Майката на Мерт да напусне Джебел, тя е съучастник в убийството на Джейлян и Джейда. Това поискаха на протест в центъра на Джебел част участници в групата „Ръка за ръка за Джейлан и Джейда" във Фейсбук, за което 24rodopi.com вече писа.
„Искаме справедливост за Джейлян и Джейда", „Не можем да върнем техния живот. Нека спасим живота на другите", гласяха част от разпънатите плакати.
Убиецът на младата майка и 7-годишната й дъщеря никога да не излезе на свобода. Джебел да бъде освободен от дългите пипала на наркомафията. Прокурорът на Кърджали Светлозар Лазаров и шефът на областната дирекция на полицията комисар Петко Деведжиев да застанат пред джебелчани и да ги успокоят, че убиецът на 24-годишната Джейлян и 7-годишната Джейда е само един – Мерт Шукрия Мехмед, а не не някой друг, който сее ужас в малкото градче.
Това настояват създателите на групата „Ръка за ръка за Джейлян и Джейда" във Фейсбук, към която вече са се присъединили 578 човека, съобщи за 24rodopi.com Мерджан Байрам. Тя е била една от най-близките приятелки на убитата Джейлян.
„В града все още не е спокойно. Върви мълвата, че още един убиец е на свобода. Хората си задават логични въпроси, а изводите са страшни. На 19-ти е Денят на Джебел и можем да поискаме на този ден тази година да не звучи музика, а да бъде обявен траур", сподели Мерджан.
Инициаторите на групата чули, че майката на Мерт щяла да събира подписка в подкрепа на Мерт, но са категорични, че ще организират контра действия, за да остане 18-годишният обвиняем за двойното убийство в затвора до края на живота си.
Снимки: 24 часа и Мерджан Байрам
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

45 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/14 14:40

    Izgoneteya tazi mrisnisa tya znaela vsicko za sina si ubies

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/5/14 14:44

    Да се разследва и пейо или в затвора или в ирак тя нйама мйасто в Джебел тя е виновна за сина си знаела всичко

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/14 14:45

    dali zad tiya protesti ne stoyat istinskite vinovnitsi

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/5/14 15:22

      "Крадецът вика дръжте крадеца"

      Изтриване
    2. Анонимен2/5/14 21:34

      Много си прaв и стигa дa обвинявaт Полициятa и Общинaтa зaжтото полициятa кaто нaпрaви някaквa проверкaпо зaведениятa или кaто хвaнaт някой че пийнaл и кaрa колa веднaгa почвaт дa търсят
      Връски.Ни е сме си винони не сa ни виновни нито Кметa нито пък МВР .Прaвим си нa бaбaити кaто си пийнем. Aбе коисa тия от МВР мaйнaтa им нa тях .И нaкрaя резултaтa видяхме .Връскaри aaaaaaх.

      Изтриване
  4. Анонимен2/5/14 14:53

    Dase maha ot bg da IDE na maynata si Bravo na neya mnog dobre go vizpital kuci sin .,.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/14 14:54

    14:45 един да каже най логичното .. вдигат шум за да прикрият следите си .. Някой да не ги заподозре ..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/14 15:05

    Който вдига тази аларма .. Да знаете и те са в Кюпа ..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/14 15:11

    A be kakveprotestirate kakva e vinata na jenata, protestirate no zabravqte edno neshto tq e maika.... Mert se e drogiral znachi I Ceylan se e drogirala tq nqma li vina za kakvo se e varnala ot Germaniq .... Ako e vinovna maikata na Mert togava I Ceylan e bila nai golqmata vinovna!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/14 15:15

    aşkolsun cebelilere bravoo Mercan ablacım sensin

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/5/14 15:25

    Разбирам,че създателката на групата във ''фейсбук'' е била най-добрата приятелка на Джейлян и не може да понася случая,както и много други хора включително и аз.Мерт вече е в ареста и с голяма вероятност ще изгние там,но аз почти съм сигурна,че зад него има и други хора,който в момента са на свобода и тези хора са от самата група на Джейлян,които са купонясвали заедно и със сигурност създателката на групата ги познава.Ако Мерт е поискал само 300те лв. на Джейлян щеше да ги открадне даже без да усети Джейлян. А защо никой не се заинтересува защо ги е убил точно след една седмица когато Джейлян се е върнала от Лондон. Приятелката,която е осигурила парите за пътуването на Джейлян е била от същата група. Къде изчезнаха 5000 евро за които само веднъж се спомена? Според мен трябва много добре да се разпитва и тази най-добра приятелка на Джейлян......

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/5/14 15:40

    Разследвайте веригата, кой е е наркодилърът на Мерт, бандата пласьори на наркотици, те също са замесени в престъплението.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/5/14 15:42

    da znaes ce ste goris v ada musrik 14.45

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/5/14 15:57

    kakva vina ima maykata gorkata jena ,slojete se na neyno mqsto vie kakvo bihte napravili ako vashiqt sin beshe ubiec i prestanete s tezi tapi protesti nishto nqma da stane do sega e imalo hilqdi protesti...spored men mert ne e vinoven ima drugi vinovnici zad tova ubiystvo..saglasen sam s komentara 2/5/14 14:45 dali naistina zad tezi prosti ne stoqt istinskite vinovnici....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/5/14 16:02

    А каква вина има майката ? Да, може да не е възпитала детето си добре, но тя няма никаква вина. Никоя майка не би искала детето й да се превърне в убиец. Повече от сигурен съм, че тя си чувства най-лошо и унизена.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/5/14 16:12

    Dano samo ne oburnete celiq slu4ay na politika.... togava nqma da se razli4avate mnogo ot ubieca i tezi koito go suzdadoha...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/5/14 16:21

    do 14;45 tocno taka uluci stoyat istinskite vinovnici samo umnite znayat ce e taka

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/5/14 16:39

    abe tolkova prosti hora ima v bulgariq..6tom mert e narkoman kakva rabora ima v ka6tata na djeylan..moje bi i djeylan e bila narkomanka 6tom druji s mert ..ima si malka dishterq kakva rabota ima s narkomani..mayka na 7 godishno dete kakva rabota ima s kuponi i narkomani nikoy ne misli za tiq raboto vseki vijda samo pisanoto po vesnicite ..moje bi e nqkoi drug ubieca no mert e vzima vinata na nqkoy drug kak ne moje da si pomislite malko abe glupav narod glupavi hora ste..

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/5/14 16:39

    Мерт е бил притискан.Сигурно е дължал пари на някой по-страшен.За това изчезнаха и не се споменаха повече онези 5 000.И за това е убил майката и детето.Издължил се е и сега ще лежи в затвора,където му е мястото.Защо не го разпитат на кой е дължал пари и кого прикрива?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/5/14 16:47

    Da bi mirno stoyalo ne bi cudo vidyalo.
    ..jal me e edinstveno I samo za malkTA

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/5/14 17:05

    saglasen sam s komentara 2/5/14 16:47 nay setne nqkoy da kaje edna pravilna duma..zasto na nqkoI drug ne mu se slucva a ba priqtel na narkomanin znachi I tq ima nesto obshto s narkoticite edinstveno me e jal za malkata koqto nqma nikakva vina..

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/5/14 18:29

    momceto v zatvora,maykata i deteto v groba,a plasyorite na svoboda.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен2/5/14 19:01

    tochno taka vinovni sa vsichki i djeylan e vinovna edinstveno nevino sishtestvo beshe malkata Ceyda,yazik za neya tolkova malko dete,vsyaka vecer maykata pravela kuponi a deteto kakvo e pravila v tazi shumna sreda,sto procenta i maykata se e drogirala

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен2/5/14 19:37

    Започнете от ,,Bar Havana'' там Байрям продава наркотици !

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен2/5/14 20:05

    много правилно! Подкрепям хората, които са на мнение че Джейлян също не е била стока. Не може една майка с дете да има такъв начин на живот- купони, приятели наркомани и какво ли още не..... Първо факта, че е станала майка само на 17 години- можете да прецените какъв миндил е била, разведена, с няколко връзки ( а уж турците държат много на честта), защо не е останала в Германия при родителите си??? Но разбира се там нямаше да има купони, мъже, пиене и наркотици- 100% и тя е взимала дрога ! За една майка ВИНАГИ ДЕТЕТО Е НА 1 МЯСТО! Задълбочете се повече в този случай има повече замесени хора не е само Мерт!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен2/5/14 20:17

    18:29 slglasen slm s ten..

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен2/5/14 21:11

    po dobre se grumnete vsi4ki.

    ОтговорИзтриване
  26. niki agneto2/5/14 21:12

    toya izrod nyama basta,a mayka mu ot kide e,pomakinya li e ,ot pripek li e,ot zlatograd li e,pomaska rabota

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен2/5/14 21:19


    Какво ли още има ,което хората не знаят а целта на главната протестантка е май да не я закачат нея или пък прекалено много знае или и тя е вътре в играта и по този начин си връзва га**те...

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен2/5/14 22:04

    Kakva vina ima maykata che q obvinqvate vie be glupaci ceylan sama si go napvari vsicko zasto.mu e obrastal vnimanie na toq

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен2/5/14 22:14

    Taq MERCan mnogo znae i tq e edna ot tqh narkomanka takava

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен2/5/14 23:37

    PROSTI CEBELCANI! MAYKATA DA SE IZNESE PLASYORITE DA OSTANAT.
    MAYKATA LI PRODAVA DROGA ????? RAZSLEDVASHTITE NE SA MOGLI DA NAUCAT, NA KOY I KOY GO E IZNUDVAL,I NA KOI PLASYORI E DALJAL PARI LI? DELOTO SHTE PRIKLYUCI,MERT V ZATVORA, PLASYORITE POD NOSOVETE IM ZA NOVI PLYACKI,I DRUGI UBIYSTVA. MEDAL ZA LAZAROV VKARA JERTVA V ZATVORA.URAAAAA

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен3/5/14 00:04

    Дали наистина Мерт е истинския и единствен убиец. Има ли еднозначни и неоспорими доказателства за това. Това че е направил самопризнания не означава че това е неоспорима истина. Кой убиец би занесъл в къщата която живее брадвата с която е извършил жестокото убийство. Логично би било извършителя на убийството да се отърве от брадвата и се постарае да не бъде открита. Най-малкото можеше да я хвърли в някакъв контейнер. Не се изисква много интелигентност да се предприеме такова действие. С това поведение като чели иска да каже "елате и ме намерете".... Не се разбират и мотивите на Мерт да извърши това зверско убийство. Той ги е обезобразил като че ли е си е отмъщавал за нещо. Кой крадец ще тръгне за обир с брадва за да обере къща.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен3/5/14 03:53

    Aptali denqt na djebel nablijava glutnica glupaci idete pak da slushateprazni prikazki simfonia na dps ot kolko godinia slushate i drugia pat mislete mislete poveche che za da stanete hora a ne maimuni koi bil turchin koi bil pomak koy bil bulgarin koi bil ciganin vie vsicki ste vinovni v tazi skapana darjava vie pojelahte tova bydeshte za vashite deca da stanat kraci da stanat prostitutki da stanat i da stanat dane izrejdam a tezi koito protestirat sreshtu tazi maika ot tqh se otvrashtavam oshte poveche vie idiyoti ste oshte po otvratitelni

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен3/5/14 09:12

    Spored men kolkoto e mert vinoven i djeylan e vinovna kakva rabota e imala s takivi narkomani a i plus tovo go e znaela , che upotrebqva narkotici parvo trqbvashe da si pomisli za detenceto a ne sebe si pravqla kuponi i t.n za kvo mu e kuponi na edna maika s narkomani?

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен3/5/14 09:57

    В Крумовград преди три години пет шест наркомачета утрепаха един мъж на 200 метра от полицията . Сега са на свобода и си пият кафето с тия дето ги пратиха в затвора. ТРИ ГОДИНИ СЛЕД ТОЛКОВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА И ТОЗИ МЕРТ. СЕГА СЛЕДВА ДА СИ ПРОДАТ ИМОТИТЕ ЗА ДА СИ ПЛАТИ СВОБОДАТА

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен3/5/14 11:47

    Mercan ako ti e bila tolkova blizka priyatelka Djeylan,zajto ne se seti da i pomognej kato e jiva da ya posivetvaj,ce tozi jivot koyto jivee,ce ne e dostoyno za edna mayka i da i pokajej pravilniya pit ama na vsicki vi e bilo hubavo tozi nacin na jivot na koyto se znaelo kraya mu za koeto samo vi ne ste se osiznali.Sega nyama smisil da se pravij na geroinya vsickie ste si prosti v Djebel...

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен3/5/14 15:42

    toq tapak Mert shtese samoubie tam vutre v zatvora dai te mi go az da go opraq toq idiyot dolen gaden

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен3/5/14 15:53

    dalga dalga dalgalanyo

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен3/5/14 18:11

    SELYANI I GERBERI BASTISAHA GRADA. Kim bashtata- ti kide beshe kogato dishterya ti mirsumashe iz tseliya grad SELYANIN .Tiya pari si gi pihni otza sega. Dva jivota si otidoha, istinskiya vinovnik si ti za tova che si gi izoliral tuka. Sega pravosidie shte mi razdavash-GOK DONLU. SELYANDUR

    ОтговорИзтриване
  39. edin ot Germania3/5/14 21:43

    18 11 pedal li si kurva li si no ti ne si po kelepir ot ubietsa moje bi si siu4astnik no ako mi padnes osven allah nikoy drug ne moje da ti pomogne pomiar mrisen parite ste ti piha moya priyatel na jenkata mirizlivata 4epka iskas li ako iskas predstavi se az se kazvam Ercan mamka ti m..na kurvenska

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен3/5/14 23:20

    TOia mert ste se otarve da znaete mnogo nesta se kriat v tova delo usestatelo .



    Kak taka maikata nee vidiala karvavite drehi ..kogo laje I sadebnite edni samopriznaniata ne bili dokazatelstvo predstavete si?!

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен4/5/14 12:19

    Абе тия дето искат майката на Мерт да изкарат съучастница са луди...да не стане така, че да излезе на бял свят кой ги подскокоросва да искат такива глупости...Как майка ще желае детето й да иска смърт на друго дете?! Това са пълни глупости! Ами бившият съпруг на убитата потърсете...Мерт може него да прикрива от страх!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен4/5/14 20:21

    Ако жената имаше вина , нямаше ли да бъде задържана ? По тая логика бабата и дядото на Мерт също са виновни, защото така са възпитали дъщеря си, а тя от своя страна сина си. Според мен и те трябва да се арестуват… Стегнете се малко, защото тоя изрод почерни не само семейството на покойните, но и своето ! Търсете вина само в него !

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен7/5/14 16:48

    I ceylen ima mnogo vina tq ima malka dishterya ne znaeli kakiv covek e mert ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.