Все още не са предадени протоколите от 147 секции

„Беркант се казва мъжът, който водеше дружината и заплашваше със смърт председателката на секцията. Той и страшният мъж трябва да бъдат арестувани", казаха пред 24rodopi.com членове на секцията в СОУ
„П. Р. Славейков" в Кърджали.
Членовете на 61-а секция в града, където снощи мъж вилня и ги заплаши с убийство, още са в шок от случилото се. Хората не смеят да напуснат сградата на училището, без охрана. „Определено ние бяхме заплашени, бяхме заплашени до толкова, че ще бъдем заклани", каза председателят на комисията Малина Бойчева.
Заплахата дошла от едър мъж, нахлул в изборното помещение със секретаря на районната избирателна комисия. Към тях се присъединил и човек, който се представил за общински съветник. Тримата влезли в секцията, точно когато комисията брои бюлетините. Както първи 24rodopi.com писа, скандалът става за 4 недействителни бюлетини и довежда до колапс две жени от секцията. Полиция и линейка пристигнаха на мястото на инцидента.
Те грабнаха бюлетините, започнаха да ги размятат. Аз се помолих, казах „извикайте полиция". Вънка на вратата се крещеше. Стана ми лошо, започнах да треперя", разказва Малина Бойчева. Тя първо позвънила на Център 112. После се появила полиция.
Според Бойчева, един от нападателите бил Беркант Базат, който е секретар на Районната избирателна комисия. Той размахвал книжа пред шефката на комисията и й крещял, че те трябва да се четат и обяснявал, че Бойчева няма право да анулира вота на 4-ма избиратели .
Все още членовете на секционните избирателни комисии от три общини – Кирково, Крумовград и Ардино не са предали своите протоколи, съобщава Блиц.
Това са около 147 секции. Членовете на избирателните секции разказаха, че са спали по градинките, по пейките и в момента са разпръснати из града в изчакване да предадат протоколите си.
Причината да бъдат обработени едва 75% от протоколите на общината е, че около 100 протокола са били върнати поради много грешки за повторна обработка. В последния момент около 25% от състава на РИК-овете е бил изненадващо подменен с мотив от самите партии, по желание на самите членове. Става ясно още, че още вчера от РИК са съобщили, че това със сигурност би създало проблеми в изборите, тъй като тези хора не са били обучени и със сигурност ще допускат грешки.
При обработени 75% от протоколите, резултатите в региона са за ДПС – 27%, ГЕРБ – 4%, Коалиция за България – 2%, България без цензура – 1%. Най-голям преференциален вот е получила кандидатката на ДПС – Филиз Хюсменова – 467 гласа. Вторият в листата на ДПС – Делян Пеевски, който вече отказа членството си в ЕП е събрал 66 гласа.
На снимката: През деня в училището беше спокойно, избирателите влизаха с усмивки да гласуват. Страшното стана в края на изборния ден. Снимка:24rodopi.com

При 54 % обработени бюлетини в страната резултатите са следните - тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/5/14 08:32

    Институциите в България трябва веднъж за винаги да разберат ,че ДПС печели с контролиран ,манипулиран и със заплахи вот ..Необходимо е нов изборен кодекс и задължително гласуване .ДПС взе един мандат само с платените фалшиви наблюдатели ,застъпници .и още един мандат заради БСП.,че им даде властта .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/5/14 08:38

    При толкова полицаи по секциите как е станало възможно тези хора да се държат така???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/5/14 08:54

    Прав си за ДПС но ката имаме такива политици като тезе на БСП нищо по добро няма да се случва в България.ГЕРБ и те уж бяха против ДПС но и те накрая се прегърнаха.За 24г. единствено по времето на СДС ДПС неможаха да пеят.Българи отцялата страна помислете какво правите.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/5/14 09:48

    Сaмо бсп

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/5/14 10:52

    Бях свидетел на случая,моля не преувеличавайте нещата.Искам също така да кажа ,че през целия ден на изборите пред тази секция имаше една руса едра жена ,която постоянно викаше и обиждаше гласуващите!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/5/14 10:56

    Не е виновно ДПС, а органите на реда, че спят или ги е страх. така е като няма никога наказани или осъдени, защото в случая има законови нарушения. Ние не живеем в Средновековието, за да се разправяме сами с подобни индивиди. Има си закони, които трябва да се спазват.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/5/14 11:45

    Кой им дава право да обиждат избирателите,аз също съм възмутена в 56 секция имаше брадата госпожа ,която не знаеше или не искаше да чете правилно фамилиите на избирателите и си правеше циркове...щом са ва сложили от партиите там би трябвало да се държат както наподавало иначе самочувствие до небесата....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/5/14 11:46

    Тоя. Малина е лъжкиня! Не й вярвайте! Тя е от герб и побесня ,че тука няма да спечели! Тяе луда пияница! Не й вярвайте!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/5/14 12:56

    eiiiiiii berkan4o na golqm maj li se pravi6 mi6ko mi6ko radvai se 4e na6ta grupa ne be6e tam 6te6e da ti se stajni jivota bokluk mrasen ako nqkoi taka se razvika na tvoiata maika kakvo 6te6e da napravi6 a bokluk sbokluka ti

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/5/14 13:34

    Prosti ste turcite ama artuk mnogo

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/5/14 15:08

    ЕЙ редакцио-четохме едната страна на нещата дайте и другата страна да си каже становището нали така е .Той доколкото разбрахме е юрист момчето,значи е видял нещо нередно нали така редакцио......

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/5/14 18:21

    до 10:52 БРАВО за коментара! а доколкото за тая мечка Малина Бойчева дето се търкаляше по коридорите на Славейков..просто ме е жал за нея нуждае се от психолог..

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/5/14 18:35

    еи Никола скинарче :Д коя е групичката ви ? скинарите? атакистите? вмро ? или вече си за зелените ?до вчера смъркаше ся малкото момченце пораснал и охрана станал..само че тва не ти е кат Аурата да сритваш пияните хлапенца..

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/5/14 18:57

    ДО 18:35 МАЛКО ВИ ОСТАНА, МАЧКАЙ ГИ НИКОЛА ВРЕМЕТО ИМ ИЗТЕЧЕ ВЕЧЕ
    ДО 15:08 КВО КАТО ТОЗИ ГРОЗЕН Е юрист НЯМА ЗАКОНОВО ПРАВО ДА ВЛИЗА В СЕКЦИЯТА СЛЕД КРАЯ НА ИЗБОРНИЯ ДЕН
    ДО 11:46 ПРОСТ СИ....
    ЕЙ ДПС-РИ ИДВА ВИ КРАЯ ,ЩЕ ВИДИМ КОЙ КОЙ ЩЕ КОЛИ ....

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/5/14 20:10

    Oblastnia predsedatel na DPS mladeji e kazal che shte koli

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/5/14 20:26

    малоумници-толкова патардия за 4 бюлетини.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/5/14 21:20

    Естествено,че ще е нaгъл турчин.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен26/5/14 22:35

    Истина е вотът е контролиран от ДПС. Кметовете на ДПС по цял ден стоят пред изборните помещения, ДПС имат най-много застъпници, наблюдатели и т. н. А за самите тях сигурните им гласоподаватели са "Пълни глупаци" - цеиирам член на избирателна комисия

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/5/14 23:25

    eiii shte te namerq az tebe !

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен27/5/14 00:05

    секретар на РИК ,Председател на младешкото ДПС ,общински съветник от ДПС ............Абе вие ли сте големите мъже а ?? Що не дойдохте в нашета секция да колите ,на мармалад щяхте да станете ......защото на жените е най-лесно !!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен27/5/14 14:32

    Явно на госпожата-председател на секция мозъкът и в огромната част е заета от романа "Под игото"и за туй така разсъждава!!!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен27/5/14 21:00

    до 14:32 Тя поне расъждава вие от ДПС това го нямате ПОД СТРОЙ ХОДОМ МАРШ ......МЕН ЛИ ДА МЕ КОМАНДВАТ А !!! Заради вас държавата е на това ниво........
    По Живково време ,МИШКИ що не се правехте на мъже а ,марш в БЕЛЕНЕ

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен27/5/14 21:23

    до 00:05 коя е 'вашета' секция първокласнико..ти като си по-голям мъж знаеш кои са хората които трябва да намериш и на да си напраиш мармалад що не го направиш ? а отворко?

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен30/5/14 20:43

    ebasi ,tva naistina bg turcite sa nagli praseta

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.