„Поех ангажимент за поетапно финансиране на изграждането на регионалното депо за отпадъци край Кърджали. Заедно с кмета Хасан Азис търсим формулата за успешно изпълнение на проекта. Вече сме осигурили 6 милиона лева от държавния бюджет", заяви в Кърджали министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.
Средствата са от Програмата за развитие на регионите.
„В момента с Министерството на финансите си сътрудничим по изработването на механизма за процедурите за възлагане на поръчката. Така че започваме работа за довършването на обекта и първият етап ще се финализира  до края на годината", допълни още министър Михайлова, която бе в града край Арда за организирания хепънинг в Световния ден на водата. Инициативата се провежда в рамките на Националната кампания на ековедомството под надслов „Всяка капка си струва".
В празненството в Градската градина се включиха десетки ученици, сред които Гвардейският отряд и мажоретките. Организиран беше Поход на водата от кв.„Възрожденци" до Градската градина.
Хасан Азис благодари на министър Михайлова, че Кърджали  е удостоен да бъде центъра на празненствата за Световния ден на водата. „Кърджали е заобиколен от вода, но тя не достига до някои населени места. Наша отговорност е да направим  така, че ценната течност да стане достъпна до всеки жител на общината", заяви той.
„Кърджали е мястото, където можем да се похвалим с успехи, където имаме проблеми и където знаем как да ги решим. Това е мястото, където е реализиран проектът „Водно огледало" и където се работи по един от най-мащабните проекти по програма Околна среда - „Воден цикъл". В същото време в общината има населени места без вода. Затова усилията ни са фокусирани върху решаването на този проблем", заяви Михайлова.
(24rodopi.com)

Видео от хепънинга - вдясно или тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/3/14 15:08

    Г-жо Михайлова,много съм притеснен за съпруга ви.Как вървят делата му?Дали ще бъде оправдан,защото държавния резерв се е задръстил и някой трябва да го източи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/3/14 17:52

    Докога ще търсите тези средства за селата?
    МИЗЕРНИЦИ!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/14 18:54

    6 000 000 miliona sa ot toto 6 / 49 tazi nedelq a za ostanalite shte se sporozumim s Boiko Borisov .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/3/14 19:05

    ОПРАВЕТЕ НИ ПЪТИЩАТА! Всяка улица с опасност за ПТП

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/3/14 23:24

    are, kmete, kapkata doide taman.
    taya sedmitza da napravish pismeno mestno savesztanie po bg posta ( demek mesten referendum kato v Venecia na mosta na vazdishkite)s mestnoto naselenie " dali bg mesten narod da stane chlen na eu?" "da", "ne"," malko", "do polovinata", " na cyalo"," za 1 godina", " za 5 godini" po izbor. posle da mislim kogo da pratim - muftiata li, koi drug.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.