248 човека са подали молби за работа в социалните миникомплекси в Кърджали, а 189 са допуснати до интервю.
По проект „Дом за всяко дете" в града са изградени и предстои да бъдат въведени в експлоатация три Центъра за настаняване от семеен тип с обща разгърната площ - 1 495,73 кв.м и едно Защитено жилище с разгърната площ - 394,08 кв.метра
„В екипа, който ще обслужва трите центъра от семеен тип и защитеното жилище, ще влязат 43 души. От Общинска администрация бяха изпратени покани до всички кандидати и от понеделник се провеждат интервютата с тях", поясни за 24rodopi.com Елисавета Кехайова, зам.-кмет на Община Кърджали.
Ще бъдат наети 13 детегледачи, 3 хигиенисти, 5 възпитатели, 3 готвачи, психолог, 2 социални работници, 13 медицински сестри, домакин. Ще има и двама ръководители – един за трите центъра и един за защитеното жилище.
Концепцията на проект „Дом за всяко дете" предвижда функционирането в Кърджали на три центъра и защитено жилище, като базата е изградена съобразно нуждите на ползвателите. Целевата група на проекта са 36 деца с увреждания на възраст над 3 години, които са настанени в специализирани институции и 8 младежи с увреждания.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/4/14 20:50

    Дано кандидатите да имат поне елементарна представа за каква работа става дума, защото да работиш с тези деца се изисква на първо място сърце и душа. Работата ще бъде изключително трудна, кандидати! Запомнете това!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/4/14 21:37

    gluposti... mn e lesna rabotata

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/4/14 23:22

    Важното е да са турци

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/4/14 09:47

    Za 44 deca - 43 glavi personal.
    Ne e zle.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/4/14 16:54

    Че то в цял Кърджали вече не можеш намери 13 мед сестри, а и какво ще работят толкова сестрички!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/4/14 21:22

    За всички,които не се запознати с естеството на работата!!!!!!!!!!!!В тези центрове ще бъдат настанени деца с увреждания!Тези 13 медицински сестри ще са разпределени в четирите центъра.Не се притеснявайте за кадрите,нека подкрепяме всички тези дечица!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/4/14 23:06

    По-добре да има работа за хората. А дали ще са българки, туркини, роми...е без значение.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.