10 580 доброволци от област Кърджали участваха в голямото чистене в съботния 26 април. Кампанията „Да изчистим България" на bTV подкрепиха  всички общини, много учебни заведения, административни структури, жители от областта.
Служителите от Областна администрация Кърджали  изчистиха район край водното огледало в областния център – от Ардинския мост до бензиностанцията в посока автогарата и по левия бряг на Арда - от Ардинския мост до въжения мост.
„Доволен съм, изчистихме района. До 12.00 часа събрахме 49 чувала с отпадъци", обясни областният управител Бисер Николов.
Сред безотговорно захвърлените боклуци най-много се оказаха
стъклени и пластмасови бутилки, найлонови торбички и пластмасови чаши.
Служителите от Общинска администрация в Ардино,  начело със секретаря инж. Кемал Алиев, почистиха района около Дяволския мост. Всички бяха изненади от гледката, която видяха сутринта пред символа на общината. Както вече 24rodopi.com писа, след падналите проливни дъждове коритото на река Арда около моста бе пълно с отпадъци и изпочупени клони от паднали дървета. Пороите бяха вдигнали водата с няколко метра, а боклуците бяха увиснали по дърветата. Пълно бе с празни бутилки от минерална вода и бира, найлонови торбички, стеропор, автомобилни гуми.
Освен разпилените боклуци участниците в акцията разчистиха храсталаците покрай реката. С моторна резачка бяха отсечени падналите дървета от пороя. Извозени бяха над 50 чувала с боклуци.
Останалите общинари събираха боклуците по пътя за скалния феномен „Орловите скали" и прекия път от кв. „Бостанджиите" към туристическия комплекс „Белите брези". Осигурени бяха ръкавици и торби за участниците в мероприятието.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/14 17:05

    САМО ГЛУПАЦИ ВЯРВАТ НА КАЗАНОТО. В ТОВА ДЪЖДОВНО ВРЕМЕ И ГОРСКИТЕ ДАЖЕ НЕ ИЗЛЯЗОХА,КАМО ЛИ ТЕЗИ "РОДОЛЮБЦИ"НЕ МОЖЕ 365 ДНИ ДА ЗАМЪРСЯВАШ,А ЗА ЕДИН ДА ПОЧИСТИШ. УСПЕХ НА ПОЛИТИЦИТЕ,ДЕТО НИ ЛЪЖАТ И СУМА ТИ НАИВНИЦИ ИМ ВЯРВАТ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/4/14 19:28

    Да живее свободата на словото и печата и специален поздрав за админа-брътчед.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/4/14 20:03

    Защо няма да изляза да чистя България

    27.04.2014





    Защото като повечето българи работя, плащам данъци, плащам осигуровки и внасям пари в пенсионни фондове. Парите ми от данъците отиват за мангалите, които ме обират и спонсориране на партиите, които издигнаха Делян Пеевски за евродепутат. Плащам си, когато отида на лекар, въпреки че съм здравно осигурен. Плащам и за здравето на мангалите. Плащам си тока и водата за разлика от всички мангали. Плащам и техния ток, и тяхната вода!

    Като повечето българи, плащам застраховка и винетка за колата си. Въпреки това, карам по пътища с дупки, без табели. Пазя мангалите с каруците, които карат по средата на пътя, без светлоотразителни жилетки и без никаква сигнализация, пазя ги с риск за моя живот и живота на останалите шофьори, които като мен си плащат винетките и застраховките. Удържат ми от заплатата сума, която е по-голяма от пенсията на баба ми.

    И тая скапана държава не може да накара мангалите да съберат боклуците за сметка на шибаните си помощи?

    И BTV иска аз да пре*ба почивния си ден, за да изляза да свърша това, което скапаната държава не може да свърши?

    Въпреки парите които аз и всички ние плащаме???
    Няма да стане!!!

    Ако искате, бих се включил в кампания „Да изчистим България от мангалите за един ден“!
    Но няма да изляза да събирам боклуци около къщата ми, докато боклуците са в парламента и циганската махала.

    Когато изчистим паразитите от политиката и от циганските махали, заклевам се, всеки шибан ден, аз ще слизам и ще премитам улицата пред дома. Заклевам се!

    Дотогава, скъпа BTV, можеш да си завреш скапаните кампании колкото можеш по-надълбоко.

    http://www.dunavmost.bg/

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.