Камбаните бият, а надеждата отново възкръсва, въпреки всички изпитания. Во истина воскресе!
Пролетта отдавна дойде, пукна дето се вика, запукаха ни и дъждове. Подпукаха ни предизборно и всякакви познати и недотолкова муцуни, скоро барабар с цъфналата растителност ще цъфнат и бъдещите кандидати за Европа по всички стълбове, спирки и всякакви други места. По плакати те ще вихрят фантазия в обещанията си, единствено от жажда да поживеят поне няколко години в центъра на съвременната цивилизация. Ние пък оставаме тук, в планината на обещанията. Ще останат една част, други отдавна са щурмували Европа и са предначертали пътищата си в търсене на собственото добруване. Стегнали са куфарите и са разширили склоновете на планината чак до Испания, Англия и Холандия. Те не са избирани с урни и дълги бюлетини, техният вот на доверие вече е очертал настоящата им политика. Още малко и отново тръгват. Само да отминат празниците.
Надеждата на народа за пореден път възкръсва в Родопите. Тя е уникалната картина на тази планина, в която живеят колкото различни, толкова и интересни хора. Тази картина е разноцветна, като шарките на великденско яйце, които сливайки се го превръщат в произведение на изкуството. Такова, каквото не би посмял да претвори дори и най-добрият майстор на четката. Това е нашият „борец", хармонията на различните, единението им на всички празници. Това е недоловимата мелодия за всеки един упътил се към политиката в Европа. Избраници на съдбата от Родопите отдавна вече работят за благото на роднините у дома. Техният труд е реалната политика на възвръщащите се надежди. Всяка пролет, на всеки празник.
Но стига политика, за нея винаги има време. Сега е поредният празник-Възкресение Христово. Възкресението на надеждите за по-добро, за малко по-лек живот, за по-доброто бъдеще на следващите поколения. И докато тази надежда се възражда на всеки празник, шареният „борец" от „различните" нашенци има шанс да победи всички изпитания. Нашите мечти отново възкръсват, а те са едни и същи и у християнина, и у неговия комшия-мюсюлманин. Во истина възкръсват!

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/14 22:56

    ЧУДЕСНА СТАТИЯ,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!! БЪЛГАРИ,ТУРЦИ ВСИЧКИ СМЕ ХОРА И РЕЛИГИИТЕ СА НИ ЕДНАКВИ,САМО ДЕТО ИМЕНАТА СА РАЗЛИЧНИ. МИР И ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НА ВСИЧКИ !!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.