Кърджалиецът, който демонстративно обикаляше града край Арда с лимузини за по няколкостотин евро, в това число и "Ферари" за близо 1 милиона лева, попадна под ударите на закона.
Агенти на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС), служители на Националната агенция по приходите (НАП) и други държавни институции ще установяват произхода на парите му. Само за една година той е отчел 2 милиона лева приходи. Разследването ще е за пране на пари", разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници от столицата.
Топченгета са разкрили, че родопчанинът продава луксозни коли в различни точки на света, но не може да докаже произход на милионите си,  а в същото време, не е ясно и дали е имало реални сделки.
Служители на Националната агенция по приходите ще установяват паричния поток към кърджалиеца и дали той дължи данъци, осигуровки и други налози.
При първите разпити търговецът на луксозни возила, по съвет на счетоводителката си, заявил, че е теглил 1 милион лева банков кредит. При проверката обаче се оказало, че такъв заем няма. После обяснил: „Продавам само последен модел „Мерцедес"-и други коли, за стотици хиляди евро. Имам богати клиенти от Казахстан, Израел, Австрия и Германия".
ДАНС и НАП ще проведат международно разследване. Проблемни може би ще се окажат сделките в Казахстан и Израел, защото те не са членки на Европейския съюз. Въпреки това, разследващите са убедени, че и допитването до Австрия и Германия ще установи сериозни разминавания между доходите на кърджалиеца и средствата, които е декларирал. „Къде е логиката германци и австрийци да купуват луксозни коли от теб, нима там не могат да го направят?", този въпрос най-често задавали проверяващите. Те били убедени, че случаят ще приключи с обвинителен акт от прокуратурата.
Проверка на „Родопи войс" в Търговския регистър установи, че на разследвания се водят три фирми, в които в началото на 2014-та година не са вписани работници. Интересното е, че до 2005 година 36-годишният търговец на автомобили, който е родом от село край Кърджали, бил регистриран като тютюнопроизводител. През 2013-та година водел на работа към фирмата си за дизайн трима души, но в началото на 2014-та останал сам. Плащал обаче на трима счетоводители.
През април т.г. родопчанинът обяви за продан в български сайтове за обяви „Ферари" с мощност 740 конски сили. Предлаганата кола е нова, произведена е през 2013-та година. Моделът Ferrari F12bеrlinetta се появи за пръв път пред публика през месец март 2012 година. Това стана по време на автомобилното изложение в Женева. Името Berlinеtta пък идва от една забежка към миналото. Още през 50-те италианците кръщават така най-бързото си купе. Под капака на F12berlinetta е монтиран V-образен дванайсетцилиндров мотор. Миналата година именно този двигател - V12 6.3 литра от Ferrari F12berlinetta - беше избран за най-добър спортен мотор в света (24rodopi.com).
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/14 15:28

    NE MOGA DA RAZBERA KAKVO GI INTERISUVA KOI KVO PRODAVA I AZ AKO IMAM I AZ SHTE PRODAVAM.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/14 15:29

    проверете приходите на тези хора които се занимават с политика през последните 25 години, както и техните близки и роднини, ще установите огромни разминавания, както и защо българия стана най бедната страна,

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/5/14 15:30

    GLEDAITE IZ CIALA BULGARIA A NE SAMO KARDJALI ......TOGAVA KAKVO PRAVIM

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/5/14 15:53

    VIE STO NE VZEMETE DA PROVERIAVATE BORISOV SVETANOV KARAYANCEVA PITYA ZA MOMCILGRAD ASFALTA OKRADOHA GERBERITE SELIAT E VKIRPEJI

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/5/14 16:02

    И на марсиянци продава космочески кораби.Не лъже,вервайте му.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/5/14 16:18

    Този ли продаваше летяща чиния

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/5/14 16:25

    Sega sigurno ste pocnat i s gurbetciite,stiga ste presledvali samo kirdjaliycite.Naposledik si mislq,4e celta vi e finansovo da izolirate rayona ni.Coveka si virti dalaveri v cujbina i si deklarira parite.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/5/14 16:35

    Предполагам подбудител на това съчинение разсъждение е неделния ден и липсата на друга работа?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/5/14 16:38

    Доживяхме турчин Джизие в България да плаща на червения башибозук.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/5/14 16:47

    Нищо ново.Нали някой трябва да пере пари на нашите политици.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/5/14 17:21

    Такива пари не се въртят без покровителство. Интересно, кои са данъчните, които са си затваряли очите и на каква цена?
    За ваше сведение, историята е много стара. В малкото ни градче отдавна се знае чии пари пере Самир агата!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/5/14 17:31

    Тук се перат пари на "могъщата и всесилна" партия ГЕРБ може би .... ах ахххх , едни продават скъпите коли , купени с парите на г-жа ... , а други тук в Кърджалйско гладуват , и се возят на каручки с магаренца.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/5/14 18:33

    Щто да не продава човека..от сутрин до вечер като се работи на тютюна се изкарват добри пачки...аз продавам яхти на араби,но капитала ми същто е от къртовския тютюн...българина щто не работи тютюн...щтото ги мързи

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/5/14 18:41

    Кой проверява,кой управлява.кого проверява кой,кой,кой

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/5/14 23:22

    КАТО НЕ СИ ПЛАЩАШ КОМИСИОНА НА НЯКОЙ ОТ ГОРЕ ТАКА СТАВА

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/5/14 23:24

    Доста топ полицаи маи се бутаха да се снимат с него.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/5/14 23:35

    SNIMKA 2 BELITE CHORAPI :)))))))))))))))) bak bak bak

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/5/14 01:01

    ÇOVEKA PRODAVA KOLA,A ZASHTO NE POGNETE PLASYORİTE İ SVODNİTSİTE? AMA KAK!!!??? OT PRODAJBATA NA KOLA,NYAMA DA VİDETE NİSHTO,A OT DRUGİTE % Sİ VZİMATE.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/5/14 10:12

    СКАПАНА ДЪРЖАВА КАКВО ВИ ИНТЕРЕСУВА ОТ КЪДЕ ВЗЕЛ ПАРИТЕ ВАЖНОТО Е ЧЕ ГИ ВЛОЖИЛ ТУК ОСТАВЕТЕ ГО ВЕ ТЪПИ ЧЕНГЕТА ЗАВИСТЛИВ НАРОД

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/5/14 10:18

    стига сте писали глупости бе хора - няма нищо общо обявата за феррарито с ЧОВЕКА КОГОТО РАЗСЛЕДВАТ ЗА ИЗМАМИ

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен19/5/14 11:37

    много сте гадни , завистливи , злобни - какво ви интересува кои с какво се е занимавал - това семейство , което е собственик на автокъщата са много свестни и добри хора - работят заедно , гледат си децата и не пречат на никого , а наи важното не се занимават с нищо противозаконно - познавам ги отблизо и всеки които пише лошо по техен адрес значи не го познава въобще...

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен19/5/14 11:51

    браво на вас бе хора - не се виждате колко сте зле , а правите коментари - това е наи свястното семейство в града - язък на всички ви - не ви ли е срам - какво са ви направили - от тях по свестни турци няма в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/5/14 12:09

    Който не е разбрал, че разследваният няма нищо общо със собствениците на аввтокъщата, обявила колата за продаване е повече от малоумен. Ама завистта е по-силна от глада и тока взети заедно.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/5/14 13:49

    защо не си мислите че момчето се занимава с търговия и печели пари - правете и вие ако можете,- вместо да пишете врели некипели -

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен20/5/14 09:24

    Danicnoto zavravi ce jiveem v kapitalizma I vie ste sviknali da vijdate ravni hora 70 g

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.