Пътят за Маказа в района на село Градинка е обезопасен, съобщиха за 24rodopi.com от Областното пътно управление. В същото време специална комисия прави геоложки проучвания на участъка, който пропадна в началото на април.
Становището трябва да бъде изготвено до 28 април. Ако се докаже, че това е станало по вина на строителя, той ще ремонтира участъка за своя сметка или парите ще му бъдат удържани от гаранцията за добро
изпълнение. Прогнозната стойност е 250-500 000 лв. В случай че причините са природни процеси, независещи от строителя, средствата ще се заделят от аварийния фонд на Пътната агенция.
От „Интегрирани пътни системи" - водещата фирма в консорциума, построил новия път Кърджали - Подкова срещу 38 млн. лева, се оправдават, че в района имало старо свлачище. То е било извън зоната на шосето и затова в проекта не е било предвидено укрепване. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/4/14 11:58

    Айде на бас че ще се окаже че е природата е виновна?
    250 000лв -това са толкова много рушвети- как да им откажеш?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/4/14 13:40

    malliiyyy kolko glitna i oshte kolko shte glitneeee....yaka dalaverka sa si ustroili pak mamka im

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/4/14 14:18

    Garancia Francia.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/4/14 15:15

    oh kef 6e ima pari4ki

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/4/14 15:50

    Ей неблагодарно племе... Направиха им път слънце, дето 50 години само са го сънували... и после за 1 кв.м дефект дигнаха олелия .... Щом е така дано се изтрепете на тая дупка дето сте я закърпили ...пфу ...nankör

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/4/14 16:36

    Какво значение има колко ще струва ремонта,има си фирма изпълнител на пътя следователно и гаранция.Вие какво целите с вашите епизодични статии не мога да разбера????????????????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/4/14 17:08

    Така е братче, къде се е видяло милата ни родина нещо да се прави както трябва?
    Не може природата да е виновна, на това място пътят е абсолютно лесен за правене.
    Или проектантите са пълна боза, или изпълнителите, или надзорника.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/4/14 17:09

    sigurno na nakoy pak ste se kupi nova kolicka ili ste si pravi vilicka na moreto ebahti pitq 5 meseca nqma ot kakto svarsi i propada

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/4/14 18:58

    НЯКОЙ лапна и доста парички от пътя Кърджали- спирка Джебел! Ама яко лапане е падало! Пътя за Хасково е от 20г. и все още го бива, а този няма и година! Неравности, кръпки и дупки! Майка ви крадлива да е*а, редовно си плащам данъците и .... ремонтите по счупената си колица!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/4/14 19:55

    НЕ Е само това свлачище до Градинка ! На 2-3 места има хлътнал асфалт по вече новия път Подкова - Кърджали. И все над водостоци...Да са тъпкали добре...

    ОтговорИзтриване
  11. На недоволните им предлагам да не пътуват от там, пътя през Джебел все още функционира и понеже е "прекрасно" направен ще им е кеф да пътуват, пък и парички ще оставят в "нашите" магазини....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.