Тримата похитители на мома от Чернооченско, които се бяха скрили в района на Чепеларе, се отърваха от затвора. Те ще платят общо 5 600 лева глоби.
Както първи 24rodopi.com писа, разказът „Мъжки времена" на Николай Хайтов бе „поставен" на родопска сцена на 14 декември м. г., а изпълнението му влезе в полицейската хроника на региона.
Трима мъже бяха отвлекли 27-годишна жена от от чернооченското село Каняк.
Малко след 17 часа в съботния ден жената била пресрещната на улицата, принудително качена в автомобил, след което похитителите изчезнали в неизвестна посока. След около 5 км, в района на село Житница, те се прехвърлили в друг автомобил.
След подадения сигнал и извършените издирвателни действия на териториите на полицейските управления в Кърджали, Хасково, Асеновград и Чепеларе е била установена похитената. Тя била държана в чепеларско село около 5 часа и успяла да избяга и сама да стигне до полицейското управление в куротното градче. При допълнителните издирвателни действия в землището на село Житница бил открит автомобилът "Фолксваген", с който било извършено отвличането.
Ден по-късно криминалистите задържали и тримата автори на престъплението – О.Ф.(29), Б.Ф.(30) и Ш.Ш.(22). Оказало се, че единият от групата пращал годежари при 27-годишната жена, но след като не получил желания отговор, организирал отвличане.

Съдът в Кърджали призна тримата обвиняеми за виновни в това, че на 14 декември 2013 година са отвлекли лице от женски пол П. С., с цел да я принудят да встъпи в брак.Безработните мъже са освободени от наказателна отговорност.  Организаторът на отвличането О. Ф. е ще плати глоба в размер на 2 000 лева, а двамата му помощници – по 1 800 лева.
„За да не бъдат разпознати от жената, двама от похитителите са използвали черни плетени шапки с прорези за очите и устата и текстилни ръкавици, а единият е бил със зелена качулка с овален отвор. В района на Чепеларе, където похитената била закарана, тя успяла да свали маската на Орхан Ф. След като разбрала, че той я отвлякъл, за да му стане жена, тя се нахвърлила да го бие. Това съвсем отчаяло организатора на акцията и тримата не са й попречили да стигне до полицейското управление. По-късно от групата  бе иззета и щанга тип "кози крак", разказаха за 24rodopi.com полицаи.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.