Единственият нелегален превозвач на наши гурбетчии в Западна Европа, който падна в капана на Автомобилната администрация в началото на годината, бе осъден да плати глоба от 1500 лева.
М. Е. С. е бил санкциониран от ДАИ на 18 януари. Около 12 ч. на КПП „Чилик" дежурните спрели микробус „Мерцедес". Те установили, че М. Е. превозва 8 пътници за чужбина. Пътуващите, които традиционно обясняват, че отиват на сватба и не са платили пари на шофьора, този път се издънили. Те признали, че имат уговорка с шофьора да заплатят за превоза по 100 евро след като пристигнат в Германия.
МПС-то с гурбетчиите нямало табела за това, че извършва превоз на пътници. Служителите на реда поискали шофьора да им представи документи за извършвания превоз, както и документи за лиценз или удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз, но той не го направил. За това автомобилът заедно с пътниците и шофьора е откаран в офиса на ДАИ в Кърджали, където е съставен акт за административно нарушение на М.Е.С., който той подписал с възражения.
Водачът обжалва пред съда административното наказание „Глоба",  с мотивите, че не е извършил описаното нарушение и не следва да носи отговорност. Той твърди, че при съставянето на акта и при издаване на наказателното постановление според него са допуснати съществени процесуални нарушения.
Наказаният от ДАИ и адвокатът му поискаха санкцията да бъде отменена. Защитникът му е на мнение, че наказателното постановление следва да отпадне, защото превозът не е заплатен, а е уговорено евентуално плащане в Германия. Касаело се за опит, който според закона не се наказва, освен при митническо и валутно нарушение. Поради това моли съда да отмени изцяло наказателното постановление.
Съдът стигна до извода, че шофьорът вече е извършвал превоз на пътници без необходимите документи, независимо от факта, че все още не му е платено, тъй като договорката с пътниците е била да му дадат парите при пристигане в Германия. Затова жалбата му е отхвърлена и той ще трябва да плати 1500 лева за нелегалния превоз на пътници.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/14 10:49

    MНОГО СА.КОЙ ЩЕ ХВАНЕ ОСТАНАЛИТЕ? НИКОЙ.............................

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/14 11:24

    А Сезгин от Момчилград кога ще го хванете?????????????///

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/14 11:57

    Tova tozi izmamnik Mehmed ot Stremci li e? Kradliv prosqk. Ako oshte ne sa go hvanali shte mu dam nomera i registraciqta na kolata. Za 20 evro pravi ciganski nomera.
    Te ne sa edin ili dvama. Ne plashtat nikakvi danaci nito v BG nito v chijbina. No dokato jiveem v korumpirana darjava taka shte e. Oshte mnogo hora shte umrat po patishtata zaradi takiva obirdjii. Horata ne znaqt ezici i gi e strah da patuvat sas samolet. Za tova plashtat po 100 evro nqkoi da gi zakara go germania, belgiq ili holandia. Ujas Ujas!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/14 12:42

    Тъпчото Тунджер пак се обажда или пък е още по тъпото му синче. Тебе кога ще те хванат бе лихвар скапан!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/14 13:27

    Samo te Li sa oste kolko gi ima.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/14 14:47

    Алевиани

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/14 15:02

    Tova da ne e
    Milen s cherveniq meecedes

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/14 15:41

    te sa mnogo sibirat se v klub 9 i idvat da sibirat horata po domovete a Mitko koga 6te hvanat TE SA ABSULYUTNO MNOGO HVANETE VSI4KI OT KIRDJALI

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/5/14 17:20

    И като ги хванат всички кой ще ви кара от врата до врата бе хора? АРДА ТУР ли? От Арда тур очаквайте голям кур...ама ще се осъзнаете много късно...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/5/14 17:32

    Suleyman ot haskovo vsqka sedmica vozi hora za daniq sreshtu 170 dvro zaplashtane i zaedno s shefa ot daniq vzemat pasportite na horata za da ne izbqgat ot rabota i gi karat da rabotqt kao robi v loshi usloviq,mokq ot redakciqta da pishat i za nego i da se vzemat merki za da ne postradat drugi hora

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/5/14 17:57

    само големите превозвачи трябва да работят , другите с малки бусове са живи убийци
    колко коли катастрофираха и колко семейства изгоряха .

    ОтговорИзтриване
  12. tra la la2/5/14 21:11

    Arda tur, Garga kur. Nie sme s busoveteee. Ako triabva i s leki koli. S arta nikogass

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/5/14 22:19

    ana chok kizvalyara

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен3/5/14 01:13

    vece minavat ot makaza da znaete

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.