не защото градът е запазена територия на ДПС", заяви Местан.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/3/14 18:25

    ai ai ai pepelnika mnogo vajen!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/3/14 18:33

    хах тия двамата щом се сьбраха на едно място да ни е честито изгоряхме значи

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/14 18:53

    ОПРАВЕТЕ НИ ПЪТИЩАТА! Всяка улица с опасност за ПТП

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/3/14 19:30

    Браво винаги така трябва да са лидерите от различни партии седнете като хора и дискутирайте за реформи за благо бъдеще на страната ни.Заради политиците народът е беден създайте работни места Бойко ти извикай свой приател Ердоган в Кърджали да отварят повече фабрики недей чака ДПС да покани и ти лентички да одрежеш и за животновъдите създайте добри условие не вили е срам че сме в Е.С. писна вече на народа да мизерува засрамете се вече Бога бави но не забравя 9 то покеление щш пострада дано Амин.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/3/14 20:41

    към 19:30-няма да е лошо да пооправиш граматиката си!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/3/14 20:53

    a, dirigenta koi e?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/3/14 22:08

    Браво винаги така трябва да са лидерите от различни партии седнете като хора и дискутирайте за реформи за благо бъдеще на страната ни.Заради политиците народът е беден създайте работни места Бойко ти извикай свой приател Ердоган в Кърджали да отварят повече фабрики недей чака ДПС да покани и ти лентички да одрежеш и за животновъдите създайте добри условие не вили е срам че сме в Е.С. писна вече на народа да мизерува засрамете се вече Бога бави но не забравя 9 то покеление да пострадате дано Амин

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/3/14 02:34

    ТАЗИ СРЕЩА НЕ Е СЛУЧАЙНА, А Е ПЛАНИРАНА ПРЕДВАРИТЕЛНО, ВЪРТЯТ СЕ НЯКАКВИ НОВИ ИГРИ И СКОРО ВСИЧКО ЩЕ ЛЪСНЕ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/3/14 07:54

    Кърджалийската Фидосова нещо мълчи последно време и не я виждам там.Май се очертава нова коалиция. Ха ха ха ха .....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/3/14 09:47

    Бойко Борисов и Лютви Местан щяха да се изколят, а днес вече пият кафе.Голям лицемер си Тикво.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/3/14 12:50

    КЪРДЖАЛИЙСКАТА "ФИДОСОВА" Е МНОГО ДОБРА НА "МАЗНИ" БОРБИ !!!! НАЛИ ПОМНИТЕ ЧЕСТИТЕ И ПОСЕЩЕНИЯ В ТУРЦИЯ !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.