30-годишният Драгомир Стойчев от новосъздадения клуб по борба „Арда"-Кърджали
спечели най-голямата награда – 100-килограмов коч на традиционните пехливански борби в село Кобиляне. На финала след изключително интересна и драматична схватка той тушира Мирослав Гешев от Казанлък. Кърджалиецът получи наградата от Джемал Ватансевер, председател на организационния комитет и изселника Турхан Чотаоглу, който е основен спонсор на „баша".
„За мен целта винаги е първото място. Съотборници сме с Мирослав в националния отбор и всеки един от нас знае играта на другия. Трудно го надиграх. Досега в кариерата си имам цяло стадо от спечелени кочове – 300. От 18-годишна възраст участвам в народните борби. Пожелавам на младите състезатели да стигнат до върховете на Олимпиадата", заяви след финала Стойчев и допълни, че е много щастлив, че ще се състезава за отбора на „Арда". Той е родом от Добрич и е двукратен световен шампион за студенти в Солун и Торино през 2008 и 2010 г. Републикански първенец – тежка категория. На трето място в спора за баша остана Георги Ванчев от Хасково.
Тази година в пехливанските борби в Кобиляне участваха над 100 състезатели във всички възрастови групи и представители от школите по борба в Стремци, Опълченско, Хасково, Пловдив и София. Участваха много елитни борци. Имаше шампиони, вицешампиони на България. Сред публиката на схватките бе и миналогодишният победител Димитър Кумчев от Асеновград, който поради контузия не можа да участва в състезанието.
Всички първенци бяха наградени с по 100 лв., подгласниците им с по 50 лв. за второ и 30 лв. за трето място. Спонсори на турнира бяха изселници от района, които живеят в Турция. Главен съдия бе майсторът на спорта Стоян Желев, а негови помощници-двукратният европейски шампион и световен вицешампион Али Мехмед и Рамадан Халил, и двамата от Хасково.
За най-техничен състезател на турнира бе обявен Енгин Исмаил от Хасково. Призът за най-добър резултат получи Мирослав Иванов от Кърджали.
Отборът на Млечино с капитан Шабан Мехмед пък спечели турнира по футбол на малки врати, който се проведе в рамките на традиционния събор в Кобиляне. В надпреварата участваха 6 отбора от околните села Бойно, Велишане, имаше отбори и от Кърджали и Ардино.
Гюнер ШЮКРИ




Старши треньорът на СК по борба "Арда"-Кърджали Джемил Мустафов и синът му Гюнай почерпиха борците, които бяха дошли на традиционния турнир в Кобиляне в кърджалийската механа "Родопчани".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/14 22:25

    анааааааа, сашото диков от млечино пак коментира

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/5/14 13:54

    BRAVO NA BATE DCEMIL IMA LIVSKO SIRSE SINA MU I TOY NE E LOS 4OVEK MALKO E PINTIYA AMA E DOBRA DUSA ;))))))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/5/14 20:06

    Kolko e izharchil gunito sigurno niama da spechelite tsyal jivot .ne hrani I cherpi balitcite

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/5/14 16:34

    МНОГО ИНТЕРЕСНО ПО 25КОЧА НА ГОДИНА ТОЯ Е ЗА КНИГАТА НА ГИНЕС

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.