„21-годишен жител на кърджалийското село Мост отнесе най-тежката присъда в България за шофиране след консумация на три водки. И всичко това за назидание за пияните шофьори по пътищата на страната", разкриха за 24rodopi.com местни адвокати. 4 са мерките, които целят да превъзпитат младия мъж, като в следващата година ще му се удържа 10 на сто от заплатата му.
Както вече писахме, на 23 февруари т. г. в село Мост бил проверен "Опел" с водач Е.Н./21/. Тестът за алкохол на шофьора бе отчел 1,47 промила. Водачът бе задържан в полицейското управление и му бе взета кръвна проба за химически анализ. Образувано беше незабавно производство.
На две съдебни инстанции Е. Н. А. е признат за виновен в това, че на 23.02.2014г. в Кърджали управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Опел", модел „Астра", с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.39 на хиляда, установено по надлежния ред.
Районният съд е присъдил, а Окръжния е потвърдил наказание „Пробация"със следните пробационни мерки:
„задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от една година и два месеца с периодичност два пъти седмично;
„задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от 1/една/ година и 2 /два/ месеца;
„поправителен труд" за срок от 1 година при 10% удръжки върху възнаграждението в полза на държавата.
На 21-годишния водач е наложено и наказание „лишаване от право да управлява МПС" за срок от 13 /тринадесет/ месеца.
„Подсъдимият не може да носи отговорност изобщо за динамиката на този вид престъпления, които се извършвали в страната, така както бил посочил съдът в мотивите си", твърди адвокатът на Е. Н.
„Към 04.45 часа на 23 февруари, на булевард "Беломорски" патрулиращи полицаи забелязали лек автомобил „Опел", криволичещ по пътното платно. Служителите на реда последвали автомобила, който влязъл и спрял на паркинга на бензиностанция „ОМВ". Водачът на МПС слязъл и отишъл до магазина на бензиностанцията, а единият полицай тръгнал след него, като не го изпускал от поглед. Шофьорът си купил цигари и се върнал отново до автомобила", поясниха за 24rodopi.com полицейски източници.
Е. Н. обяснил, че е употребил алкохол същата нощ в „Клуб 69", където чествали раждането на дете на негов братовчед..
Е. Н. работи в хасковска фирма, която ще удържа 10 на сто от заплатата му.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/14 14:46

    Публикатора на коментари Спишли публикуваѝ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/14 18:23

    браво само така пешо......................

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/14 19:17

    BRAVO BRAVOO EY SEGA STE SE OPRAVI SYALATA DIRJAVA A ZA OSTANALITE APASI KOGA STE IMA SPRAVEDLIVI PRISIDI ZA KOKOSKA NYMA PROSKA A ZA MILIONI NE MOJETE GI DOKOPA

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/14 23:35

    Piani zaliani karat kakva e taia mladej ama kat niama drugo kakvo da praviat hailiazi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.