Само 88 човека са гласували в най-страшната секция в България на изборите за евродепутати - №61 в кърджалийското СОУ „П. Р. Славейков".
Както първи 24rodopi.com писа, в края на изборния ден там се чуваха заплахи: „Ще те убия, ма!", „Ще те причакам пред вас" и други. Две жени припаднаха, линейка и полиция се появиха пред училището в неделната вечер.
Полицията в Кърджали е образувала проверка във връзка със скандалния случай в изборна секция 61 малко след края на изборния ден, когато в секцията нахлула жена, представила се за наблюдател на ДПС и настояла обявените от комисията четири невалидни бюлетини, да бъдат признати за валидни, съобщиха от ГЕРБ.
След отправени заплахи, малко по-късно в секцията нахлули още двама мъже, единият от които се представил за общински съветник от ДПС в местния парламент.       Последвали нови заплахи, включително и за убийство, а напрежението се покачило, когато в секцията пристигнал секретарят на РИК Беркант Барзат, който също си позволил да обвини председателката на комисията, че не е наясно с изборните правила. Вследствие на това тя получила припадък и се наложило да й бъде оказана медицинска помощ.
Полицейската проверка е образувана по жалба на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева до РИК-Кърджали. А решението на комисията гласи „жалбата да се изпрати по компетентност на ОД на МВР Кърджали.
Според друго решение на Районната избирателна комисия случаят е изпратен до ЦИК „за вземане на решение".
Днес ГЕРБ в Кърджали ще даде брифинг. Очаквайте подробностите.
88 са пуснатите бюлетини в секция №61. Очакваните избиратели били 500. 4 от бюлетините са обявени за недействителни, заради което възникнал и скандала.
68 са гласували за ДПС. БСП и ГЕРБ имат по 4 гласа, Реформаторския блок – 3.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/5/14 10:56

    четири по 50лв равно на 200. И аз бих вдигнал скандал за 200 лв. на вятъра

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/5/14 11:46

    Защо не са ги задържали тези скандалджии.Кой е този страшен дересар,който е стресирал комисии,полиции,медии.Защо не е и той в клетката.Ако някой им знае имената да ги каже,все пак око за око........... .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/5/14 12:00

    А бе, напишете му вярно името на тоя келеш най-накрая, на секретаря на РИК, де - казва се Беркант БАРЗАТ, а не Базат! Не че има кой знае какво значение, ама да се знае!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/5/14 12:03

    До побъркания бивш полицай/милиционер/ от 11.46, мина твоето време. Щом казваш"клетка" много добре знаеш какво е това и къде е. Никога няма да се върне онова" твое" време, когато си вкарваше когото и както си искаш в клетката. Сега дойде това време, гледай ти да не влизаш там, защото няма кой да те изкара. Ще дойдат да те снимат, ще е голям резил за бившия с голямото и непокрито глупаво его. както се вика"мина оно време". Залягай си парцалите, взимай си пенсията, иначе виж дядо господ ти го прекъснал за миналите ти гаври с този турски етнос.....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/5/14 15:03

    Алооо , Българино-мохамеданин , за какъв турски етнос плямпаш , неандерталецо прост - казва се , налягай си парцалите а не ЗАЛЯГАЙ .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/5/14 15:29

    До бившия полицай/милиционер от 15.03, видимо кръвото ти се "подобрило" от коментара на 12.03. Пий си хапчетата редовно, че оня с келимявката идва да подрежда цветя и венци около ....... сещай се.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/14 13:40

    При едни нови избори ще ви бием 100%, ооооооооо да, то помаците са от дпс

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.