Към 04:00 часа на 30 юли м.г. трима приятели отиват да си допият в заведение, находящо се на улица "Екзарх Йосиф" в Кърджали. Преди това те обиколили други заведения, където консумирали алкохол.
В последният нощен бар си разменят реплики с друга компания.
Към 5.30 часа единият от тримата решава да се прибере в Момчилград и тръгва към автогарата. Двамата му приятели остават вътре още час. Към 6.30 часа си тръгват и те. Лош избор прави един младеж от другата компания и също напуска в същия момент бара. Излизайки от заведението, той е нападнат от двамата на тротоара пред сградата на „Експресбанк".
В продължение на повече от 5 минути двамата нанасят множество удари по тялото и главата на К., дори и когато същият вече е паднал на земята в безпомощно състояние.
Прокуратурата е изгледала 9 броя дискове със записи от охранителни камери. Вследствие на изгледаното в обвинителния акт е записано следното:
- в 06:53 часа се вижда как двамата А. и А. нанасят юмручни удари на пострадалия К., като по-активен е единият от биячите. След като К. пада на земята, единият преустановява ударите си и започва да дърпа приятеля си, след което двамата излизат от обсега на камерите, а пострадалият остава да лежи на тротоара;
- в 06:53:53ч. двамата биячи се връщат при лежащия на тротоара К. и само единият започва да му нанася удари в главата, като другият го дърпа и опитва да го спре, след което двамата се отдалечават;
- в 06:54:40 часа двамата отново се връщат при лежащия К. и започват отново да му нанасят удари, основно с ритници, в областта на главата, като единият си сваля панталона и се опитва да уринира върху пострадалия, но не успява поради дърпането му от другия, след което двамата отново си тръгват. През цялото време се вижда настъпилата апноична пауза в дишането на К.;
- в 06:55:14ч. двамата пак се връщат и единият отново започва да му нанася удари с крак в главата. Когато единият от биячите се опитва да го спре, той посяга и на него, след което двамата излизат от обсега на камерите;
- около 3 минути по-късно, в 06:58:24ч., камерите отново заснемат как двамата се връщат при пострадалия и единият започва да рита К. в главата. Единият издърпва бияча и го отдалечава от пострадалия.
- в 06:58:36ч. един от биячите отново се връща, хваща пострадалия за колана и започва да го влачи по тротоара.
Около 07:00 часа приятелят на двамата биячи - Л., след обаждане по телефона от тях, се върнал от автогарата и на тротоара пред банката видял паднал на земята мъж. Приятелят му А. продължавал да го рита.
След няколко минути двамата биячи били задържани от пристигналите полицаи. При освидетелстването им в Центъра по спешна и неотложна медицина, когато подсъдимият А. разбира, че вътре е пострадалият К., той, пред двамата полицаи, заявява: „Ама той тука ли е, още ли е жив".
Вследствие на горепосочените удари, на К. били причинени множество наранявания, които са квалифицирани като средна телесна повреда. Той изпаднал в състояние на травматичен шок, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота му.
Двамата – А. Ш. А. и Б. Ш. А, са подсъдими, но все още нямат влязла в сила присъда.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/5/14 23:03

    Мили тъпи родни селяндури, които си мислят, че като са пили по две водки са хванали дядо Господ за шлифера...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/5/14 23:13

    Turski kompleksirani bokluci,dano bql den ne vidqt,selqci !!!!! Pojelavam sushtoto da im se vurne i na tqh,che i po- losho !!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/5/14 23:16

    Az ako sim na mqstoto na K,ste namerq edin patlak i ste gi zastrelqm;Nqkoj znae li gi koi sa tezi psevdo babaiti.Dvama srestu edin,strahlivci takiva.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/5/14 23:22

    Изписвате само инициалите, защо? Пишете-име,презиме,фамилия. В първия момент прочетох с инициал напр.Х ...,но прочитайки цялото разбрах истината...Има младежи, които не живеят при родителите си и като прочетат във форума е стряскащо... Не съм човека, който трябва да ви напътствам, какво трябва да правите, а и не е моя работа, само информирам. Имаме - средно телесна повреда...Жалко за момчето. Друго не мога да кажа...
    ПИЯНИЯТ ЧОВЕК НЕ Е ЧОВЕК, ТЪЙ КАТО Е ЗАГУБИЛ ОНОВА, КОЕТО ОТЛИЧАВА ЧОВЕКА ОТ ЖИВОТНОТО - РАЗУМА.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/14 00:04

    За протокола, потърпевшият е турчин, нападателите са помаци. Тоя дето ритал най-много е от Момчилград, до оранжерията май гледат домати с баща си. Тия ако не влезнат поне за 5-10 години, на мястото на пострадалият, бих устроил самосъд.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/5/14 00:20

    големи лайна са биячите, мразят всички хора защото майката на единия е курва, чукат я за 10-15 лева, и сигурно с тези пари се напил този бияч

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/14 07:57

    Моля, който знае да даде имената и адресите на А и А! Благодарим!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/14 10:48

    Що кaкво ще нaпрaвиш кaто ти дaдът aдресa

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/5/14 13:47

    "За протокола, потърпевшият е турчин, нападателите са помаци. Тоя дето ритал най-много е от Момчилград, до оранжерията май гледат домати с баща си. Тия ако не влезнат поне за 5-10 години, на мястото на пострадалият, бих устроил самосъд."

    това трябва да стане масово за ненаказаните престъпници ...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/5/14 16:01

    Айде бе, никой ли не знае имената и адресите на тези двамата! Какво се плашите като стадо турци от ДПС!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/5/14 16:48

    are na bas che shte ima samo malko probaciya...na zapad tva shte she da vleze v sida kato opit za ubiystvo..deset piti da se vrishtat i da te ritat v glavata...maliiiyy

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/5/14 17:33

    Ще се отърват с 200 лв глоба

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/5/14 20:06

    nay-golemite prostaci sa Mom4ilgrad4ani !!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/5/14 21:54

    Do 23.13h ediniqt e Balgarin drugiqt pomak

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/5/14 22:13

    EI KOPELETA GADNI IZRODI

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/5/14 22:14

    Kvi sa tia buklusi be

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/5/14 00:44

    Dolni sistestva,pomiyari.Po vsichko lichi che nyamat gram semeyno vizpitaniye.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/5/14 19:03

    Beysim pedala ot mg .det maykamu se ebe s kyurdite v nl ..a nashiya beysim se fuka s tez pari.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен30/5/14 20:29

    edinia e pomak a dr e tur4in

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.