62-годишната Емине Дурмуш бе избрана за Мис „Млечино". Нейни подгласнички станаха Мердие Мурталиб и Виждан Ахмед. Победителката получи бутилка вино.
Импровизираният конкурс, в който можеха да участват дами, отговарящи на условията както за "Мис", така и за "Мисис", бе кулминацията на тържеството на представителките на слабия пол от ардинското село Млечино, които отпразнуваха за поредна година Международния ден на жената – 8-ми март. Присъстваха над 25 жени, а организатор на проявата бе местното читалище „Любен Каравелов".
Всички дами участваха в конкурса, като всяка беше с право на глас.
Секретарката на духовното средище Мюмине Ахмед бе подготвила изненада за млечинските жени. Тя посрещна всяка една от тях с карамфили.
"Ние сме модерни жени, въпреки, че живеем на село умеем да се забавляваме" заявиха нежните половинки от Млечино.
С много музика, кръшни хора, веселие млечинските дами се забавляваха до късните часове.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/3/14 08:28

    Поздравления за ръководството но читалището. Браво на жените на Млечино. Едно време това село бе център на селищна система. нещо като общините сега.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/3/14 08:37

    И какво сега!? спасихте света ли

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/3/14 08:40

    С това дайре какви кръшни хора бе аркадашлар ? Браво на организаторите, това може би е единствената приятна и забавна вечер на жените за разлика от мъжете им.

    ОтговорИзтриване
  4. авторитет10/3/14 09:10

    Браво на Жените! Животът НЕ ТРЯБВА да бъде пътуване към отвъдното с намерението да пристигнеш
    безопасно в привлекателна и добре запазена обвивка По-интересно е да бъде лашкане насам-натам с шоколад в едната ръка и бутилка вино в другата, с изтощено и разпадащо се от употреба тяло и песен на уста "Ухааа, 'баси кефа! "

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/3/14 10:04

    Абе,вие разлика между Мис и Мисис не правите ли?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/3/14 10:15

    Абе, да ви се не види на всички знаещи разликата между мис и мисис. Не виждате ли, че жените просто се забавляват, какво ви бърка как е нарекат едно шеговито съревнование помежду си? То е ясно, че няма как да бъде нито мис, нито мисис, за такива конкурси се иска лиценз и т.н. Събрали се двайсетина жени от селото и си правят кудош, къде пак намерихте повод да ги плюете и да ги учите кое как се нарича...Нямам думи, оставете хората да се забавляват както намерят за добре, на никого не пречат. Аре, лек ден на всички, които знаят всички разлики, дано скоро да научат и що е то чувство за хумор.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/3/14 12:01

    А тва село няма ли мъже, да не се на гурбет или на война, за това няма и деца

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/3/14 12:35

    anaa qsha ma abla

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.