Столични бизнесмени масово купуват пасища в района на Ивайловград и други населени места в Източните Родопи заради европейско финансиране. И проблемът не е само за този регион, а и за много други в страната.
Заради европарите, които се дават за отглеждането на животни, много столичани се юрнаха да участват в търгове за купуване на общински пасища. Повече от половината, които купиха такива пасища, само за да могат да кандидатстват за европейските субсидии, едва ли биха могли да различат коча от овцата, възмущават се пастирите от ивайловградските села, цитирани от Блиц.
Животновъдите от село Свирачи вече не могат да извеждат животните на паша в досегашните ливади в местността Бакър чешма. Местните хора са възмутени от факта, че столичани, които нищо не разбират от животни, са присвоили пасищата и са ги заградили, за да не могат в тях да вкарват животните си живеещите тук.
От няколко дни земеделци, които цял живот са се занимавали с животни, се готвят за масови протести. Те са възмутени от факта, че непознати за тях хора, ще вземат европейските пари за отглеждане на животни, без дори да си мръднат пръста да завъдят някоя крава или няколко овце. А те няма къде да изкарват стадата си на паша и скоро ще са принудени да ги ликвидират. (24rodopi.com)
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/14 12:09

    kolko gore dolu se pecheli ot tova

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/14 12:09

    Искаме ОСТАВКА на всички корумпирани държавни служители!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/14 13:25

    От Ивайловград и селата сме. Ивайловград е към Хасково, това са подробности. Какво от това, че Софиянци купуват животни. Имат пари, купуват. Нека да се създават работни места. В Ивайловград наши близки са безработни. Ще пасат животните. Нищо унизително няма. При соца родителите на ххххххх са отглеждали животни и то в голям брой-100. Дошли са комунистите и са казали да бъдат унищожени. Решават и повечето от животните не ги продават, а ги разпределят при бабата на хххххх, а другите оставят ххххх. А сега комунистите говорят за протести, че се изкупува земята..., много е тъжно и смешно. ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/14 14:00

    ОСТАВКА!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/14 14:18

    Знаят нешто демек..

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/5/14 15:58

    В статията пише, че софиянците нямат животни. По закон е забранено хора, които нямат животни да кандидатстват за европейски субсидии по точно мери и падища! Или има двоен стандарт?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/14 18:33

    ko da prayat 100lichanite?! :(

    zer v kvartal Ovcha kupel :))))
    ili
    na ulica Ovce pole :))) v "Raste, no ne staree"

    da si pasat agancata i kozichkite?! :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/14 18:57

    ТИЯ СОФИАНЦИ СА ОТ ДПС.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/5/14 19:23

    Снимките не ли ви говорят нещо: Много са сладки животинчетата. Замислени са. За какво ли мислят и те. Дано стопанинът не ги е оставил гладни. Миличкитеееее

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/5/14 11:55

    Миличките.... Ако можеха да говорят, какво ли биха казали на управляващите?!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/5/14 15:14

    a, na snimkata sa klientite na amerikanskata targovska banka v Kircali?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/5/14 16:35

    Овцете ни казват следното: Не искаме да ни водят в Съюза. Заведете ни на по-добро място за живеене в ЕС...ОСТАВКА искат всички животни - прасета, коне, овце, телета......................Не искаме Русия. Казваме стига!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/5/14 18:02

    Цветанка Ризова: Защо спориш с Мая Манолова? Няма да си дадат оставката........ С голямо самочувствие. Паднал, смачкан. Грозна гледна. Жалко за народа.....
    Незабавно трябва да подадат оставка. не легитимен, несъстоятелен. Народа няма доверие към комунистите. Състоянието е драматично. Безработни, никакви работни места, липса на инвестиции...Това правителство не може да управлява, това правителство не е легитимно, нямат доверие. България е в застой, в летаргия. Мъчно ми е за държавата. това е една осакатена държава. На държавата и трябва стабилност. Оставка. Трябва ни истински мажоритарен вот. Гражданите трябва да кажат искат ли мажоритарен вот. Да, това е което ни трябва. Трябва да се дадат право на личностите.
    #####(((((ЛИЛЯНА ПАВЛОВА Е МЛАДА, УМНА, ГОТИНА................)))))##### Некомпетентност, голи обещания, не думи трябва, а дела. Икономиката не работи. Риска е още по-голям. Всички еврофондове са под риск.
    АПЕЛЪТ на ЛП : Оставка на управляващите, дано докато ми се оправи крака правителството да е паднало, иначе с удоволствие бих отишла на протести, тези хора трябва да имат доблест, съвест да си отидат!!!
    И НИЕ С МОИТЕ ЖИВОТНИ КАЗВАМЕ ОСТАВКА. Няма време за чакане. През 1989 г. децата ни бяха бебета, сега са младежи и искат промяна, реформи, работни места, семейства. НЕ на Хитлеризма, фанатизма, НЕНЕНЕНЕНЕНЕ
    ИСКАМЕ ИНВЕСТИЦИИ, ОТКРИВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА ЗА НАШИТЕ МЛАДЕЖИ ######################################################

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/5/14 22:01

    Аз пък не искам БСП,ама Русия искам.Защо трябва непременно БСП да се свързва с Русия?С руснаците винаги ще се разберем,С американците не можем.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/5/14 23:47

    skriha mafiotski izbranite evrodeputati na dps zad agnetata! :)))))
    preferenciii = majoritarni izbori :)))))

    mafiotskite agenti na dps natiskat gazta zdravo v manipuliraneto :)))))
    strah imat ot referendum :))))
    strah imat ot elektronno glasuvane :))))
    strah imat ot majoritarni izbori :))))
    nabutaha agent Filiz Husmenova v EP s trista zora :))))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.